Teraz jest poniedziałek, 29 czerwca 2026, 22:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 lutego 2006, 01:07 
Podporucznik
Podporucznik

Na ebay był kilka dni temu 5-cio letni w idealnym stanie.I poszedł za cenę RU2
Szkoda że u nas takich nie ma

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 lutego 2006, 13:17 
Major
Major

Aby była pełna jasność, bo nastąpiła dominacja kolegów, właścicieli W5900. Modyfikacja jest możliwa we wszystkich modelach i odmianach Whites 5900 oraz Whites 6000, które posiadają czarną obudowę (w tym nowsze i starsze wersje).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2006, 12:53 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Czy wielu brakuje do 20-stu sprawiedliwych ???? :ang
Kumpel siedzi w Irlandii ale jego 6000 jest tutaj.Może uda mi się wyrwać ten sprzęt do tuningu.
Byłby jeden więcej ( na 50 % ).
Pozdrawiam,
wicja1.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2006, 19:52 
Major
Major

Mało nas, do pieczenia chleba... Ciągle sporo brakuje do 20 zgłoszeń. Ja się nie palę, bo i tak mam masę roboty. Wydaje mi się, że ludzie są przekonani, że już nic dobrego z Whitesem zrobić się nie da. Poniekąd jest to prawda, poza tym jednym wyjątkiem. Zmodyfikuję dodatkowo układ MIX-a w taki sposób aby podłączenie płytki nie wymagało żadnej ingerencji w układ detektora (np. przecinanie ścieżek). Wystarczy przylutować przewody w podanych punktach i koniec. Gdy niedowiarki zobaczą na własne oczy w czym rzecz, z pewnością też zechcą. A ja będę wówczas gotowy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2006, 23:27 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Ciekawe :1 , ale czy to urządzenie nie wpłynie ujemnie na układ wykrywacza?
Ciekaw, co na to ProScan on się szczególnie zajmuje tą marką chciałbym poznać jego opinię.
A tak w ogóle to bym się na to pisał dobry pomysł moim zdaniem i nasuwa mi się pytanie, czemu nie zainstalował czegoś podobnego producent w tych modelach?
a cena tego ??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 lutego 2006, 09:23 
Major
Major

Po pierwsze, Piotr z pewnością nie zajmuje się problemami modyfikacji. Ma dość roboty z tym co jest, a gdyby jako autoryzowany serwis wprowadzał zmiany do układów z pewnością już by nim nie był. Po drugie tą właśnie marką (i innymi także) zajmuję się nie kócej niż Piotr z tym, że mniej dynamicznie :) Dodatkowy układ w detektorze wpływa nań wyłącznie korzystnie (zawsze można go przecież wyłączyć). Po trzecie, wydaje mi się, że brak takiego rozwiązania w Whitesach 5900, 6000 podyktowany był względami marketingowymi. Chodziło o powiększenie przedziału pomiędzy 6000 i XLT. Podobny, pozornie niewytłumaczalny przypadek nastąpił z detektorem MXT, w którym brak jest identyfikacji tonowej a w uproszczonym modelu Matrix jest. Sam pomyśl o co chodzi. Po czwarte, układu tego używa już parę osób w tym jeden były inżynier firmy Whites, mój dobry znajomy od 10 lat.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Mix.....
PostNapisane: sobota, 4 marca 2006, 16:53 
Chorąży
Chorąży

tak z ciekawości może jest już 20-cia zgłoszeń :hmmm

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 marca 2006, 17:49 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Mrand - nie do końca się z Tobą zgodzę, bo przecież 6000 i XLT nie weszły na rynek symultanicznie..
Z dobrego źródła wiem, że dla gości w Whitesie wzorem był Nautilus, ale było to podczas pracy nad "Orzełkiem" a nie nad 6000...
Podobnie było z Matrixem - identyfikację tonową zaproponował w swoim projekcie Johnson, ale "wierchuszka" zadecydowała, że nie jest to potrzebne i dopiero opinie użytkowników MXT skłoniły ich do zmiany postawy podczas konstruowania Matrixa..
Generalnie pomysł z Mixerkiem dla "iglaków" jest jak najbardziej genialny :1

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 marca 2006, 18:35 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Cytuj:
Z dobrego źródła wiem, że dla gości w Whitesie wzorem był Nautilus

A co to za źródło?

Wokół Nauitilusa rośnie kolejna legenda. Skąd się to bierze :que Ludzie potem to kupują bo myślą, że faktycznie jest to niewiadomo co. Przepraszam kolegę z tego forum, który padł właśnie ofiarą takich plotek.

To jak mam inną: Pan Tyndall czyścił buty projektantom Whitesa i w trakcie tego czyszczenia, oglądał schematy które spadły im ze stołu.

Jedyny pomysł który miał, to rozdzielenie na dwie słuchawki sygnału all metal i dyskryminacji. Taki Mixed mode, można powiedzieć.

Do 6000 ma się tak, jak motorower marki Komar do Harleya.

:jump

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 marca 2006, 21:13 

Ale o jaką legendę tu chodzi? Z tego co wiem, to ten sprzęt miał tylko jeden forumowicz, który kupił go gdzieś okazyjnie..
Trudno tu mówić o "legendzie" :( Taki status ma za to z całą pewnością w Stanach.. Wystarczy poczytać trochę postów na forach "Relic Hunterów" i jak go chwalą za guziki, klamry i inne, zwłaszcza w "trudnym gruncie..
A 6000 jest bardziej uniwersalny, zwłaszcza po przeróbce Mranda.. Tu się zgadzamy, niemniej jednak tryb mieszany miał się wziąć właśnie stąd.. Sama koncepcja, bo wiadomo, że Whites wziął latawiec i zrobił z niego odrzutowiec :jump

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 czerwca 2006, 18:49 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam

Czy coś sie ruszyło w temacie ?
Czy ktoś z forumowiczów może się podzielic wrażeniami z użytkowania
Moj 5900 czeka na upgrade :1
czy jest szansa że pokopię w tym sezonie już z przeróbką :que
pozdrawiam
gwene

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 14 czerwca 2006, 08:32 
Major
Major

W poniedziałek 19.06.06 powinienem mieć pierwsze płytki. Tymczasem zachęcam do zapoznania się z poszerzonym opisem układu na mojej stronie www.detektor.w.pl w dziale TECHNIKA. Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 czerwca 2006, 14:17 
Major
Major

Wszystkich, którzy pisali do mnie w sprawie MIX-a na skrzynkę mrand@onet.eu który to adres zamieściłem na mojej stronie bardzo przepraszam, ale nie działa on poprawnie i nie dostarcza mi poczty. Proszę o powtórzenie na skrzynkę mrand@wp.pl
Pozdrawiam i przepraszam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 lipca 2006, 23:26 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Wyglada na to, ze jestem pierwszym, ktory zdecydowal sie ujawnic przerobieniem wykrywacza u Mranda. Pierwsze wrazenia sa zdecydowanie pozytywne. Prawde powiedziawszy na poczatku mialem pewne obawy. Swojego whitesa cenilem nie tylko za solidna konstrukcje, dobre zasiegi i stosunkowo nieskaplikowana obsluge ale takze za przyjemny dzwiek. Wykrywacz ten wedlug mnie najladniej sygnalizuje monete :luv Nowe tony okazaly sie jednak wyjatkowo przyjemne dla ucha i co bardzo wazne nie ma najmniejszych problemow z ich rozroznieniem. MultiTone dziala zarowno w trybie dynamicznym jak i we wszystkich statycznych dzieki czemu otrzymujemy cenne informacje o zakopanym przedmiocie nawet w trybie All Metal. Wykrywacz po przerobce rozni sie zewnetrznie tylko dyskretnie umieszczonym na koncu rurki nosnej podlokietnika wylacznikiem pozwalajacym wrocic do fabrycznych funkcji. Jednak kto zdecyduje sie na przerobke i zacznie chodzic na MultiTone raczej nie bedzie chcial zrezygnowac z tej funkcji :) Ja jestem nia zachwycony. To nowa jakosc w starym 6000 di pro sl. Tonowa identyfikacja bardzo ulatwia poszukiwania. Zdecydowanie polecam.

Moj wykrywacz podczas wysylki z USA zostal dosc powaznie uszkodzony mechanicznie (powyginana obudowa, luzy pomiedzy puszka elektroniki i rurka nosna, wygiety potencjometr, uszkodzony wylacznik) Wszystko to zostalo profesjonalnie i za darmo naprawione przez Mranda. Wiem, ze wymagalo sporych umiejetnosci i duzego nakladu pracy dlatego chcialbym mu jeszcze raz podziekowac za poskladanie mojego wykrywacza do kupy.

pozdrawiam
Arek

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]