Teraz jest sobota, 28 czerwca 2025, 17:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Rutus Versa (2023)
PostNapisane: poniedziałek, 7 sierpnia 2023, 21:09 

berthiot napisał(a):
Wyznawcy Kościoła Rutusowego Ostatniego Dnia Trybu Jednoczesnego będą na niego polować i finalnie po pojmaniu spalą na stosie.

Berthiot błagam litości hehe A co do testów są faktycznie nie teges, machanie nad dziurą , multi,jako panaceum na całe zło itd. Namieszał profesor i dał pożywkę dla tej wojenki polsko-polskiej. Jeden handlarz ucieszył się z niej wyjątkowo. Alma Mater Rumia, to chyba nie jest jednostka macierzysta profesora :)) Ale chłopak nie wiem czy to z naiwnej szczerości czy też głupoty i chęci nabijania sobie oglądalności lub jedno i drugie porusza aspekty o których większość milczy.Bo faktycznie dziwna cisza z rzekomo jedynych i słusznych źródeł, pòl testowych ,tele-marketeròw itd. Kolega Lipek ,jako pierwszy chyba pokusił się o bardziej obszerną ocenę z pierwszych odczuć z miotłą i w jego ocenie jest nie najgorzej. Versa to świeży wypust, trzeba cierpliwości, ale i braku strachu przed zajrzeniem do zachrystii i ewentualnej obrazy świętości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 sierpnia 2023, 00:04 
Generał Broni
Generał Broni

Przecież ten gośc nie ma pojęcia o wykrywaczach, natomiast ma pojęcie jak robić szum w internetach. Po co to oglądać w ogóle?
Jak można robić testy porównawcze wykrywacza, który miało się kilka razy w ręku?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 sierpnia 2023, 08:22 
Generał Broni
Generał Broni

Na drugim teście w terenie pokazał że wykrywacze są bardzo podobne do siebie . Nie odstaje versa zbytnio od nokty. Może i nie ma pojęcia w obsłudze tego sprzętu ale jak do tej pory nikt nie zrobił rzetelnego testu aby raz na zawsze rozwiać wątpliwości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 sierpnia 2023, 10:19 
Generał Broni
Generał Broni

Przydałby się jakiś rzetelny test Versy vs inne wykrywacze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 sierpnia 2023, 10:26 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Nomad84 napisał(a):
.Bo faktycznie dziwna cisza z rzekomo jedynych i słusznych źródeł, pòl testowych ,tele-marketeròw itd. Kolega Lipek ,jako pierwszy chyba pokusił się o bardziej obszerną ocenę z pierwszych odczuć z miotłą i w jego ocenie jest nie najgorzej. Versa to świeży wypust, trzeba cierpliwości, ale i braku strachu przed zajrzeniem do zachrystii i ewentualnej obrazy świętości.

Tak, cisza jest zastanawiająca, ot wszedł patyk cichcem do sprzedaży. Wszyscy używają, nikt nic nie mówi. To nie Spectra czy inny D2 gdzie multum ustawień i zależności.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 sierpnia 2023, 10:40 
Generał Brygady
Generał Brygady

Saper miał robić test na kolorki ale mu się odechciało chyba, Top Digin strzelił focha i do testów się nie pali, Jack the Tempalr zniknął ze swoimi testami, prymek powiedział, że nie bo nie i nie ma między nim a Rutusem chemii więc szybko się nie doczekamy czegoś w miarę sensownego.
Mam Rutusa Verse i co do multi to jest płytsze o dobre 30% od pojedynczych częstotliwości (testowałem na zakopanych monetach dużej i mniejszej: Rubel Katarzyny II i rzymku) aż boję się używać multi bo szczerze mówić nie widzę sensu no chyba, że na jakieś wybitnie specyficzne warunki ale jeszcze takich nie odkryłem więc multi w versie to jak na razie dla mnie mało istotny gadżet.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 sierpnia 2023, 12:25 
Generał Broni
Generał Broni

mario123 napisał(a):
Na drugim teście w terenie pokazał że wykrywacze są bardzo podobne do siebie . Nie odstaje versa zbytnio od nokty. Może i nie ma pojęcia w obsłudze tego sprzętu ale jak do tej pory nikt nie zrobił rzetelnego testu aby raz na zawsze rozwiać wątpliwości.

Żeby zrobić rzetelny test porównawczy trzeba poznać dobrze sprzęt, a więc spędzić z nim w terenie kilkadziesiąt godzin (co najmniej). Versa jest na rynku od niedawna, więc kto poza Saperem chodził z nia wystarczająco długo, żeby taki test zrobić? A wiadomo, że gdyby test zrobił Saper to i tak byłyby głosy, że jest nierzetelny, bo Saper jest dealerem Versy :zb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 sierpnia 2023, 13:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

Lipek napisał(a):
mario123 napisał(a):

Żeby zrobić rzetelny test porównawczy trzeba poznać dobrze sprzęt, a więc spędzić z nim w terenie kilkadziesiąt godzin (co najmniej). Versa jest na rynku od niedawna, więc kto poza Saperem chodził z nia wystarczająco długo, żeby taki test zrobić? A wiadomo, że gdyby test zrobił Saper to i tak byłyby głosy, że jest nierzetelny, bo Saper jest dealerem Versy :zb

Ja wolę testy dealera Sapera :) od testów Yotubisiów i Saper taki test na poletku Top Digin (czy innym) na które miał zaproszenie powinien zrobić i mieć wyjebongo jak na taki test kto zareaguje. Przetestować na poletku Pole, Pole dual, Park i Park dual na pojedynczych częstotliwościach i na multii - wiele by mi i pewnie innym to wyjaśniło. Saper już dawno sam mówił, że za chwilę zrobi test na kolorki a później niestety wywiało mu z głowy te zapewnienia, machnął versą tylko nad hełmem i koniec nie licząc jego spacerów na Pole dual po lasach, EL NINO maznął krótki filmik nad gwoździami i koniec - czekamy na więcej, śmiało.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 sierpnia 2023, 14:49 
Generał Broni
Generał Broni

Można też zrobić taki test na fabrycznych programach dla porównania,w końcu są to sprzęty dla nowych i dla zaawansowanych użytkowników.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 sierpnia 2023, 17:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ja nie zniknąłem ;)

Nie nagrywam bo się przeraziłem ilością pewnych osobników...

Pracuję nad nową linią z celami w kolorze słońca i wagą od 0,10 do max 0,25 gr (będzie też kilka cienkich srebrnych)

Verse miałem w planach ale jakoś mi przeszło.... ;)

Kupować tylko po to żeby pokazać jak działa i czytać potem tych artystów to się mija z celem ;)

Po za tym przygody z rutusem zakończyłem dawno temu....

Są inni od pokazywania ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 sierpnia 2023, 17:56 
Generał Brygady
Generał Brygady

kolejna sprawa, że skoro coś jest na rzeczy to jest możliwość, że wypadnie u mnie źle... no a ja bardzo złych wyników nawet nie publikuję bo robi się z tego wojna - miałem tak już z kilkoma wykrywaczami ;)

no więc mogłaby to być całkowita porażka...

oczywiście nie oceniam bo nie miałem versy w ręce.... być może jest świetna ale przekonywać się nie będę B+

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 sierpnia 2023, 19:26 

om79 napisał(a):
Ja nie zniknąłem ;)

Nie nagrywam bo się przeraziłem ilością pewnych osobników...

Pracuję nad nową linią z celami w kolorze słońca i wagą od 0,10 do max 0,25 gr (będzie też kilka cienkich srebrnych)

Verse miałem w planach ale jakoś mi przeszło.... ;)

Kupować tylko po to żeby pokazać jak działa i czytać potem tych artystów to się mija z celem ;)

Po za tym przygody z rutusem zakończyłem dawno temu....

Są inni od pokazywania ;)

Byłoby gites gdybyś choć tu czasem coś skrobnął na temat nowej linii czy też depo, który prezentowałeś w ostatnim video. Neutralnie , suche fakty, zresztą filmy też były spoko, bez zbędnej narracji. Jarząbków gotowych chwycić za widły chyba tutaj brak, nie to co juu tube. Szkoda trochę you tubowych testów, ale wybór jak najbardziej rozumiem...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 sierpnia 2023, 23:51 
Specjalista
Specjalista

camelopardalis napisał(a):
Lipek napisał(a):
mario123 napisał(a):

Ja wolę testy dealera Sapera :) od testów Yotubisiów i Saper taki test na poletku Top Digin (czy innym) na które miał zaproszenie powinien zrobić i mieć wyjebongo jak na taki test kto zareaguje. Przetestować na poletku Pole, Pole dual, Park i Park dual na pojedynczych częstotliwościach i na multii - wiele by mi i pewnie innym to wyjaśniło. Saper już dawno sam mówił, że za chwilę zrobi test na kolorki a później niestety wywiało mu z głowy te zapewnienia, machnął versą tylko nad hełmem i koniec nie licząc jego spacerów na Pole dual po lasach, EL NINO maznął krótki filmik nad gwoździami i koniec - czekamy na więcej, śmiało.

Testuję Rutusa VERSA w terenie... iw realnej detekcji podzielonej na dwie części... Pierwsza część detekcji to z moimi kolegami w terenie ,,, gdzie każdy ma szansę coś znaleźć... i tam często porównujemy detektory z sygnałami w ziemi... tutaj Versa radzi sobie bardzo dobrze...
Druga część detekcji z VERSA dotyczy obszarów, które już wykryłem mocno... i tam doceniam zdolność VERSA do uzyskania kolejnego dobrego sygnału... i tutaj VERSA też mnie nie zawiodła... https://youtube.com/shorts/18XmP8lMp9A?feature=share

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 sierpnia 2023, 12:46 
Generał Broni
Generał Broni

Film pokazuje że versa znalazła sreberko, nie wiem o co chodzi w tym filmie ? To był test czy co?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 sierpnia 2023, 13:10 
Generał Brygady
Generał Brygady

mario123 napisał(a):
Film pokazuje że versa znalazła sreberko, nie wiem o co chodzi w tym filmie ? To był test czy co?

To zaszyfrowana wiadomość, podprogowy przekaz :lol: kupujta, kupujta, kupujta :666

No po prostu stać ich tylko na tyle co do testów :zb :z

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]