Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 23:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TAKTYK URD-1
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 19:44 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Taktyk napisał(a):
Shelton wszytsko może, tak mu się przynajmniej wydaje :)

TAKTYK

To twoja domena. Brak szacunku. Ja tylko pokazałem jak jest. Nie jestem stroną o czym mówię w filmie.Kolega Praga jest stroną. Ja to tylko pokazałem.

Ja byś nie był takim ignorantem to miał byś testy urządzenia i testerów za Free. Ale megalomania ci na to nie pozwala.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 21:58 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Patrzę z boku jako kolega Andrzeja i mowie- żenada.Czlowiek niezadowolony i bardzo zawiedziony w przeświadczeniu że zmarnował 4 koła i nie może ich odzyskać jako zwykły klient poza droga sądowa.Po 3 tyg od zakupu i po pobycie w serwisie już.Skonczy się w sądzie i obawiam się że producent zabeceluje za wszystko 8 koła i wyciągnie wnioski - że klient nasz Pan.Łelkam tu Poland.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 22:01 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Tu nawet nie powinno być dyskusji z konsumentem- zwrot pieniędzy i tyle.Albo URD na zasadzie wersji testowej za 1500 z założeniem że będzie odsyłane 10 razy do poprawek softu.Shelton- został poproszony o pomoc nie są to żadne działania konkurencji.Moze do Taktyka dotrze że produkuje towar z ktorego klient jest NIEZADOWOLONY.
.Załatwianiem w ten sposób sprawy,łaszczeniem się na te czyjeś grosze zamiast okazać kulturę osobistą i zwrócić klientowi pieniądze dajesz tylko sobą świadectwo.Kazdy ma swój rozum i tysiące ludzi właśnie widzi czy warto coś od Ciebie kupić.Ja nie kupię nawet maszyny do szycia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 22:19 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

alex_2013 napisał(a):
Tu nawet nie powinno być dyskusji z konsumentem- zwrot pieniędzy i tyle.Albo URD na zasadzie wersji testowej za 1500 z założeniem że będzie odsyłane 10 razy do poprawek softu.Shelton- został poproszony o pomoc nie są to żadne działania konkurencji.Moze do Taktyka dotrze że produkuje towar z ktorego klient jest NIEZADOWOLONY.

Myślę, że nie zrozumie, zapraszam do 1 strony tego wątku...

To jedyny jego problem. Jak by chociaż spróbował, to miałby szansę, dobrze na tym produkcie zarobić, bo sam pomysł jest naprawdę niezły, a zewnętrzne wykonanie naprawdę bardzo dobre.

Widać sporo włożonej pracy w zewnętrzne peryferia urządzenia. Na rynku ciężko jest o tego typu wyspecjalizowany sprzęt.

Jak jest widzicie. Cały czas brak dobrej woli i chęci porozumienia. Takiego problemu nie ma z firmą Nokta - której nie sprzedaję (uprzedzam fakty), firmą RUTUS.

Słuchają uwag klientów, nie po to, żeby spełniać ich zachcianki, tylko po to, żeby uniknąć problemów i zarobić więcej, dopracować produkt.

Można? Można!

Wystarczyłby jeden gest dobrej woli ze strony Taktyka, jeden telefon.

Ale kolega tego nie zrobi, nie umie. Dlaczego nie mam pojęcia?

Przez Sapera przywołanego w tym wątku Taktyk wiedział jaka jest sytuacja. Czekałem na telefon ze strony Taktyka i sam myślałem, żeby zadzwonić... Widzę, że trzeba było. Na razie kolega za klawiatury tylko straszy, zamiast załatwić sprawę z klientem.

Po drugie z chęcią bym pomógł w doskonaleniu - testowaniu URD-1. Nieodpłatnie? Dlaczego? Dlatego, że interesuje mnie to urządzenie i dla tego, że mnie na to stać. I wykrywacze to moja pasja. A tym co mi zarzucają, że z tego żyje. Nie to tylko dodatek. Robię projekty dla przemysłu - tego największego plus buduje pojazdy rajdowe z tego są poważne pieniądze.

Co do konkurencji, to chyba nie ma oczym mówić... wystarczyły by moje faktury zakupu vs faktury Taktyka. Pewnie bym usłyszał, jak już wiele razy raczył napisać, że sprzedaje badziewie. Tak jak badziewna jest sztyca Golden Maska, którą skopiował...

Taktyk trochę pokory i szacunku dla innych i masz wszystkie problemy z głowy. Każdy ma prawo popełnić błędy i się na czymś nie znać.

Sztuką jest umieć się do tego przyznać i współpracować z innymi. Potrafię testować urządzenia firm, których sprzętu nie sprzedaje i nie chcę sprzedawać.

Urządzenia te są naprawdę genialne, ale marketingowo i biznesowo nie chcę w to wchodzić.

Sztuką jest sprzedawać produkt w który się wierzy i widać po użytkownikach, że się sprawdza.

Po to są testerzy. Ile osób testowało URD-1 i przez jaki czas?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 22:51 
Podporucznik
Podporucznik

Shelton napisał(a):
Potrafię testować urządzenia firm, których sprzętu nie sprzedaje i nie chcę sprzedawać.

To ja zrobię mały tekst odbiegający od tematu.
Tu bym bardzo dyskutował twoje filmy bardzo niewiele pokazują albo inaczej bardzo mało przekazują informacji o wykrywaczach. Odnoszę się tu do ostatniego filmu o Nokcie Ipact. Pokazałeś film z testami w powietrzu i ok. Ale test w terenie to co to jest? Popatrz na filmy Prymka jak powinien wyglądać test bo twój film żadnej wiedzy o wykrywaczu nie przekazuje. Pokazujesz ustawiania na początku (w trakcie filmu widać jednak że zmieniłeś o ile pamiętam grunt i nic nie mówisz o tym) i pokazujesz wykopane fanty. Żadnego ujęcia jak wykrywacz identyfikuje cele w gruncie czy ID nie skacze, żadnego z namierzania i co najważniejsze żadnego z wydawanych dźwięków nad celem w terenie. Tylko fanty to co ten film pokazuje test wykrywacza czy reklamę fantów, wykrywacza?
Shelton bez urazy nie jest moim zamiarem atakowanie cię ale mógłbyś przed wykopaniem celu pomachać cewką nad nim pokazać jak się detektor zachowuje jak identyfikuje i namierza a potem wykopać. To ma być test nie reklama.
Pozdrawiam i bez urazy :D
Taktyka nie będę komentował jaki jest każdy widzi (lub przeczyta) :lol: .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 23:03 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ja tak tylko w sprawie reklamacji. Kolego Taktyk . Koszty przesyłki reklamowanego towaru ponosi sprzedawca jeśli reklamacja jest uwzględniona tzn. że kupujący na własny koszt wysyła towar do reklamacji po zrealizowaniu której ten koszt jest zwracany kupującemu przez sprzedającego. Jeśli pisząc o zasadach ponoszenia kosztów wysyłki miałeś na myśli to o czym wspomniałem , to ok. W innym wypadku np. takim , że we własnych warunkach gwarancji zamieściłeś zapis , że koszty dostarczenia towaru do reklamacji ponosi kupujący jest zapisem niezgodnym z prawem tzw. klauzulą niedozwoloną.
Tak na marginesie jeszcze dodam, że dla kupującego zdecydowanie korzystniej jest reklamiwać towar na podstawie rękojmi , a nie gwarancji producenta. Do poczytania w necie.

Ostatnio edytowano środa, 7 czerwca 2017, 23:08 przez JaKuba, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 23:04 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Akurat przy Nokcie nie miałem właściwego mocowania kamery. Popatrz na inne masz ID i namierzanie. Często nie pokazuje samego kopania, bo raz trzeba zdejmować kamerę, dwa za dużo czasu to zajmuje i jest niewygodne. Testy Nokty Impact są jeszcze w toku i będą inne filmy.

Nie testuje na poletku testowym, tylko kopię na żywo. Ta forma mi bardziej odpowiada.

Grunt - zmieniłem, znaczy skalibrowałem do gruntu - automatycznie. Po co to pokazywać? Nie ma sensu. Odczyt gruntu masz cały czas na ekranie.

Film pokazuje audio i ID w trakcie poszukiwań. Tak jak piszę powyżej samego procesu kopania nie, bo za dużo z tym jest zabawy. Musiał bym mieć drugą kamerę.

ID i dźwięk są pokazywane i jak ID skacze? Skąd zarzut, że tego nie ma w filmie jak jest.

Zresztą o tym chyba nie jest ten wątek?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 23:14 
Moderator
Moderator

Bardzo prosil bym wszystkich czytajacych ten temat o wstrzymanie sie z komentarzami do czasu oficjalnego rozwiazania sprawy przez obie strony

Jezeli bedziecie dalej to ciagnac, watek zostanie czasowo zablokowany

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 czerwca 2017, 23:18 
Szeregowy
Szeregowy

Witam cię, Krzysztofie! Miło, że wyłoniłeś się z cienia milczenia. Co do sms, którego zamieściłeś, to faktycznie jest mój i w ramach wyjaśnienia piszę, że po wypakowaniu z kartonu i testach w powietrzu w domu naprawdę wykrywacz mnie urzekł. Cieszyło mnie to, że wprowadziłeś wszystkie moje uwagi co do softu. Szklanka zakopana w ogrodzie faktycznie była sygnalizowana w trybie statycznym z opcją audio normalna i id testy w powietrzu na rozróżnianie wypadały fajnie, stąd mój entuzjazm. Niestety legł w gruzach po pierwszym ambitnym wyjśćiu w teren, po którym opisałem ci cały problem URD. Proszę cię bardzo, byś kłamstwa mi nie zarzucał, bo póki co jesteś tu jedyny bez twarzy i honoru jakiegokolwiek. Twoim słowem można sobie buty powycierać. Zapewniałeś mnie w pierwszej rozmowie telefonicznej, cytuję ciebie: ''Jak ci nie podpasuje, to zwrócę ci pieniądze". Co to formy wysyłki wykrywacza OK, nie przyjmij tej paczki, tylko na to czekam. Teraz też mam ci przypomnieć publicznie, jak się na wysyłkę do serwisu umawialiśmy? Bo sam chciałeś, bym wysyłał ci za pobraniem. Krętacz z ciebie jest nie miłosierny a twoje słowo jest warte tyle, co twoje produkty, czyli NIC !!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 czerwca 2017, 00:00 
Plutonowy
Plutonowy

Super wątek,fajnie się czyta ten kryminał.
Jak wróci z powrotem ten wykrywacz to zrób filmik z tymi błędami,aby każdy mógł ocenić.
Puki co jest słowo za słowo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 czerwca 2017, 05:25 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Słowo trzech osób za słowo producenta...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 czerwca 2017, 18:07 
Moderator
Moderator

Watek czasowo zamknięty - czekamy na informację od Pragus-a o sposobie zakończenia sprawy !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Taktyk URD-1 finał sprawy
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 19:15 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Oto finał sprawy sprzed 1.5 roku. Zapraszam do oglądania:
https://www.youtube.com/watch?v=gAK1N5ejHG8

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Taktyk URD-1 finał sprawy
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 19:32 
Podporucznik
Podporucznik

W tle widać fajne drzewo ,czekałem do końca filmu i myślałem że w końcu zobaczymy jak to jest owinąć detektor o drzewo.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Taktyk URD-1 finał sprawy
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 19:38 
Pułkownik
Pułkownik

Czy to znaczy, że udowodniliscie w sądzie, że wykrywacz nie dziala tak tak powinien, czy tylko, że nie byliscie panowie zadowoleni a producent nie rozpatrzyl reklamacji oraz zwrotu towaru?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]