Teraz jest niedziela, 18 stycznia 2026, 07:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 czerwca 2007, 16:03 
Weteran
Weteran

jezeli chodzi o doszywanie wstazek, czy loopow na odznaczenia, szewronow itp na kurtki to jestem stanowczo przeciw - no chyba ze na danej kurtce sa slady po szewronie, czy po innych insygniach. Nie pochwalam przerabiania bluz RAD na WH i to na wysoko udekorowana bluze, z opaskami, masa odznaczen itp...
niemniej jezeli mialbym bluze WH - z odprutym orlem, czy feldmutze bez gapy to nie widze nic zlego w uzupelnieniu brakow - szczegolnie jezeli sa slady, ze dane insygnia kiedys byly, lecz pozniej zostaly odprute.

a odnosnie wartosci - to oczywiscie, bluzy z doszytymi insygniami nie sa tak samo wartosciowe jak bluzy z naszytymi insygniami oryginalnie. - jednak nie sadze zeby wtorne naszycie insygniow zmniejszalo wartosc bluzy. a nawet sadze, ze to podnosi wartosc (o ile insygnia sa oczywiscie oryginalne).

Winnicki - prosze pokaz swoje czapki :) skoro masz ich nadmiar, to moze jednej bys zechcial sie pozbyc ? :cfa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 czerwca 2007, 16:35 
Podporucznik
Podporucznik

Witam,
to zapewne odwieczny problem kolekcjonerów.Czy coś odtwarzać czy pozostawić w stanie pozyskanym.Osobiście na początku zabawy w kolekcjonowanie nie mogłem opanować się przed poprawianiem "rzeczywistości".Znaleziony mundur koniecznie musiałem wyprać ,podoszywać guziki czy pocerować dziury.Bagnet obowiązkowo musiał mieć nową oksydę.
Ale z czsaem doszedłem do przekonania,że to nie to .Nie dawało mi to radości jeśli można to tak nazwać.Świadomość,że coś tam dodałem od siebie psuła cały efekt.Dlatego choć nie potępiam osób które mówiąc w przenośni upiększają co nie co, zbieram tylko rzeczy nieruszone.To dla mnie jest ten cały smaczek ,posiadać coś czego oprócz czasu nic nie tkneło.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 czerwca 2007, 17:04 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Winnicki daj zdjęcia tych czapek kiedyś "otarłem" się o nie i chętnie je zobaczę ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 czerwca 2007, 07:34 
Porucznik
Porucznik

,,,

Ostatnio edytowano niedziela, 7 czerwca 2009, 11:59 przez scz, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Czapki itp
PostNapisane: czwartek, 7 czerwca 2007, 21:13 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Daję fotki dwóch sztuk moich czapek o których wcześniej wspominałem. Etnolog gdzie miałeś z nimi styczność? Wiem, że łacznie było ich ponad 20 szt. Ja kupiłem końcówkę.Dużo im brakuje do pięknych stanów Frozzra, Kuligowa i Darka 08, ale ja je lubię takimi jak jakie trafilem.Warto zwrócić uwagę na piękny rocznik 1944 (jak dobre wino :1 ).
Pozdr

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 czerwca 2007, 22:14 
Podpułkownik
Podpułkownik

Fajne czapeczki :1 ale aż się prosi doszyc oryginalne bevo oraz guziki wtedy czapki nabiorą właściwego blasku, ale to jest moja opinia. Ja też swego czasu kupiłem m 43 od ''chłopa'' doszyłem jedynei bevo i inaczej wygląda sorry ze zasmiecam wątek .. ;)

[ img ]

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 czerwca 2007, 06:42 
Podporucznik
Podporucznik

Sroki ze się podepnę ale co myślicie o tej czapce czy jest oryginalna ?http://www.allegro.pl/item193840507_feldmutze_wehrmacht_camo_oryginal_.html

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 czerwca 2007, 09:55 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

taaaaaa . czapka zrobiona polowo ( bo takowych w kamo nie robiono fabrycznie ) ze stemplem wytowrcy i rozmiare w dodatku najprawdopodobniej zrobiona ze szwjcarskiej celty . taaa oryginal jak cholera - nigdy nie kupilbym niczego od tego sprzedawcy bo wszystko co sprzedaje albo jest kopia albo jest kobinowane.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 czerwca 2007, 18:11 
Podporucznik
Podporucznik

Ok. dzięki
przepraszam ze śmiecę mam jeszcze jedna na oku powiedz cos o tej to ostatnie pytanko oryginał WH? i ile mozna za nia dac [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ] [ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 czerwca 2007, 18:29 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

fakt zasnmiecasz watek bo takie pytanie moglbys zadawac w innym dziale ale nie w kolekcjach. czapka moze i jest dobra ale nie mi to oceniac - niech wypowiedza sie osoby ktore maja oryginalyw swoich kolekcjach.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 czerwca 2007, 18:45 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Ja mogłem kupić czapeczkę z tego trafienia ma moto bazarze w Łodzi, jakiś .......... rok temu a może już dawniej :) Te które ja widziałem były w gorszym stanie. Jak jedna z twoich jest do wydania to jestem zainteresowany :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 czerwca 2007, 21:34 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Etnolog myślę, że do Łodzi mogły trafić odpryski tej serii. Sorry ale nie sprzedaję pokazanych egzemplarzy.
Misiu trudno oceniać oryginalność na podstawie fotek (szczególnie mundurówkę), także nie spodziwaj się podpowiedzi na 100% wiarogodnych (takich nie ma).
Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 czerwca 2007, 23:24 
Podpułkownik
Podpułkownik

Wg mnie czapka jest OK :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 czerwca 2007, 13:19 
Podporucznik
Podporucznik

Ale się Michały zdenerwują jak zobaczą co im w wątku przybyło. :czerwona

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 czerwca 2007, 15:21 
Podpułkownik
Podpułkownik

Heeee przynajmniej wątek sie rozkręcił :=

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]