Teraz jest wtorek, 3 lutego 2026, 06:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytania do producentow
PostNapisane: poniedziałek, 1 grudnia 2003, 01:56 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Mysle ze sensowne pytania mogą i powinny być zadawane publicznie. Sensowne, czyli dotyczące takich informacji których nie można zdobyć w oczywisty sposób (np. ile kosztuje Pana wykrywacz i gdzie go mozna kupić?). Albo, czy planuje Pan wprowadzenie tego a tego, bo co prawda wykrywacz jest doskonały, ale ...

itd itp.

Ja przeglądałem instrukcję od Rutusa i jest to niewątpliwie godna pochwały praktyka aby udostepniac takie rzeczy. Czekamy na innych polskich producentów.
(o zachodnie nie pytajcie, chyba że ktoś sam przetłumaczył i ma ochotę udostęponić. Ja nie mam takiej ochoty ani najmniejszego interesu by to zrobić.)

Brakuje mi w Rutusie rysunków, ale rozumiem że czasu na nie zabrakło. Jak przeczytam dokładnie to pewnie zgłoszę jeszcze jakieś uwagi.

Inną polską instrukcję widziałem opublikowaną w kuriozalnej książce p. Nowaka pt. "Skarby i Elektronika". Przepisana żywcem instrukcja do HS-a.

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 grudnia 2003, 10:19 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Może odbiegnę trochę od tematu, ale sprawa którą chcę poruszyć dotyczy także rf+. Chodzi mi o to, że polscy producenci chyba mają "polski kompleks "!!! Po co na detektorach przeznaczonych w 99,999% dla polskich użytkowników umieszczać anglojęzyczne opisy funkcji, przeznaczenia pokręteł, opisu typu zasialnia, gniazda słuchawek itp. Po co na siłę polskie wykrywki mają udawać zagraniczne. Bez sensu. Na renomę wykrywki wpływa przecież jakość i opinie uzytkowników a nie obcojęzyczna pisanina.

Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 grudnia 2003, 13:35 
Major
Major

Absolutnie jestem za, ale gdy robię nowe nalepki np. na płyty czołowe zawsze mam bardzo poważne problemy z jednoznacznymi polskimi określeniami dla różnych funkcji. W rezultacie często muszą to być dwa wyrazy a nie ma na nie miejsca. Stosuję wówczas prostsze rozwiązanie i używam jednego skrótu anglojęzycznego. Ponadto gdy człowiek bierze do ręki inny detektor już nie musi zastanawiać się co to znaczy np. TRESHOLD. Samo życie. Jednak gdy napisy angielskojęzyczne mają wydźwięk pretensjonalny lub manieryczny, również jestem przeciwny. Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2003, 23:02 
Moderator
Moderator

Od wczoraj uzywam "plusa" i co? same plusy,doly glebokie a sygnalow mnostwo.
Moze az za duzo :evil: ale...u mnie taki teren-97% powierzchni miasta-przemyslowo przeobrazone.

Uzywam glownie pracy w trybie statycznym-dwutonowym i chyba ten bedzie najlepszy. dla "militarystow"-Co ty na to Rutus :que
Jest OK bo widze w tym trybie pracy- wszystkie sygnaly-i te ponizej dyskryminacji.tak ze mozna kopac "kolorek" a nad zelastwem sie zastanawiac. :1

Pomiar glebokosci tez dosc dokladny :za -szkoda tylko ze wskazuje max 21cm/bo fanty zalegaja glebiej-a i wykrywacz je pokazuje/przynajmniej wiem ze nie przywale w cos ciekawego saperka i :ang
I co najwazniejsze w pomiarze-jest niezalezny od wielkosci przedmiotu-czyli ze np puszke identyfikuje tak samo jak monete-czyli nie zaklamuje. :za
apropos tego mialem dzis ciekawa rzecz-pokazal mi "moneta 7cm"-ok zdjalem trawe,wykopalem dolek i nic-pomiar przestal dzialac :que :que :que
okazalo sie ze kopalem wewnatrz obreczy - tu tez nie zaklamal-bylem tym milo zdziwiony :za .

Tu-jak juz sugerowalem producentowi-wypadaloby zmienic - "moneta" na "obiekt"-bo ten wyraz zbyt jednoznacznie mowi co mamy pod cewka

OPcja FK-filtr kamieni- :za -tez niezle..tylko ze to dla moneciarzy ...ja jesli co min. dwie minuty nie mam sygnalu to mowie ze "tu nic nie ma"... :lol: .
Choc ta opcja przyda sie u mnie na Slasku-gdzie mnostwo szlaki hutniczej i wiekszosc wykrywaczy "wariuje".

W sumie coz mozna powiedziec po dwu pierwszych dniach chodzenia z nowym sprzetem-zwlaszcza w kopaniu spod kurzu za szafa /czytaj sniegu :usta / do tego kaloryfery nie dzialaja i temperatura ujemna...brrr..

Pozdrawiam JMS

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]