pawel_oli napisał(a):
a morał jest taki:
żaden z nich nie wąchał jej i nie macał, a jeden co to zrobił wycofał się ze wszystkiego, to wlaśnie daje dużo do myslenia,,,,,,
I prosiłem i prosze po raz kolejny, nie piszcie juz nic na ten temat, ponieważ jest już skończony, uwagi proszę kierować na poczte prywatną
ps Frozzer, śmiało wpadaj, skontaktuj sie na poczte, dam ci numer telefonu i sie dogadamy
Miałem już nic nie pisać - ale "ten jeden wycofał się ze wszystkiego" bo dyskusja z Tobą nie ma sensu - o ile krytykuje się twoje rzeczy. Można tylko nawiązać życzliwy kontakt je chwaląc i podziwiając. To tak jak w szkole podstawowej. Jak jest inaczej - histeria, nerwy, złość....
"Jest oryginalna - bo jest od Winklera" - tak jak "tata powiedział, że jest, bo jest" tekst powalający na kolana naiwnością (piszę to więc na klęczkach :-)
Ta czapka mnie nie przekonuje i nie podoba mi się. Nie dlatego, że mnie na nią nie stać [przelewik na taką mogę zrobić w 2 minuty, bo a) jestem zalogowany u Winklera, b) mam tyle kasy, c) mam konto bankowe w Niemczech co ułatwia sprawę], tylko dlatego, że wygląda nie mintowo/oryginalnie tylko mintowo/nowo. I dlatego jej nie kupię. Zresztą tak jak większość innych - dlatego tyle czasu wiszą one u Winklera (od miesięcy). Śmiem twierdzić, że takie czapki w stanie, który nie budziłby żadnych wątpliwości, poszłyby w 2 tygodnie po tej cenie - nawet jeżeli byłoby ich 25 sztuk. A jeszcze sobię powiszą, zapewne długo. Z powodów wyłuszczonych przeze mnie w tym akapicie.
Moim celem nie jest zepsucie tobie zabawy z zazdrości, bo "ja takiej nie mam a ty masz" - bo jestem ponad to, a taką M43, która będzie oryginalna na bank zdobędę i tak prędzej czy później. Chodziło mi tylko o jakąś sensowną dyskusję w celu zdobycia jakiejś większej wiedzy. No ale fakt, to nie forum dyskusyjne (nie?) tylko ołtarz z niekwestionowanymi oryginałami :1 które trzeba podziwiać, bo jak nie, to się "zaśmieca wątek".
Pozdrawiam
i proszę bez odbioru
Marcin