Mrand napisał(a):
Tempo prawie jak na chacie :) Z tym "nożem" jest tak samo jak z 17 strzałkami (mającymi obrazować skuteczność 17 częstotliwości) na rysunkach reklamowych Minelaba. Na początku marnota z jedną strzałką, potem także coś marnego z dwiema strzałkami (pewnie Fisher 7 lub Whites DFX) a na końcu Minelab z 17 lub nawet 28 strzałkami. Sam wiesz, że w rzeczywistości nie jest z jednej strony aż tak źle, a zdrugiej strony aż tak dobrze. Narysować można wszystko. W materiałach reklamowych Garrett'a także widziałem dorysowany "nóż" do cewki koncentrycznej. Osobiście w detektorze metaMAX także, na drodze elektronicznej, osiągnąłem efekt "noża" z cewką koncentryczną i nazwałem to "Elipsa". Odrobinę cierpliwości. Chyba trochę przyspieszę materiał o sondach. Pozdrawiam
Mrand
Pozwolę sobie przypomnieć o zobowiązaniu do "oświecenia" w sprawie sond DD. Szukałem sam odpowiedzi na temat mnie nurtujący ale niestety na innych forach wypowiedzi są najczęściej oparte na tych samych matriałach reklamowych które wprowadziły tyle zamętu w umysłach poszukiwaczy.
Może uda się specjalistom opracować jakiś materiał na ten temat.
Z góry dziękuję.