|
Bisu jesli masz dobry dostep do netu i czas,oczywiscie nie zaniedbywajac nauki w szkole to mysle ze sam najlepsze miejsca znajdziesz po lekturze tego forum,wejdz w forum i dlugo czytaj,w postach kolegow jest duzo wskazowek gdzie szukac,jak lokalizowac miejscowki,teraz jest zima,wiec juz praktycznie po sezonie,(nie wiem jak u was w Kartuzach ,ale u mnie to po kilku dolkach dalem sobie ostatnio spokoj z kopaniem),jest wiec duzo czasu na literature ,czyli przede wszystkim na czytanie tego forum i "Odkrywcy"(ale to jest lepsze),tak ze czytaj,czytaj i probuj myslec o zastosowaniu porad na swoim terenie,poczytaj tez duzo o niewypalach i bezpiecznym kopaniu,zebys sie nie okaleczyl albo jeszcze cos gorszego,bo scierwa w ziemi jest sporo,uwiez mi naprawde jest niebezpiecznie a szczegolnie w lesie.Najwazniejsze to nie zrazaj sie niepowodzeniami na poczatku,ja tez na poczatku po calym dniu poszukiwan czasami nie znajdowalem nic ciekawego,dalej tak bywa,ale zalozmy ze nic nie znajdziesz ciekawego przez kilka dni,az tu nagle cos ci sie trafi super,musisz byc cierpliwy.
"Cierpliwy, kamien na miekko ugotuje"-jak mowi przyslowie.
Mozesz tez poszukac,lub gdy spotkasz,bardziej doswiadczonego poszukiwacza,ci co sa w porzadku na pewno nie odmowia,ze moglbys im towarzyszyc w wyprawach,duzo sie od nich nauczysz.
Powodzenia!Pozdrawiam.Tytus.
post scriptum: Ciachem sie nie przejmuj,on tak juz ma. :666 :1
|