Teraz jest wtorek, 14 października 2025, 18:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Alter 71 - ustawienia, testy itp.
PostNapisane: niedziela, 27 listopada 2016, 21:56 
Pułkownik
Pułkownik

Saper, czekam niecierpliwie!

Tui, kilka stron wcześniej napisałem jak osiągnąć regulację trwania dźwięku w czasie - przede wszystkim szybkość ruchu cewki, poza tym zmiana parametru "szybkość". Wiem, nie tak łatwo to znaleźć, bo:

Koledzy, bardzo proszę, jest wątek "Nowy wykrywacz Alter..." TUTAJ jest miejsce na prezentowanie TESTÓW I USTAWIEŃ. Przecież to jakaś masakra przetrząsać te strony sieczki, żeby gdzieniegdzie wyłowić to, co w tym wątku powinno być wyłącznie - testy i ustawienia. Nie zatruwajcie innym życia z powodu chęci zaistnienia, wygadania się, ponarzekania, czy podobnych.
Nawet moderator nie ma jak tego przenieść, bo gdzieś co dziesięć wpisów pojawia się jakiś w temacie.
Proszę, piszmy o ustawieniach i testach, a pozostałe pogaduszki w innym poście. Tam też ktoś je poczyta.
Dzięki!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 listopada 2016, 22:10 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Dragster napisał(a):
Ironia ironią, ja też napiszę moją opinię na temat dźwięków Altera. Chciałem się wstrzymać bo nie testuje jeszcze różnych ustawień i za mało o nim wiem ale fakt jest faktem. Alter ma dźwięki krótkie. Zrobione raczej pod programy szybkie i dla tego może benekpe ma takie a nie inne odczucia. Obiekty jednorodne które nie latają po skali ładnie brzmią. Może faktycznie przydała by się opcja wydłużania ich pod programy wole albo czyste tereny.

No ale przeciez to własnie słychac nawet na tych kilku filmach, tylko ze benek własnie lubi krótkie ostre dzwieki a w alterze jego zdaniem sa rozmyte :lol: ..ciągłe sprzecznosci w dodatku naginające technologie. Ja nie mam nic do benka. Jako forumowicza go uwielbiam za dobry jezyk i pisownie..ale ja wytykam tylko te bzdure która on powiela z tymi dzwiękami.Nic więcej.
Spór tez może byc konstruktywny.Jakby kazdy wykrywacz był dobry a odczucia subiektywne to na co pisanie o nich?

No chyba że benek ma słuch tzw. absolutny i potrafi nastroić fortepian to wtedy przepraszam i odszczekuje co napisałem bo tacy ludzie słyszą niuanse dla przecietnego człowieka niesłyszalne.ok koniec tego tematu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 listopada 2016, 00:24 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Czy jest na sali użytkownik Altera z Warszawy lub najbliższej okolicy? Chciałbym zrobić małe porównanie, zasięgi i takie tam z xp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 listopada 2016, 09:01 

kometes napisał(a):
Może za długa sztyca? Ja swoją wsuwam na maxa aż do zagięcia i blokuję tylko zaciskiem... Przy takiej długości jest prawie ok. Przedtem też szybko odczuwałem zmęczenie ręki i pleców.

Tak, masz rację. Chodzę na w pełni wysuniętej sztycy. Niestety/stety mam 192cm wzrostu na drugiej dziurce cewką to mogę sobie po butach co najwyżej. Niestety muszę się wtedy schylać.

kometes napisał(a):
Faktura rękojeści jest fajna, ale równie fajnie rowki łapią błoto. A nie jest łatwo je stamtąd usunąć nie lejąc wody. Musiałem swoją owinąć taśmą pcv, myślę żeby założyć jakąś cienką piankę.
Jak dla mnie, konstrukcja nośna, pomimo niewątpliwych zalet, jest największą wadą tego wykrywacza. Nie rozumiem po co jest zagięcie na sztycy środkowej, przecież to może iść przez rękojeść, co daje zaoszczędzenie masy i materiałów, możliwość szybkiego skrócenia sprzętu - np. do włożenia do bagażnika czy pokrowca.
Jeśli chodzi o przemiatanie i wkładany w to wysiłek, to chyba jest to najfajniejszy wykrywacz jaki miałem, zdaje się że głównie z powodu ultralekkiej cewki :)

Ergonomia jest bardzo dobra. Nie jest to co prawda sztyca od deusa ale jest ok. W tej konstrukcji co piszesz głównym problemem była by ergonomia spustu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: wtorek, 29 listopada 2016, 13:18 
Podporucznik
Podporucznik

kakarotto1987 napisał(a):
Zadam moje pytanie tutaj. Obecnie mam Optimę 2.0 z cewkami DD29 i CC23. Interesuje mnie tylko drobnica. Czy wobec tego jest sens zmieniania sprzętu na Altera 71? Zastanawiam się czy będzie głębszy w trybach ,,Monety" i ,,Szybki".

Nie ma sensu, optimą wystarczająco wyciągniesz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 listopada 2016, 13:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Jak Alter ma krótkie dzwięki to ja nie wiem jakie ma GMP.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 listopada 2016, 14:01 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

front247 napisał(a):
Dragster napisał(a):
Ironia ironią, ja też napiszę moją opinię na temat dźwięków Altera. Chciałem się wstrzymać bo nie testuje jeszcze różnych ustawień i za mało o nim wiem ale fakt jest faktem. Alter ma dźwięki krótkie. Zrobione raczej pod programy szybkie i dla tego może benekpe ma takie a nie inne odczucia. Obiekty jednorodne które nie latają po skali ładnie brzmią. Może faktycznie przydała by się opcja wydłużania ich pod programy wole albo czyste tereny.

No ale przeciez to własnie słychac nawet na tych kilku filmach, tylko ze benek własnie lubi krótkie ostre dzwieki a w alterze jego zdaniem sa rozmyte :lol: ..ciągłe sprzecznosci w dodatku naginające technologie. Ja nie mam nic do benka. Jako forumowicza go uwielbiam za dobry jezyk i pisownie..ale ja wytykam tylko te bzdure która on powiela z tymi dzwiękami.Nic więcej.
Spór tez może byc konstruktywny.Jakby kazdy wykrywacz był dobry a odczucia subiektywne to na co pisanie o nich?

No chyba że benek ma słuch tzw. absolutny i potrafi nastroić fortepian to wtedy przepraszam i odszczekuje co napisałem bo tacy ludzie słyszą niuanse dla przecietnego człowieka niesłyszalne.ok koniec tego tematu.

Nie powiela bzdur, raczej Ty je powielasz a wykrywacza w rękach nie miałeś(w przeciwieńmstwie do benka). Alter ma dzwięki rozmyte( Porównanie do GMP) nawet w ostatnim filmie Sheltona to doskonale widać. Tobie myślę Alter przypasuje jeśli chodziłeś wcześniej z Xtera ale komuś kto się przyzwyczaił do dzwięków powiedzmy GMP to wątpie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 listopada 2016, 17:34 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Koledzy, są jakieś wieści odnośnie cewki snajperki?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 listopada 2016, 17:42 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Poradnik ABC Altera71

Panowie i Panie, ktoś chce pierwszą część poradnika Altera Sapera ? pisać na priv i podać maila.
Poradnik jest tylko moja luźną pisaniną która stanowi dopełnienie instrukcji, jak komuś nie odpowiada styl, czy ciężko go zrozumieć poproszę o taką informację.
Nikogo tym bardziej nie zmuszam do jego czytania.
Jeżeli jednak komuś pomoże, zastanowię się nad kolejnym odcinkiem.
Pozdrawiam Saper

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2016, 21:31 
Kapitan
Kapitan

Mam pytanie z innej beczki, niestety nie czuję się na siłach by przekopać się przez te kilkadziesiąt stron w poszukiwaniu odpowiedzi :oops:

Jak wygląda gniazdko słuchawkowe w alterze? Czu słuchawki od At-Pro będą pasować? Jeśli nie to czy ktoś może polecić mi jakieś sprawdzone słuchawki? Może być na priv, żeby nie robić reklamy w wątku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2016, 22:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

A nie lepiej Ci poczekać na odbiornik dedykowany do altera i odbierać dźwięk bezprzewodowo? Do odbiornika podlaczysz sobie wtedy jakieś sluchawki.

Wysłane ze smartphone

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2016, 22:41 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Schizol89 napisał(a):
Mam pytanie z innej beczki, niestety nie czuję się na siłach by przekopać się przez te kilkadziesiąt stron w poszukiwaniu odpowiedzi :oops:

Jak wygląda gniazdko słuchawkowe w alterze? Czu słuchawki od At-Pro będą pasować? Jeśli nie to czy ktoś może polecić mi jakieś sprawdzone słuchawki? Może być na priv, żeby nie robić reklamy w wątku.

Jeżeli jest to duży Jack 6,3 to będzie pasować, ale nawet jeżeli to będzie ten mały Jack 3,5 to kupujesz przejściówkę za kilka złotych i też pasuje ale

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2016, 22:47 
Pułkownik
Pułkownik

A mi się zawsze wydawało że słuchawki od Atka nie pasują do żadnego jacka :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 30 listopada 2016, 22:59 
Kapitan
Kapitan

Rzeczywiście, słuchawki od ATka do jacka pasować nie będą. Nie pozostaje mi nic innego jak rozejrzeć się za jakimiś używanymi słuchawkami, bo bez nich nie wyobrażam sobie poszukiwań, a nie wiadomo kiedy transmiter do odbierania dźwięku bezprzewodowo będzie dostępny w sprzedaży.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2016, 20:12 

Prace trwają ale raczej po nowym roku. Takie mam info od P. Arka. Trzeba cierpliwie czekać...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]