Teraz jest środa, 4 lutego 2026, 14:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Nekala mnie dzisiaj Policja.
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 23:33 
Pułkownik
Pułkownik

Dzisiaj w samo poludnie, zostalem wylegitymowany przez dwoch funkcjonariuszy Policji, nieumundurowanych, poruszajacych sie granatowym Polonezem:D.
-Dzien Dobry, jestesmy z kolega z Policji (tu nastepuje pokaz legitymacji sluzbowych).
-Dzien Dobry
-Ma pan przy sobie dokumenty?
-Tak mam.
-Poprosze (przejrzal i oddal).
-Czego pan tutaj szuka??
-To, co ludzie zgubili, guziki, ptasie obraczki, plomby (patrzy sie na mnie jak na szalenca).
-A militariami sie pan zajmuje??
-Nie, ja tylko drobnice zbieram..
-Bo tutaj chyba nie bylo dzialan wojennych??
-No raczej nie, blizej Gdanska.
-No wlasnie.
-A gleboko bierze sprzet??
-Na monete, czy ogolnie??
-Ogolnie.
-No tak do metra (wolalem zanizyc :), zreszta cholera wie jaki jest max zasieg w Whitesie Eagle Spectrum).
-A pan sie interesuje historia, tymi sprawami??
-Oczywiscie. Dobra nie bede sciemnial i pokaze panom fanty. Wyjalem pudeleczko po lekach.
-No rzeczywisice pan zbiera drobnice, jak takie male pudeleczko na poszukiwania.
-2 zetony folwarczne, 2 guziki, werhmacht i pruski...
-No fajne, patrz ze takie rzeczy mozna błąd ortograficzny!!! ma być "znaleźć"..
-i kulka od muszkietu..
-no ta kulka to mnie pan powalil na glebe.
-Tak, ze Panowie militari nie zbieram, pozwolenie od wlasciciela pola mam, rano scinal tutaj kukurydze, wiec pytalem.
-No wlasnie, my sie zastanawialismy kiedy bedzie scinal (buehehehe, smiac mi sie chcialo). No to nie przeszkadzamy, dziekujemy, zyczymy powodzenia. Do widzenia.

To zdarzylo sie naprawde.

A teraz pytanie: co by bylo gdybym naprawde zbieral militarke, i im sie przyznal?? Rewizja w domu, przeglad plecaka??
I czy cos sie zmienilo??Dlaczego byli tak mili, az za mili, usmiechali sie, ogladali zetony, naprawde zainteresowani, jakgdyby rozumieli pasje.
Przewaznie spotykalem sie z szorstkim podejsciem.
Swoja droga militarysci maja przesrane :D
Jesli juz macie byc legitymowani na wykopkach przez Policje, zycze Wam wlasnie tak klarownej sytuacji.
Pozdrawiam.
karas1979

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 23:39 
Moderator
Moderator

Będę musiał sobie takie pudełesio sprawić i dokupić na Allegro parę guzików. A poważnie mówiąc, chyba trafiłeś na inteligentnych przedstawicieli władzy. I do tego osobiście zainteresowanych militariami, bo coś mi się zdaje, że oni badali teren :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 października 2005, 23:59 
Pułkownik
Pułkownik

ja nawet luski, w domu nie mam. Abslolutnie zero militarki, co najwyzej kulki od muszkietu.
Pozdrawiam.
karas1979

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 października 2005, 00:15 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
moze ich wycieczka maila zwiazek z ta akcja co dzis przez nia byly korki w stolycy, podobno w Gdansku bylo cos podobnego ????
a moze sami zbierali ??? wiadomo nie od dzis ze ONI tez szukaja :)

ostatnio slyszalem o takim co w lesie zrobil drake z lesnikami, rozkopal mlodnik i jak lesniczy nakryl go to zaczal machac odzkana, zrobilo sie pieklo, draka zakonczyla sie przyjazdem panow z szefostwa i oczywiscie spaleniem miejscowki na wiele lat, teraz lesniczy na widok wykrywki dostaje atakow padaczki :):) a pan z odznaka tez musial miec "rozmowe w pracy" :)

ps
miales farta ze byli myslacy
za mna kiedys wyslali list gonczy bo "ukradlem 2 armaty rolnikowi "
miesiac sie ukrywalem zanim sie wszystko wyjasnilo :):):)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 października 2005, 01:31 
Porucznik
Porucznik

WITAM

EEEEEEEETAMM!!!!! Nie taki diabeł straszny jak go rysują

Nie będe opisywał całego zajścia od początku. Powiem tylko że rok temu tez
miałem przygode z dwoma smutnymi panami w mundurkach.
Wylegitymowali ,spytali co robie i czego szukam .Przy okazii sprawdzili przez radio moje dane
Po krótkiej pogawędce ,okazało sie że jeden z panów jest moim
sąsiadem z podwórka tylko o jakieś 10 lat młodszy więc siłą
rzeczy sie nie nie znaliśmy. W przyjacielskiej atmosferze poczekaliśmy
na przyjazd kolejnych dwóch panów tym razem po cywilu.
Panowie zapoznali sie z sytuacja . W między czasie z chaszczy wyszedł
kolega Matejko i wszyscy razem z ciekawościa zaczelismy oglądać fanty
Panowie stwierdzili że ta monetka to Ruska ,to kawałek od niemieckiego munduru
,a tamto nie wiadomo od czego.
Pogadalismy i rozstalismy się w dosyc przyjaznej atmosferze

Z tego wniosek że tam też zaczynają pracowac rozsądni ludzie którzy interesja się
pamiątkami z przeszłości i o ile nie złapią cie w rezerwacie przyrody w wykopanym
do pasa dole to nasze chore przepisy traktuja z przymrużeniem oka.

A i jeszcze jedno .Kiedy Policjant rozmawiał z dyspozytorka w komendzie sprawdzając moje dane
i stwierdził że chodza z wykrywaczami metalu odniosłem wrażenie że pani nie kuma wcale co to jest
i o co chodzi ,więc chyba nie mają tam jakichś rygorystycznych odgórnych derektyw w stosunku do poszukiwaczy.

Pozostało mi więc tylko pozdrowic wszystkich rozsądnych Policjantów i tak trzymac panowie.

Pozdrawiam PIŁA

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 października 2005, 01:41 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Dokładnie tak jest - nie mają żadnych dyrektyw.. Generalnie można zawsze się dogadać chyba że trafi się na jakiegoś niebieskiego który też szuka i akurat pechowo weszliśmy na jego teren :wq ;)

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 października 2005, 02:35 
Moderator
Moderator

Cztery tygodnie temu miałem wizytę panów Policjantów. Jak na złość nie było mnie w domu, więc spadło to na moją żonę. Z jej opowieści wiem, że goście byli w sumie bardzo mili. Jeden z nich również interesował się bronią i wściekał się, że karzą im jeździć na rewizje po jakiś pogryziony wykop. Zwłaszcza, że decyzję o przeszukaniu podjął prokurator w Głogowie, a ja mieszkam na Górnym Śląsku.
Odnoszę wrażenie, że większość szeregowych policjantów jest normalna, bo siłą rzeczy ocierają się o rzeczywistość, a nie imaginacje wyczytane z akt i paragrafów. Idiotyzmy wymyślają na odległość ich zwierzchnicy, tacy którzy za wszelką cenę usiłują się czymś wykazać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 października 2005, 08:56 
"Spammerus maximus"

superstefan napisał(a):
moze ich wycieczka maila zwiazek z ta akcja co dzis przez nia byly korki w stolycy, podobno w Gdansku bylo cos podobnego ????
a moze sami zbierali ??? wiadomo nie od dzis ze ONI tez szukaja :)

ostatnio slyszalem o takim co w lesie zrobil drake z lesnikami, rozkopal mlodnik i jak lesniczy nakryl go to zaczal machac odzkana, zrobilo sie pieklo, draka zakonczyla sie przyjazdem panow z szefostwa i oczywiscie spaleniem miejscowki na wiele lat, teraz lesniczy na widok wykrywki dostaje atakow padaczki :):) a pan z odznaka tez musial miec "rozmowe w pracy" :)

ps
miales farta ze byli myslacy
za mna kiedys wyslali list gonczy bo "ukradlem 2 armaty rolnikowi "
miesiac sie ukrywalem zanim sie wszystko wyjasnilo :):):)

Właśnie w to miejsce (chyba) chciałem pojechać w ten weekend. Kolega ,miejscowy, opowiedział mi tą historię więc zmieniam teren...

Opowiedz szczegóły tej informacji o kradzieży 2 armat... :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 października 2005, 12:18 
Major
Major

Renald nie kupowałeś czegoś na allegoro.
Tak zmiesiac temu było głośno że zapali allegrowicza co handlował militarką, a potem polecieli po klientach.
Na cafe allego dużo było o tym.
pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 października 2005, 17:28 
Moderator
Moderator

Tak. Chodziło o (cytat z nakazu) "zakup Mauser-wykopek, wartości 40zł". Zakupu tego dokonałem w sierpniu zaszłego roku od allegrowicza "w_taras". Przetrzepali mieszkania wszystkich jego klientów w całej Polsce, na podstawie nakazu wydanego przez prokuratora z Głogowa. Nie dziwię się, że policjantów krew zalewa, gdy tracą czas na takie "sprawy". Jeżeli teraz pan prokurator zarząda przewiezienia znalezionych przedmiotów do Głogowa, to z całej Polski wyruszą transporty złomu. Pod konwojem! Głogowski prokurator związany jest z PiS i pewnie korzystając z koniunktury próbuje się jakoś przeczołgać do Warszawy. A jak się już mieliśmy okazję przekonać, w tej partii wszystkie metody są dopuszczalne. Smutne, że musimy za to płacić.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 października 2005, 17:34 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
jak sie zbiore to opisze :)
wstawie wycinki z gazet, tylko musze je wykopac a one sa u rodzicow w domu :)
cala akcja byla okolo 1992 roku :) nawet we telewizorze bylem :) (sam sie nie widzialem bo nie mam telewizora w domu ale znajomi tak mowili )
co do wystapow w tv to rok temu bylem w telekspresie i wiadomosciach w materiale o przyjeciach do Mazowsza :jump a ja tylko pojechalem z dziewczyna i ze nie moglem sie doczekac kiedy skonczy przesluchanie to usnolem na lawce w parku :) i wtedy mnie nakracili tak znienacka :jump
moze w niedziele bede u starych to wykopie gazety :) i wtedy opisze :) ale do dzis sie z tego smieje ( i zemnie tez jak ktos sie dowie co zrobilem)
a moze to ty byles tam z panem Leszkiem??? i nakryl cie tam kolega B. ???? ( mial smetka ???)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 października 2005, 23:19 
Kapitan Petersen

Witam

Co do wzrostu IQ w policji to podobno tak ma być, zwłaszcza po ostatnich naborach.
Nawet jeden kolega z forum się "zapisał". Trudno dokładnie policzyć, ale kilku policjantów na naszym forum już mamy. No i strażaka, celnika oraz leśnika. Mam nadzieję że prowadzą w swoich służbach "ewangelizację od środka", jak mawiała pewna nawiedzona.
Swoją drogą można by zrobić anonimowy spis zawodów naszych użytkowników. Wiedzielibyśmy, na jakie siły fachowe możemy liczyć.

Co do kukurydzy - podobno zbierana jest lekko przemrożona (przynajmniej niektóre gatunki, albo na pewne określone cele). Dlatego kukurydza na polu do pierwszych przymrozków nie powinna dziwić. Więcej i fachowo mógłby chyba dopowiedzieć na ten temat Jacoby.

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]