Teraz jest poniedziałek, 12 stycznia 2026, 05:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Zlot Spotkanie wspólne spedzenie czasu-SLUPSK
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 19:08 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Ok serdecznie zapraszam wszystkich Słupskich i nietylko poszukiwaczy skarbów na wspulna wyprawe . I Poznanie sie przy małym <TYM> barku :) oraz błąd ortograficzny!!! penetrowanie. Ok Miejsce spotkania Hiper market REAL KOBYLNICA godzina 11.00 na spuznialskich czekamy do 11;30 . Cel spenetrowanie lasku za realem kiedyś tam stacjonowała jakaś jednostka . 2 cel jak najdzie czas mozna posprzatać mini schron 2 na 2 . data dajmy na 09.09.2006 . Jak ma ktoś ciekawsze miejsce mozemy sie wszyscy dostosować albo spenetrowac to i to :))

Dodano JMS-troche Ci w tytule dodalem-bo myli.
Pozdro JMS

Ostatnio edytowano sobota, 9 września 2006, 16:35 przez szpieg_fm, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 września 2006, 20:46 
Nic tam nie ma za realem, a ty jesteś oszołom, i tyle.Żadne jednostki tam nie stacjonowały.Masz, pod samym słupskiem poniemiecki poligon i polową strzelnicę, jakbyś posiedział przy mapach to byś wiedział gdzie.A za realem to sobie można ew. kupę zrobić.

Ps.Zainwestuj w słownik języka Polskiego.

NIE ZA OSTRO??? Potraktuj to jako ostrzezenie.Nie chce tu burd.
JMS

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 września 2006, 02:24 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

TAAA to skad tam bunkier a jak chcesz wiarygodne zeczy to moge cie przedstawić mojemu dziadkowi sporo wie o tamtym rejonie wienc mi tu nie pie<beep>ol sory za slowa ale mnie ponioslo . A ze ktoś ma dyslekcje to niepowinno sie go krytykować tyle na ten temat jak byś zainwestował w pozadny wykrywacz np Hardy to byś tam znalazł sporo fantów polsko rosyjskich ...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 września 2006, 03:23 
Porucznik
Porucznik

Jeśli znacie się z podwórka :666 . To tam rozwiązujcie swoje problemy egzystencjonalne. :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 września 2006, 12:56 
Przepraszam, może i za ostro.Co do bunkra , to jest on pozostałością po przygotowanej obronie miasta.Niestety z powodu braku kogoś kto mógłby na tej lini obrony stanąć, bunkier ten nie został wykorzystany.Niemcy mieli za małą liczebność więc około 48h przed atakiem rosjan uciekli z miasta wysadzając mosty i niszcząc ważniejsze potencjalne cele w mieście.Resztę zniszczeń spowodowały już burdy wszczynane przez piechotę rosyjską.Co do działań wojennych, to kilka mniejszych potyczek odbyło się w okolicach sławna, gdyż tam przebiegał skraj jednej z liń frontu.W okolicy hipermarketu "real" nie stacjonowały żadne wojska.Co do sprzętu, to powiem tyle: Ściemniasz jak zwykle, moim kilku znajomym mówiłeś o swoim sprzęcie, każdemu powiedziałeś że masz co innego.Przestań już ściemniać.Nikomu ze słupska pomimo twojej zachęty nie udało się umówić z tobą na "wykopki" bo albo ci się zepsuł sprzęt, albo nie masz czasu itp. ściemy.Tylko idiota poszedł by pod real, i tak wiadomo że cię tam by nie było.Poza tym po co mają ludziska szwędać się z super wykrywkami :) hardymi, bonty hunterami, garretami i innymi (bo niepamiętam co tam sobie jeszcze wymyśliłeś), skoro też na skraju miasta (tyle że na pewno nie na zachodnim) jest z 5ha poligonu poniemieckiego, który działał od połowy 19w aż do końca 2 wojny.Po wojnie Polskie wojsko ulokowało poligon ciut dalej, z ziemi pozbierano największy walający się złom, a reszta została.Jest też tam duuuuuuża typowa strzelnica polowa,też poniemiecka. Jest za sama granica miasta na poludniowym-wschodzie.Poszukaj zaraz za miastem w podanym przezemnie kierunku, to może ją zauważysz, jeśli wiesz jak teren sztrzelnicy wygląda (kulochwyty, wały, nasypy) i tam poszukaj.Na poligonie wychodza czesto luski 20mm , czasem jakis caly pocisk.Hand jakiś, puszki po maskach, skrzynki po ładunkach, czasem nawet jakiś guziczek , lub(błąd ortograficzny!!!) odznaczenie.Zdazylo mi sie tam wykopac nawet jeden nieśmiertelnik(mój jedyny jaki mam-widocznie ktoś zgubił go na poligonie).Na wspominanej strzelnicy pomimo "niemieckiego jej rodowodu" wychodzą różne łuski, polskie, ruskie, jugosłowiańskie, belgijskie, czasem nawet brytyjskie czy francuskie.Wyłażą też cwiczebne naboje.Terenów na którym stacjonowały różne wojska (nawet napoleońskie) też ci dostatek.Także Szpiegu, przestań łżeć, nikt ci wtedy niczego nie wypomni .A za ten "twoj real", to naprawdę można pójść jedynie za potrzebą.Jeśli chcesz coś koniecznie znaleźć blisko jakiegoś bunkra, to udeżaj do dębnicy kasz. pojedź tam i zapytaj jakiegoś autochtona o bunkier.Tylko przy kopaniu uważaj, miejsce rozrywkowe bywa miejscami.Słyszałem że oprócz zakładów produkcji silników lotniczych produkowano w innym zakładzie jakąś amunicję.Stąd może ta rdza leży, bo działań wojennych też tam raczej nie było.

Przeraszam jeśli ktoś się poczuł urażony.Dodam też że żaden z moich postów nie miał obrazić użytkownika o nicku Szpieg_fm.Miał jedynie dać temu użutkownikowi trochę do myślenia, może w końcu przestanie wciskać kit ludziom.Niestety jak na razie ,psuje reputację poszukiwaczy ze słupska, pisząc okropne głupoty na Tym (i nie tylko na tym) forum.

Ps.I kto tu powinien mieć negatywną reputację, Ja , za to że mówię prawdę i nie lubie łgarzy, czy Szpieg_fm który pisze bzdury, że aż się flaki przewracają ??

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 września 2006, 15:48 
Moderator
Moderator

Tego nega dostales od uzytkownika ktoremu tez nie podobal sie ton twej wypowiedzi.I nie dziwie sie.

Co do kolesia czy terenu-trudno osadzic nie znajac terenu,czy osoby-dlatego tez upomnialem Cie tylko o ton...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 września 2006, 16:34 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Telemah do poniemieckiego poligonu i strzelincy z rok temu miałem moze z 500/600 metrów jak myslimy o tej samej
sporo tam blokat przeciwczołgowych tzw tych betonowych trójnogów mieszkałem wtedy na lotcha i czesto tam lazilem przytargałem z tamtad gasnice czolgowa oraz filtr . oraz kliogramy lusek . A jak chcesz sie przekonać co mam i ze nie sciemniam to moze umówimy się na wspu;ne poszukiwanie coo . ja wezme swojego BH silver a ty swojego Jabla Hardego nie biore bo uszkodzilem gniazdo sluchawek no i ze wzgledu na gabaryty .. Akurat zdzisai sie umuwilem z jednym gościem pod kolbym i to on mnie wyrolował nie było go . wienc co ty mi tu mówisz

[img=http://img300.imageshack.us/img300/9106/zdjcie005ex5.th.jpg]
masz masz bo widze ześ niedowIarek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 września 2006, 16:42 
Generał Brygady
Generał Brygady

szpieg_fm napisał(a):
Telemah do poniemieckiego poligonu i strzelincy z rok temu miałem moze z 500/600 metrów jak myslimy o tej samej
sporo tam blokat przeciwczołgowych tzw tych betonowych trójnogów mieszkałem wtedy na lotcha i czesto tam lazilem przytargałem z tamtad gasnice czolgowa oraz filtr . oraz kliogramy lusek . A jak chcesz sie przekonać co mam i ze nie sciemniam to moze umówimy się na wspu;ne poszukiwanie coo . ja wezme swojego BH silver a ty swojego Jabla Hardego nie biore bo uszkodzilem gniazdo sluchawek no i ze wzgledu na gabaryty .. Akurat zdzisai sie umuwilem z jednym gościem pod kolbym i to on mnie wyrolował nie było go . wienc co ty mi tu mówisz

[img=http://img300.imageshack.us/img300/9106/zdjcie005ex5.th.jpg]
masz masz bo widze ześ niedowIarek

szpieg_fm nie chce się wtrącać do tematu ale na twoim zdjęciu nic nie widać

Ps. Przestancie się już kłócić. Pójdzcie sobie na :piwo i pogódźcie się.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 września 2006, 17:53 
Porucznik
Porucznik

szpiegu. Jeśli chodzi o błędy ortograficzne to istnieją takie programy jak np MS. word :666 (bestia jest taka cwana, że sprawdza i poprawia błędy). Temat był już wałkowany na foru wielkorotnie.

Na drugi raz pomyślcie sobie, że niektórym "ręce opadają" czytając takie posty (no na wspólne kopanie to bym się z wami nie wybrał, bo jezcze byście się pobili :luv )

A na tej fotce to jakiegoś BH widać w tle :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 września 2006, 18:11 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

sory za jakośc ale robilem fonem zaraz postaram sie o lepsze zdjecie bo mi sie juz akumulatorki do aparatu naladowały

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 września 2006, 21:17 
To o czym mówisz , to teren ćwiczebny eskadry pancernej która jeszcze do pocz.lat 90 była w naszym mieście.Była tam też mała strzelnica polowa, ale to nie to.Ja piszę o południowo-wschodniej części,a ty o północno-wschodniej.Zwróć uwagę że najstarsze budynki powojskowe stoją we wschodniej części miasta , ale bardziej na południe.Ten poligon + strzelnica zostały uruchomione w tym samym roku, co został wybudowany główny budynek koszar, czyli ok. 1867r.Na tym poligonie o którym mówię, nie jeżdżono czołgami, gdyż wymyślono go gdy jeszcze czołgów nie było, a zresztą tam nie ma takiego terenu żeby czołgiem pojeździć.Na tamtym poligonie strzelano z jakichś tam rkm-ów, ze zwykłych karabinów, haubic, moździerzy, granatników i podobnych wynalzków.W latach 30 niemcy zaadoptowali inny, bardziej odległy teren,właśnie na jazdę pojazdami itp. rzeczy.Potem polacy jakieś 500-600m dalej od tego terenu zrobili sobie swój poligon.Przestał on działać w połowie lat 90.Aktualnie część terenu jest jeszcze pilnowana gdyż wojsko ma tam radiostację, i jakieś 2 nieduże magazyny.Szukaj a znajdziesz :)

Pozdro[/img]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 września 2006, 21:34 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

no ok najstarsze budynki sa na westerplatte czyli jednostka szkoleniowa husarów czyli w strone debnicy kasz jak dobrze myśle
a po 2 na mapie lotniczej jakos tam nic ciekawego nie widze byś bardziej sprecyzował te twoje namiary albo razem byśmy sie tam jutro wybrali .

no i ze chyba ze masz na myśli ta miejscówe droga na krepe za strzelnica wojskowa która na geoportalu jest wycieta jak wiekszośc ciekawych miejsc

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 września 2006, 23:17 
Dobrze kombinujesz.Prawie dokładnie w stronę dębnicy kasz.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Zlot Spotkanie wspólne spedzenie czasu-SLUPSK
PostNapisane: środa, 25 października 2006, 22:10 
Generał Brygady
Generał Brygady

W Mestischblattach dokładnie zaznaczono Exertizeplatze. Pod koniec XIX książe Walii oglądał musztrę 5HR na starym placu ćwiczeń, do dziś sporo tam drobiazgów dla każdego. Nie ma co publicznie toczyć gorąco takie dyskusje.pozdr j

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]