Teraz jest poniedziałek, 22 grudnia 2025, 22:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Detech CHASER nowy bułgarski wykrywacz.
PostNapisane: sobota, 31 grudnia 2016, 16:43 
Specjalista
Specjalista

Miał kolega w ręce gm4 pro z cewką sef detecha 10/12 ? Jeśli nie, to proszę spróbować. Jeśli chodzi o wydłubanie małych , cienkich sreberek to ten zestaw bije na głowę większość tzw. wykrywacze z wyższej półki. A to przecież tylko bułgarskie usrojstwo .Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 31 grudnia 2016, 17:08 
Generał Broni
Generał Broni

Kolega TAKTYK to chyba jakiś lobbysta pracujący na rzecz "zachodu" :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 31 grudnia 2016, 17:29 
Moderator
Moderator

Taktyk napisał(a):
Sondę to sobie każdy wyprodukować. Wystarczy termoformierka, trochę drutu, i trochę żywicy :lol:

Niestety żadna z firm niszowych bułgarskich, tureckich, i tym podobne nie dorobiła się ani jednego patentu w tej dziedzinie. Ponieważ jestem na bieżąco w sytuacji rynku, mogę powiedzieć, że w większości są to kopie konstrukcji zachodnich. Np. golden mask kopiuje troy shadow, nie tylko w warstwie sprzętowej, ale także jeśli chodzi o design. Taka postawa jest w mojej opinii żenująca. Gdybym widział sensowne rozwiązania i technologię, na tym rynku?. Nie widzę! a znam ludzi, którzy są w tej branży starają się zaistnieć, to mogę powiedzieć, że zależy tylko na dobrym marketingu, żeby swoje produkty gdzieś sprzedać. Nie mogą tego zrobić np. na rynku w US (rynek bardzo szybko by ich zweryfikował) tylko pchają swój sprzęt gdzie tylko mogą, itd.

I współczuję trochę userom, którzy wierzą w jakieś nadprzyrodzone właściwości kolejnej wersji 6, 7, 8...etc

Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że moja opinia może być miażdżąca dla dystrybutorów w/w sprzętu i racery będą mnie w każdym wątku atakować. To już nie mój problem tylko raczej moderatora tego forum.

TAKTYK

W sumie to masz rację że mam problem - jednak to raczej problem z twoimi postami . Domyślam się że nie użytkowałeś wykrywaczy o których tak krytycznie piszesz a miarą tego czy wykrywacz jest dobry czy zły jest jego skuteczność w polu a nie jak wygląda płytka , jakie patenty , rozwiązania czy technologie zastosowano . W opozycji masz użytkowników takich jak ja którzy użytkowali większość topowych "zachodnich" konstrukcji ( samych mxt miałem 3 wraz z wieloma cewkami ) i poznali wykrywacze bułgarskie czy tureckie a po stekach godzin w terenie stwierdzili że egzotyka jest skuteczniejsza , szukanie łatwe i przyjemne a stare miejscówki ożyły a te wykrywacze są lepsze - i ty takim osobom chcesz coś z zohydzić ???? to jakiś żart przecież ty tak na prawdę nie wiesz o czym piszesz . Nie szanujesz opinii innych użytkowników a twoje kąśliwe uwagi wprowadzają jedynie zamęt - to forum jest po to by łączyć i pomagać i ma być "friendly" a nie złośliwie z poczuciem własnej wyższości . Jeśli masz wiedzę teoretyczną i chcesz się nią dzielić to zapraszamy - jeśli twoja twórczość na tym forum ma tak wyglądać jak dotychczas to proszę zmienić forum .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 31 grudnia 2016, 17:47 
Chorąży
Chorąży

A ja mam całkiem poważne pytanie do Taktyka...
Wymień 3 wykrywacze które Twoim zdaniem są godne uwagi?

Pytam całkiem serio i proszę o odpowiedz życząc przy okazji wszystkim Wszystkiego Najlepszego w Nowym roku :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 31 grudnia 2016, 18:00 
Generał Broni
Generał Broni

prymek napisał(a):
Jeśli masz wiedzę teoretyczną i chcesz się nią dzielić to zapraszamy - jeśli twoja twórczość na tym forum ma tak wyglądać jak dotychczas to proszę zmienić forum .
[/quote]

Wchodząc na stronę www TAKTYKA widzę, że on już swoje forum ma, "forum JEDNEGO użytkownika" , ale po wpisach tutaj nie dziwie się, że u niego na forum jest tylko ON.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 31 grudnia 2016, 18:32 
Major
Major

Rysio z Klanu napisał(a):
A ja mam całkiem poważne pytanie do Taktyka...
Wymień 3 wykrywacze które Twoim zdaniem są godne uwagi?

Pytam całkiem serio i proszę o odpowiedz życząc przy okazji wszystkim Wszystkiego Najlepszego w Nowym roku :1

Z trzema będzie problem, ale 2 najlepsze to:
1. PCB Taktyk II PRO
2. Taktyk Pulse-X II PRO

:)

A tak na poważnie to udanej zabawy :jump :jump :jump
I więcej
Luzu dla Wszystkich w 2017 roku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 31 grudnia 2016, 18:47 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Taktyk napisał(a):
Sondę to sobie każdy wyprodukować. Wystarczy termoformierka, trochę drutu, i trochę żywicy :lol:

Niestety żadna z firm niszowych bułgarskich, tureckich, i tym podobne nie dorobiła się ani jednego patentu w tej dziedzinie. Ponieważ jestem na bieżąco w sytuacji rynku, mogę powiedzieć, że w większości są to kopie konstrukcji zachodnich. Np. golden mask kopiuje troy shadow, nie tylko w warstwie sprzętowej, ale także jeśli chodzi o design. Taka postawa jest w mojej opinii żenująca. Gdybym widział sensowne rozwiązania i technologię, na tym rynku?. Nie widzę! a znam ludzi, którzy są w tej branży starają się zaistnieć, to mogę powiedzieć, że zależy tylko na dobrym marketingu, żeby swoje produkty gdzieś sprzedać. Nie mogą tego zrobić np. na rynku w US (rynek bardzo szybko by ich zweryfikował) tylko pchają swój sprzęt gdzie tylko mogą, itd.

I współczuję trochę userom, którzy wierzą w jakieś nadprzyrodzone właściwości kolejnej wersji 6, 7, 8...etc

Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że moja opinia może być miażdżąca dla dystrybutorów w/w sprzętu i racery będą mnie w każdym wątku atakować. To już nie mój problem tylko raczej moderatora tego forum.

TAKTYK
miazdrzące jest to ze tak w kołko jeczysz , o co ci chodzi ?? co ciebie kto obchodzi czy to twoja kasa idzie na zakup tego czy innego wykrywacza , zalisz czy sie chwalisz swoim marudzeniem?? daj juz spokoj ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 31 grudnia 2016, 21:21 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego Taktyk miałem kilka wykrywaczy whitesa i w każdym cewki siadały,w starych czy to nawet w jednym nowym,a niby taka renomowana firma.Moim kolegą tez to się trafiło a i elektroniki awarie były dość częste.Tak ze dużo ludzi porzuciło whitesa przez te awarie.Za naprawy whitesów miałbym już nowiutki sprzet ze średniej półki a może i wyżej,dobrze że żona nie wie bo by mnie wyeksmitowała.Pisze to tak na marginesie, widzę że się tu przerodziłeś w Brzeczyszczykiewicza z Odkrywcy jeszcze brakuje Lidela i będzie chryja w każdym wątku o innym sprzęcie niż ten właściwy?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 stycznia 2017, 20:57 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Słowo się rzekło :lol:

O jakich sondach Tur piszesz, podaj model.

T.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 stycznia 2017, 01:31 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

...no pięknie kompleks... małej sondy.. oj T. T. :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 stycznia 2017, 09:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

Taktyk - Wielki Elektronik, który po ucieczce z Wyspy Wynalazców
osiadł na odległej planecie Mango, pracuje nad nowym wynalazkiem... :lol: :D

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 stycznia 2017, 09:59 
Specjalista
Specjalista

Cewky Whitesa mozna ponowne zestrojicz.....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 stycznia 2017, 10:16 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

poza tym, co do white'sów, którym kolejnym właścicielem :) byli ci, którym siadała elektronika i ilu letnie były? co nie zmienia faktu, że T lubi "mieszać filiżanką w szklance bez cukru" :lol: a "wynalazki" orientalne są ok.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 stycznia 2017, 13:05 
Kapitan
Kapitan

Miałem kilkanaście wykrywaczy zachodnich w tym 2 w jednym czasie (tak się złożyło) gmp4 i tejona oba z dużymi cewkami .Ale jako że wpadł mi w ręce gm4 , cewką 9 postanowiłem sprawdzić wszystkie trzy w jednym czasie ,finał tego był taki że Bułgar był porównywalnie głęboko na małej cewce i miał lepsza separację. Teraz mam jeden wykrywacz bułgara ;) więc kolego Taktyk albo nie Miałeś możliwości porównać tych detektorów albo sam już nie wiem.... Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 stycznia 2017, 13:16 
Kapitan
Kapitan

Ale taktyk nigdzie nie napisał ze te detektory maja słabe zasięgi, napisał tylko ze to zmodyfikowane konstrukcje z Troy Shadow i tu ma 100% racji, oraz że to nie do końca moralne sprzedawać to jako indywidualne konstrukcje... i tu cześciowo się z nim też zgadzam, tym bardziej że o ile zrozumiałem, chodzi tu bardziej o aspekt moralny..... to po części tak jak by ktoś zrobił produkcyjnego ALL lub Jabla i zarabiał na tym górę pieniędzy pomijając twórcę.

Wszystkie Visty I GoldenMaski to wariacje w temacie detektorów Troy i pochodnych, co do Detech'a to Chaser jest bezpośrednim rozwinięciem EDS a EDS ma z TROY i Tesoro mniej wspólnego..... aczkolwiek nie jest całkowicie autorskim projektem i bazowo kiedyś na pewno od tego zaczynał.
mechanicznie w Chaserze sporo poprawili i cewki zaczęli stosować własne z nowej serii co wyszło in plus wagowo i dla stabilności.

Problemem u Bułgarów jest co rok nowy model i jednoczesny koniec produkcji części do poprzedniego (np klawiatury) to dla tego zaczynając zabawę w dystrybucje czekamy aż przyślą nam części, byśmy w przypadku gdy oni jako producent nawalą, my mogli zapewnić dostępność do podstawowych elementów, puki tego nie zrobią, nie będziemy tych detektorów oferować.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]