Teraz jest środa, 15 października 2025, 21:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 21:26 
Porucznik
Porucznik

Shelton napisał(a):
Wyrzucam nowe GOPRo Hero 5. Teraz zwróciłem uwagę że menu nie jest po polsku. Nie będę go używał. Nie ma opcji. Dzięki że zwrociliscie mi na to uwagę. Nie użyje też mojej Spectry. Piszcie do producenta może niech on się wypowie.

Whites to firma amerykanska a ich urzedowym jezykiem jest angielski wiec menu jest w angielskim tak jak powinno byc.

Ostatnio edytowano wtorek, 18 października 2016, 21:27 przez Solo8, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 21:26 
Podporucznik
Podporucznik

28 stron domysłów, spekulacji, wywodów. , ale i dobrych rad i opisów. Ale jest jeszcze wazniejsza sprawa, która dotyczy zonatych... :-)
Bo jak wytłumaczyć żonie. , ze ten przedostatni wykrywacz, co miał być juz najlepszy i ostatni lepsiejszego nie ma, wcale nie byl taki super:-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 21:30 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Solo8 napisał(a):
Shelton napisał(a):
Wyrzucam nowe GOPRo Hero 5. Teraz zwróciłem uwagę że menu nie jest po polsku. Nie będę go używał. Nie ma opcji. Dzięki że zwrociliscie mi na to uwagę. Nie użyje też mojej Spectry. Piszcie do producenta może niech on się wypowie.

Whites to firma amerykanska a ich urzedowym jezykiem jest angielski wiec menu jest w angielskim tak jak powinno byc.

I co z tego? Sprzedają w Polsce ma być po polsku. Dla mnie jak pisał Saper liczą się funkcje. Jak towar jest dobry to takie niuanse są bez znaczenia. Oczywiście rozumiem tych co języka nie znają, ale jakoś używają i nie ma problemu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 21:33 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Powiedzieć prawdę, że się znudził i lepiej zmienić wykrywacz niż żonę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 21:40 
Kapitan
Kapitan

Język jest naszą tożsamością.
Żeby miał jeszcze ip66 lub ip67.
I cóż "importery" będą nie zadowolone ;)
W sumie czekam na pierwsze recenzje i filmik z testami tej kpiny chodzacej "detektory metali" czy jakoś tak.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 21:52 
Kapitan
Kapitan

saper napisał(a):
Niestety nie miałem jeszcze okazji sprawdzenia go na innej "ciężkiej" glebie, w tym celu wybieram się do Prymka.

Jest szansa by Prymek przetestował Altera na swoim poletku? Nie ukrywam, że testy wykrywaczy w jego wykonaniu są dla mnie najbardziej obiektywne - dają wyobrażenie o możliwościach testowanego sprzętu. Mieli byśmy porównanie do innych modeli.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 21:53 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

To jest tak człowiek kulturalny zachowa swoje zdanie dla siebie. Osadzanie publiczne producenta świadczy tylko o poziomie z którym mamy doczynienia. Ktoś nie chce to nie musi kupować. Tak samo jak producent MOŻE acz nie musi. Ktoś kto trzyma fason zachowuje to dla siebie. To tak jak dywagacje typu że seks analny jest tylko dla... tu uzupełnić.

Oczywiście fajnie by było żeby było, Ale jak nie będzie to trudno. Da się z tym żyć. Ja przynajmniej dam radę a inni no cóż mamy takie czasy że nic nie muszą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 22:02 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Shelton napisał(a):

I co z tego? Sprzedają w Polsce ma być po polsku. Dla mnie jak pisał Saper liczą się funkcje. Jak towar jest dobry to takie niuanse są bez znaczenia. Oczywiście rozumiem tych co języka nie znają, ale jakoś używają i nie ma problemu.

Widzisz nie używasz j. polskiego i masz problem ze zrozumieniem co tu większość napisała.
Nie mówimy żeby nie używać przedmiotów z menu w innym języku niż polski bo to byłoby nierozsądne, szczególnie jeżeli produkcja na rynek polski jest niezbyt duża.
Ale skoro już jest produkt Polski wytworzony w POLSCE, przez Polaka w większości przeznaczony na Polski rynek to powinien być po polsku, choćby ze względu na sentyment.
Ale każdy ma prawo prywatnie używać sprzętu w języku jaki mu odpowiada i wcale to nie jest nic złego żeby była jasność.. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 22:24 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Panowie, gorąca prośba z mojej strony.
Producent już wie jaka powstała dyskusja i czekajcie cierpliwie na jego ocenę tematu.
Nie wałkujmy już tego czy menu ma być polskie czy nie, już sporo zostało w tym temacie napisane.
Ja osobiście chcę Wam przybliżyć na ile mogę i potrafię sprzęt który dopiero co powstał.
Uwierzcie nie jest to łatwa sprawa, każdy oczekuje czegoś innego.
Tak że zadawać pytania, a ile dam rady odpowiem.
Może nawet jak dojadę do Prymka skręcimy jakiś materiał testowo-poglądowy.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 22:30 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Dostałem informację że demo sprzedażowe dojdzie do mnie pod koniec miesiąca. Będzie to wykrywacz w takiej wersji jak dostaje klient. Czyli nowy zapakowany. Mam nadzieję że to usunie wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 22:35 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Mam pytanie. W jaki sposób stan detektora i jego opakowanie ma usunąć wątpliwości?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 22:36 
Podporucznik
Podporucznik

A może podejdźcie do tego tak że z menu angielskim będzie łatwo sprzedać za granicą w razie czego a nie tylko w Polsce. Toż to śmiech żeby narzekać, ja nie znam angielskiego ale rozumiem co saper pisze. Ale może wiosną doczekacie się wersji polskiej :D.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 22:41 
Porucznik
Porucznik

Shelton napisał(a):
Solo8 napisał(a):
Shelton napisał(a):

to z tego że tam się szanuje odbiorce krajowego, niestety u nas chyba nie.Tam byłaby krótka piłka za takie zagranie a klient w USA jest wymagający bezwzględny.Mam nadzieję że Pan Rutyna weźmie to do serca.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 23:08 
Pułkownik
Pułkownik

-warlock- napisał(a):
Mam pytanie. W jaki sposób stan detektora i jego opakowanie ma usunąć wątpliwości?

A no taki że będzie wiadomo np. czy język polski będzie czy nie :idea ,kupa wpisów jakby obecność danego języka miała jakieś znaczenie w osiągach :ups: ,każdy czeka jak żyd na suchary na filmiki,osiągi itp. a zawraca sobie tyłek takim podrzędnym tematem który w 80 ciu procentach wykrywaczy wygląda tak samo czyli uniwersalnie anglojęzycznie,może jeszcze brak mu podstawki na kubek z kawą?,nie posiada odstraszacza komarów?,łacza z telefonem komórkowym lub możliwości odgrzania sobie w polu zupki chińskiej ? :lol: ,dajcie pany spokój.Polska pisownia troszkę się różni i może nie wszystko można wpakować w skrótach w mały ekran tak by każdy nowy użytkownik zakumał o co chodzi :idea , każdemu staremu detektoryście różnicy to nie zrobi żadnej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 października 2016, 23:39 
Moderator
Moderator

Ręce opadają jak czytam. Jak w przedszkolu.

Żeby zmienić temat napiszę że z Saperem zrobiliśmy 1,5h test w terenie na statyku. Argo 29DD versus Alter71 28DD. Alter jest głębszy (o jakieś 5-10cm) w terenie robi to kolosalną różnicę. Tam gdzie Argo nie miałem sygnału lub był jego ledwie słyszalny "duch" (na większe przedmioty) Alter dawał wyraźny trudny do pominięcia sygnał. Stabilność Altera też była lepsza.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]