Teraz jest piątek, 6 lutego 2026, 20:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 lipca 2003, 09:10 
Szeregowy
Szeregowy

Szukam opini o tych wykrywaczach. <BR>Chętnie je usłyszę od użytkowników. <BR>Za kazdą informację będę niezmiernie wdzięczny. <BR>Pozdrawiam <BR>Wiesiek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 sierpnia 2003, 13:56 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Używam VLF'a 38CX i jestem zadowolony, nawet bardzo :-)
Może sprzęt nie powala na kolana, ale jest niezły, ma bardzo dobry stosunek ceny do możliwości.
Poza tym dobry kontakt z producentem też jest dużym plusem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 września 2003, 01:43 
Szeregowy
Szeregowy

Ja mam MIRAKL II PI i powiem Ci ze jestem bardzo zadowolony z niego chociaz nie jest szczytem techniki.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 września 2003, 21:50 
Moderator
Moderator

Mirakl pi2 sprzet dobry acz kolwiek ja borykam sie wciaz z problemami typu niestabilnosc siadajacy zaseg itp produced twierdzi ze jest jakas wada techniczna i naprawi mi to po sezonie teraz ma za duszo roboty :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 września 2003, 12:29 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Kenny napisał(a):
Mirakl pi2 sprzet dobry acz kolwiek ja borykam sie wciaz z problemami typu niestabilnosc siadajacy zaseg itp produced twierdzi ze jest jakas wada techniczna i naprawi mi to po sezonie teraz ma za duszo roboty :)

Jasne. Po co Ci w koncu ma reperowac sprzet, gdy jeszcze nie ma deszczu, zimna i sniegu? A tak, w dlugie, zimowe wieczory, gdy dostaniesz w grudniu sprzet, bedziesz mogl go w pokoju ogladac i podziwiac...

Aaaaaaaaaaaargh !

Podejscie niektorych fuszerow doprowadza mnie po prostu do szalu.

Pozdrawiam wszystkich kompetentnych i rzetelnych producentow i handlarzy
Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Mirakl
PostNapisane: środa, 21 kwietnia 2004, 01:19 
Plutonowy
Plutonowy

Wiem, wpis troszkę spóźniony, ale z drugiej strony, po to jest post na ten temat. Kupiłem w zeszłym roku Mirakla 38 CX. Fakt - uparłem się, żeby mieć piskło jeszcze przed sezonem... Próby czynione samodzielnie na zupełnie nieznanym terenie wypadały całkiem zachęcająco ( nie mówiąc o próbach na sucho ). Szydło z worka wyszło, kiedy pojechałem na wykopki z przyjaciółmi (2) dysponującymi Milabami
Ex. 1 a drugi 2. Drodzy moi - tego nawet nie można było nazwać różnicą klasy... Dopuszczam możliwość, że akurat mój egzeplarz jest felerny (cóż, pech chodzi po ludziach ), ale uwierzcie - straciłem do tego sprzętu tak bardzo serce, że nawet nie mam zamiaru reklamować...

Pozdrawiam - Tomek

PS: Niewątpliwym plusem jest dobry kontakt z Producentem...ale to tylko taka malutka osłoda...

TH

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 kwietnia 2004, 08:53 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
No to nic nowego nie odkryłeś. Jeżeli porównasz jakikolwiek sprzęt zachodni (nawet tej samej firmy) kosztujący w granicach powiedzmy 900-1200 zł ze sprzętem za 2500 zł lub więcej to zawsze ten tańszy wypadnie gorzej. Skądś ta różnica musi się brać. A na pewno nie bierze się z ilości bajerów, przełączników itp. tylko z zasięgu. Jakby sprzęt jakiejkolwiek firmy zachodniej z najtańszej półki miał taki sam zasięg jak ten najdroższy to mogli by sobie od razu odpuścić produkcję tych droższych. A biorąc pod uwagę fak, że produkcje polskie to w większości mniej lub bardziej udane kopie sprzętu zachodniego (oczywiście są wyjątki ale jest ich niewiele) wykonywane metodami chałupniczo-nowatorskimi to z reguły przy porównaniach nasze rodzime produkty wypadają dość blado. Problem jak zwykle tkwi w kasie.
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]