Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 16:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 3 sierpnia 2006, 09:36 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dzięki za szybką odpowiedź!
No to mnie zmartwiłeś...już mi się ten sprzęt nie podoba :)
Na all-metal ciągle słyszę sygnał wiodący i przy każdym uniesieniu cewki wyje jak wściekły.
Wyświetlacz w zależności od głębokości pokazuje hełm raz jako żelazo, raz jako kolor...raz jako mały przedmiot a raz jak duży - często nic nie pokazuje a jest sygnał :que
Hmm - no chyba, że coś popsułem :)
Na dynamiku jest lepiej. Przynajmniej nie drze się w niebogłosy.
Podpowiesz mi jeszcze dobry człowieku jak go ustawić na "dynamiczną militarkę" ;) Bo na fabrycznych ustawieniach to mogę jedynie iść na plażę. Czas nagli, las czeka a inni ciągną moje fanty :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 3 sierpnia 2006, 22:09 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Sygnał wiodący proponuję ustawić na granicy słyszalności - będzie lepiej.
Co do szukania militariów w trybie dynamicznym to recepta jest prosta - maksymalny zasięg i zerowa dyskryminacja :jump
Proponuję również włączyć dyskryminację tonową - kiedyś jej nie lubiłem, ale już się przekonałem, bezbłędnie będziesz wiedział jaki metal masz pod cewką. Wyjątkiem są duże przedmioty żelazne, leżące długo w ziemi - tlenki którymi obrosły, powodują że sygnał jest wtedy jak na kolor.

Pozdrawiam - jankos.
P.S. Co do reszty Twoich opinii - w zasadzie się zgadzają z moimi obserwacjami, miałem takie same problemy na początku, teraz już na szczęście jest OK.
Spróbuj jeszcze zapytać Litościwego (np. przez PW) - on długo szukał GTI 2500 militarki i sporo wie na ten temat.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 sierpnia 2006, 16:15 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Kolega kiedyś chodził z Garretem 2500, wypróbowałem jego wykrywacz i już pierwsze wrażenie miałem negatywne - znaczna waga wykrywacza. Chodzę z DFX-em i myślę, że jest wygodniejszy i lżejszy. Zasięgi na fabrycznych programach były porównywalne ( kolega dopiero uczył się obsługi 2500 ).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: gti2500
PostNapisane: czwartek, 7 września 2006, 12:41 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

witam wszystkich ja też biegam z gti i wiem conieco o nim, jeżeli chodzi o monetki to potrafię odróżnic monety od polmosów czy putbali a wszczególności 2zl,5zl,1gr,2gr,5gr,10gr,20gr,50gr, ze 1zl jest problem czasem da sie ją odróżnic.
twoboxem można błąd ortograficzny!!! ma być "znaleźć" pustą przestrzen mi sie udało po długich eksperymętach.
Chętnie odpowiem na pare pytań tylko jest jeden problem nie mam stałego dostępu do netu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 września 2006, 18:02 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Mam pewien problem a mianowicie: SPRZĘT SAM SIĘ WYŁĄCZA. Zdarza się to dość często – wczoraj np. 6 razy na 8h chodzenia. Idzie sobie człowiek idzie a tu „ping” i koniec zabawy.

Garrett cx wyłączał się sam jeśli przez 10 min nie złapał żadnego sygnału, ale tu nie o to chodzi bo sytuacja ta zdarza się też zaraz po namierzeniu sygnału lub w chwilę po odłożeniu sprzętu celem wykopania znaleziska :)
Nie jest to aż tak strasznie uciążliwe ale wkurzające bo GTI ma niecałe 2 miesiące no i jest obawa żeby się od tego nie zepsuł.
Sprzęt sprawdzany już na 3 różnych kompletach baterii (alkaiczne i aku), przeczyszczone styki w zasobnikach na baterie, a nawet zasobniki owinięte przed włożeniem do wykrywacza, żeby nie było żadnych luzów. Wszystko na nic.

Czy ktokolwiek z użytkowników GTI miał taki problem??, a może jest na to jakiś patent??
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowano piątek, 29 czerwca 2007, 17:32 przez loloptaszek, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 września 2006, 18:13 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

W sumie dziwne! ja używając GTI przez ponad rok nie miałem takich problemów – być może coś się sypnęło i trzeba by oddać do serwisu (chociaż szkoda sezonu :( ) A to że sygnały masz co chwilę to Ci wierzę bo mój co chwilę coś sygnalizował a najbardziej lubił pokazywać zardzewiałe gwoździe :666 których w ziemi nie jest mało .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 września 2006, 19:43 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Witam.
Mój GTI też się sam wyłącza od czasu do czasu - ponieważ jednak ma tak od nowości i nie robi tego zbyt często, więc mi to nie przeszkadza.

Pozdrawiam - jankos.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]