Teraz jest niedziela, 18 stycznia 2026, 15:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 25 sierpnia 2006, 17:00 
Porucznik
Porucznik

,,,

Ostatnio edytowano niedziela, 7 czerwca 2009, 11:44 przez scz, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 2 października 2006, 14:35 
Specjalista
Specjalista

witam internet to tak naprawde szuybki przesył danych, określonych i badzo szczególowych czasami, kąkretnych wiadomości. jednak by dowiedzieć się skąd druga osoba czerpie informacje by pogłebić swoją wiedzę internet jest w tym przypadku ograniczony gdyz nikt nie będzie przepisywał literatury a jeśli juz to tez w skrócie a więc błedne koło zatem nie ma jak fachowa literatura ten cykl perzerobiłem pare lat temu i wróciłem do podstawy jaką są ksiązki i artykuly. jak nie oryginał to pozostaje xero.

Ostatnio edytowano piątek, 15 grudnia 2006, 16:21 przez Fenix57, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 października 2006, 19:28 
Legatus legionis Perkunus

Nawet nie wiesz ile razy ksiazki ocalily mi tylek od drogiej gafy i ile razy przyczynily sie do tego ze zdobylem cos bardzo ciekawego czego bez info w nich zawartych bym nie nabyl ze wzgl. na wahanie lub nie rozpoznanie przedmiotu.
Kupuje literature na ktora mnie stac i ktora dodaje do wiedzy ktora juz mam. Kupuje tez literature uboczna o tematach zwiazanych z tym co zbieram, czesto pozwala mi to uchwycic pelny obraz lub zrozumienie styuacji. W moim hobby istnieja ksiazki "kultowe", stare wydania ktore ze wzgledu na ograniczona osiagalnosc osiagaja zawrotne ceny. Tych sobie w wiekszosci odmawiam ze wzgl. czysto finansowych co nie znaczy ze nie szukam dojscia do nich i informacji w nich zawartych.
Sam musisz zadecydowac co potrzebujesz miec na polce a co nie, jaka ilosc wiedzy jest wystarczajaca dla Ciebie i popelnienie jak drogich bledow jestes w stanie przebolec uczac sie na wlasnych a nie na cudzych.
Pozdrawiam!

Ps; W pelni zgadzam sie z Frozzerem, ktory bardzo trafnie i elokwentnie ujal dynamike czesto pojawiajaca sie w trakcie wymiany informacji miedzy poczatkujacymi a bardziej zaawansowanymi kolekcjonerami. Niewiedze mozna zrozumiec, lenistwo i czesta impertynencje nie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: piątek, 6 października 2006, 20:00 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Cześć,
i przeszukaj miejscowa bibliotekę. Nawet w takiej "metropolii" jak Kutno
1. znalazłem sporo ciekawych książek na których "pajęczyny były".
2. jak już sie okazałem częstym bywalcem to kilka książek kupiono "pod takich jak Pan"
3. książki których bym do ręki nie wziął bo tytuł jakiś taki nie na temat są mi podtykane pod nos "coś Pan tam znajdzie dla siebie"
Warto.
Pozdrawiam
Darek

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]