Taktyk napisał(a):
Sondę to sobie każdy wyprodukować. Wystarczy termoformierka, trochę drutu, i trochę żywicy :lol:
Niestety żadna z firm niszowych bułgarskich, tureckich, i tym podobne nie dorobiła się ani jednego patentu w tej dziedzinie. Ponieważ jestem na bieżąco w sytuacji rynku, mogę powiedzieć, że w większości są to kopie konstrukcji zachodnich. Np. golden mask kopiuje troy shadow, nie tylko w warstwie sprzętowej, ale także jeśli chodzi o design. Taka postawa jest w mojej opinii żenująca. Gdybym widział sensowne rozwiązania i technologię, na tym rynku?. Nie widzę! a znam ludzi, którzy są w tej branży starają się zaistnieć, to mogę powiedzieć, że zależy tylko na dobrym marketingu, żeby swoje produkty gdzieś sprzedać. Nie mogą tego zrobić np. na rynku w US (rynek bardzo szybko by ich zweryfikował) tylko pchają swój sprzęt gdzie tylko mogą, itd.
I współczuję trochę userom, którzy wierzą w jakieś nadprzyrodzone właściwości kolejnej wersji 6, 7, 8...etc
Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że moja opinia może być miażdżąca dla dystrybutorów w/w sprzętu i racery będą mnie w każdym wątku atakować. To już nie mój problem tylko raczej moderatora tego forum.
TAKTYK
W sumie to masz rację że mam problem - jednak to raczej problem z twoimi postami . Domyślam się że nie użytkowałeś wykrywaczy o których tak krytycznie piszesz a miarą tego czy wykrywacz jest dobry czy zły jest jego skuteczność w polu a nie jak wygląda płytka , jakie patenty , rozwiązania czy technologie zastosowano . W opozycji masz użytkowników takich jak ja którzy użytkowali większość topowych "zachodnich" konstrukcji ( samych mxt miałem 3 wraz z wieloma cewkami ) i poznali wykrywacze bułgarskie czy tureckie a po stekach godzin w terenie stwierdzili że egzotyka jest skuteczniejsza , szukanie łatwe i przyjemne a stare miejscówki ożyły a te wykrywacze są lepsze - i ty takim osobom chcesz coś z zohydzić ???? to jakiś żart przecież ty tak na prawdę nie wiesz o czym piszesz . Nie szanujesz opinii innych użytkowników a twoje kąśliwe uwagi wprowadzają jedynie zamęt - to forum jest po to by łączyć i pomagać i ma być "friendly" a nie złośliwie z poczuciem własnej wyższości . Jeśli masz wiedzę teoretyczną i chcesz się nią dzielić to zapraszamy - jeśli twoja twórczość na tym forum ma tak wyglądać jak dotychczas to proszę zmienić forum .