Teraz jest sobota, 28 czerwca 2025, 22:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1491 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 100  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Chcą cenzurować i zmieniać naszą historię.
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 12:00 
Plutonowy
Plutonowy

zdzicho napisał(a):
149 lat temu pod Little Bighorn Indianie wygrali z białymi, ale po raz ostatni :D
Robiłem co mogłem z moim szwadronem, ale regiment padł :nicnie Indianie byli liczniejsi
Załącznik:
wybory 25.jpg

To sądzisz, że przeciwnicy KO, niedługo po tej wygranej, zostaną, wzorem Indian zamknięci w rezerwatach i skazani na wyniszczenie? Indianie bronili swojej ziemi i tradycji, przed Europejczykami i skończyli marnie, w rezerwatach. Sądzisz, że Europa, ostatecznie załatwi przeciwników KO i Donka, i zamknie hordy głosujących na PiS w rezerwacie? Tak mi się jakoś skojarzyło ,przez Twoją analogię do Indian, bo historia lubi się powtarzać. Tym bardziej, iż Radek onegdaj, wzywał do „dorżnięcia watach PiS-owskich. :lol: :lol: :lol:
A Zdzicho najwyraźniej widzi się w roli generała Custera dowodzącego w walce, z niezliczoną hordą barbarzyńców PiS-owskich. W końcu zna się na rzeczy, bo jak pisał wcześniej, to dowodził odziałem czołgów, a to współczesna kawaleria jest. :lol: A Radek to pewnie generał Terry, w tych wojnach politycznych jest. :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 12:23 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dzisiaj z przyjemnością oglądam TVN 24.
Ryżego jakoś nie widać. :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 13:27 
Specjalista
Specjalista

bjar_1 napisał(a):
Nie mogli liczyć na inny wynik wystawiając na kandydata tęczowego oszołoma klimatycznego :lol:

Ten "oszołom klimatyczny" zna 4 języki obce, ma doświadczenie w pracy rządu i od 2018 rządzi Warszawą gdzie uzyskał ponad 68% głosów, więc chyba całkiem nieźle.
Prezydent elekt nie ma żadnej z w/w cech, a jedynie ciemnawą przeszłość za sobą.
W innym wątku pisałem, że chciałbym zobaczyć realizację jakiegoś programu ekonomicznego przez PiS i Konfederację i najprawdopodobniej zobaczę :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 13:39 
Generał Broni
Generał Broni

Nie pisałem o znajomości, czy też nie, języków obcych. Trzaskowski jest oszołomem klimatycznym i nie sądzisz że to odebrało mu wiele głosów? Przez litość o tęczówce i imigrantach nawet nie wspominam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 14:32 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ten gorzki posmak w ustach to żółć ulewajaca się.
Spróbuj octem zapić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 14:47 
Pułkownik
Pułkownik

zdzicho napisał(a):
Prezydent elekt nie ma żadnej z w/w cech, a jedynie ciemnawą przeszłość za sobą

Rozumiem że kibolskie ustawki Tuska Ci nie przeszkadzają ??
zdzicho napisał(a):
W innym wątku pisałem, że chciałbym zobaczyć realizację jakiegoś programu ekonomicznego przez PiS

Bogu dzięki że PO była tak zapobiegliwa, że zbudowała nam Baltic Pipe :666 :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 15:17 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
beryl, zrozum, że Tusk jako kulturalny kibic poświęcał się dla idei i walczył o sprawiedliwość i o demokrację w środowisku kibiców, zaś Nawrocki to zwykły, prymitywny kibol brutalnie i bez sensu naparzający się w ustawkach z innymi kibolami. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 15:20 
Pułkownik
Pułkownik

frank napisał(a):
beryl, zrozum, że Tusk jako kulturalny kibic poświęcał się dla idei i walczył o sprawiedliwość i o demokrację w środowisku kibiców, zaś Nawrocki to zwykły, prymitywny kibol brutalnie i bez sensu naparzający się w ustawkach z innymi kibolami. :D

I pewnie latał z apteczką opatrując rannych :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 15:25 
Specjalista
Specjalista

bjar_1 napisał(a):
Nie pisałem o znajomości, czy też nie, języków obcych. Trzaskowski jest oszołomem klimatycznym i nie sądzisz że to odebrało mu wiele głosów? Przez litość o tęczówce i imigrantach nawet nie wspominam.

A ja pisałem o doświadczeniu w rządzeniu, obyciu w świecie czego prezydent elekt nie ma.
To ja też jestem oszołomem klimatycznym skoro dostrzegam problemy związane ze zmianami klimatu. Rozumiem, że Ty i tobie podobni nie ostrzegacie tych zmian. Istotą demokracji jest tolerancja, a nie wykluczanie. W demokratycznym państwie jest miejsce i równe traktowanie wszystkich obywateli bez względu na różne odmienności.Co do imigrantów, to przecież faktem niezaprzeczalnym jest, że najwięcej tych ludzi sprowadzili ci, którzy twierdzili, że bronią Polski przed imigrantami.
Zawsze mnie to dziwi, że w sprawach prywatnych każdy szuka najlepszego specjalisty, lekarza, mechanika, budowlańca itp. Natomiast rządzenie państwem lekką ręką oddaje w ręce laika. Jak to mówią " po owocach ich poznacie" :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 15:38 
Generał Broni
Generał Broni

Problemem koalicji w tych wyborach było to, że ludzie nie głosowali na Nawrockiego, a przeciw Trzaskowskiemu. Jakby zamiast Nawrockiego był Braun na przykład, to też by wygrał.

zdzicho napisał(a):
Rozumiem, że Ty i tobie podobni nie ostrzegacie tych zmian.

Nie jestem klimatologiem, rozumiem że Ty jesteś, więc masz większą wiedzę na temat klimatu niż ja. Ja chcę tylko płacić ludzkie pieniądze za prąd i gaz, palić sobie w spokoju tym gazem w piecu i drewnem w kominku, jeździć samochodem z silnikiem spalinowym i takie inne bez obostrzeń, kar czy straszenia mnie przez cwaniaków i oszołomów klimatycznych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 16:13 
Specjalista
Specjalista

bjar_1 napisał(a):
Problemem koalicji w tych wyborach było to, że ludzie nie głosowali na Nawrockiego, a przeciw Trzaskowskiemu. Jakby zamiast Nawrockiego był Braun na przykład, to też by wygrał.

Ok. Lud wybrał. Pogadamy za rok lub dwa.
Cytuj:
masz większą wiedzę na temat klimatu niż ja

Nie, natomiast z perspektywy swego życia dostrzegam zmiany. Też bym chciał pojeździć z wnuczką na sankach, tak jak kiedyś jeździłem z córką, bo kiedyś zima i śnieg były od listopada do marca. Niestety wnuczka zna sanki z bajek, a śnieg widziała pierwszy raz w życiu w tym roku przez kilka dni.
No i mamy sprzeczne interesy, bo mieszkańcy osiedla domków palą w swoich piecach, kominkach Bóg raczy wiedzieć czym, a my na ekologicznym osiedlu wieczorami przy zachodnim wietrze nie możemy okien otwierać, bo taki smród.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 16:15 
Specjalista
Specjalista

zdzicho napisał(a):
Ten "oszołom klimatyczny" zna 4 języki obce

Biorąc pod uwagę ilość prywatnych instytucji wychowawczych które go ukształtowały (on chyba nawet żłobek
miał prywatny :D ) trudno aby nie znał. Tosz on od małego wychowywany był na członka "elit".
Problem w tym iż udział w debacie bez pomocy psychologa jest dla niego co najmniej trudny.

Z Nawrockiego z kolei hahaszki, że kibol, że alfons (bo Murański powiedział, hit roku :lol: ), przeszłość
może i trudna (a kto z nas w młodości był święty?) ale pokazał że można do czegoś jednak mimo to dojść.
Tosz przecież twój największy idol, ten co to sam komunę pokonywał - był tez tylko elektrykiem w stoczni, a po angielsku to znał może co najwyżej "on" i "off", może jeszcze ewentualnie "exit" :666 i co ? dało się?

I aby nie było nie porozumień, Nawrocki to również nie był mój kandydat, ale gdybym miał do wyboru tylko jednego z tych obu... raczej bym się długo nie zastanawiał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 16:21 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

bjar_1 napisał(a):

zdzicho napisał(a):
Rozumiem, że Ty i tobie podobni nie ostrzegacie tych zmian.

Nie jestem klimatologiem, rozumiem że Ty jesteś, więc masz większą wiedzę na temat klimatu niż ja. Ja chcę tylko płacić ludzkie pieniądze za prąd i gaz, palić sobie w spokoju tym gazem w piecu i drewnem w kominku, jeździć samochodem z silnikiem spalinowym i takie inne bez obostrzeń, kar czy straszenia mnie przez cwaniaków i oszołomów klimatycznych.

To co napisałeś jest oczywiście bardzo ważne i nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi inaczej.
Czy Nawrocki będzie dobrym prezydentem
( o ile będzie prezydentem, bo to jeszcze takie oczywiste nie jest), tego nie wiem ja ani nie wie nikt.
Natomiast najważniejsze jest to że kij został wsadzony w szprychy lewackiego wehikułu pędzącego na oślep.
Garść piasku została też wsypana w tryby lewackiej machiny.
Mam nadzieję że będzie tym kamykiem, który ruszy lawinę i wypiedroli ten lewacki burdel do góry kołami.
Ale tak jak mówił klasyk, władzy raz zdobytej...
Wiec wszystko jeszcze może się wydarzyć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 16:25 
Specjalista
Specjalista

beryl napisał(a):
Rozumiem że kibolskie ustawki Tuska Ci nie przeszkadzają ??
zdzicho napisał(a):
W innym wątku pisałem, że chciałbym zobaczyć realizację jakiegoś programu ekonomicznego przez PiS

Bogu dzięki że PO była tak zapobiegliwa, że zbudowała nam Baltic Pipe :666 :lol:

Ale zbudowała gazoport w Świnoujściu.
Czy ja coś napisałem o kibolskich ustawkach? Miałem na myśli niedotrzymanie umowy o opiece w zamian za mieszkanie, raport NIK na temat wykorzystania funduszy w IPN itp.
Ale to już nie jest ważne. Teraz spokojnie siedzą i obserwuję narodziny cudu gospodarczego, dbałość o finanse publiczne, spłatę kredytów, gospodarkę, służbę zdrowia bez podnoszenia podatków. bjar_1 i ja tez czekamy na tani prąd i gaz.
No chyba, że się nie da, bo wina Tuska :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 czerwca 2025, 16:35 
Generał Broni
Generał Broni

To Ci już napiszę - żadnych tych obietnic nie zrealizuje, nie ma na co czekać :8) Ale jeśli ma wetować zielone łady, zasiedlanie inżynierami itp. - dobre i to.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1491 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 100  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]