Teraz jest piątek, 16 stycznia 2026, 22:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 9 maja 2007, 12:30 
"Spammerus maximus"

Prezes, czy osobami podejrzanymi są użytkownicy forum??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 9 maja 2007, 12:42 
Moderator
Moderator

Hans napisał(a):
Prezes, czy osobami podejrzanymi są użytkownicy forum??

Nie wiem czy to jakiś użytkownik z tego forum ale nie wykluczam, że istnieje taka możliwość...
Poodejrzewam, że nie jest w to zamieszana tylko osoba lecz kilka osób. Przedmioty te znalazły się w Warszawie w jednym z antykwariatów, który specjalizuje się w sprzedaży tego typu pamiątek. Złodziej dobrze wiedział gdzie to ma trafić i jaka jest tego wartość, także musi być obyty w środowisku kolekcjonerskim. Być może czyta to forum, ale przedmioty zostały szybko zabezpieczone, także nawet i jeśli czytał by ten wątek to nie miał by szans zatuszować tej sprawy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 9 maja 2007, 15:27 
Specjalista
Specjalista

Witam Prezesa perelka naprawde luks takiej i ja nie mam ale ciesze sie ze sprawa dobiega konca pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 sierpnia 2007, 23:25 
Podporucznik
Podporucznik

w ogole chamy... człowiek zbiera, czysci.. co dzien spoglada by sie nacieszyc, a takie debile przyjda i potrafia wszystko zniszczyc.. pozostaje tylko zal...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 sierpnia 2007, 22:40 
Pułkownik
Pułkownik

Czy można uchylić rabka tajemnicy żeby dowiedzieć się jak udało się to namierzyć ? Na poczatku sprawy wydawało mi się zupełnie niemożliwym namierzenie tylu popularnych w sumie odznaczeń, zwłaszcza że rzadsze z nich nie miały numerów. Gratuluje sukcesu, to wspaniale że się odnalazły ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 14:13 
Moderator
Moderator

Można, a było tak :
Parę dni po ogłoszeniu o kradzieży, zadzwoniła mi komórka. Odebrałem a w słuchawce przedstawił mi się jeden z forumowiczów i powiedział, że wie gdzie te przedmioty się znajdują - podał konkretne namiary wraz ze stroną www gdzie można było oglądnąć te fanty na handel. Fanty właściciela znalazły się w antykwariacie w Warszawie. Forumowicz poznał je po opisie odznaczeń i po nieśmiertelnikach właściciela. Było to wystawione hurtem gdzie pięknie widać było nazwisko na blaszce. Po rozmowie usiadłem na komputerze i sprawdziłem tą informację. Rzeczywiście było to na stronie. Zrobiłem zrzuty ekranu i wydrukowałem je. Wsiadłem w samochód i pojechałem do właściciela tych przedmiotów, poczym razem udaliśmy się na komendę policji. Następnie cała paplanina na komendzie i obiecanki, że natychmiastowo zajmą się zabezpieczeniem przedmiotów. Tego samego dnia rozmawiałem o tej sprawie na czacie z innym uczestnikiem forum. Niby wszystko dalej miało być ładnie, ale tak nie było. Ten forumowicz przez znajomości postanowił sprawdzić jak ta sprawa się ma wewnętrznie i okazało się, że na komendzie panowie policjanci g..... zrobili. Kolejne telefony ze strony forumowicza z jednej komendy na drugą, wyjaśnienia, formalności etc. i dopiero po tym łaskawie na drugi dzień policja z komendy stołecznej pojechała zabezpieczyć na miejscu skradzione przedmioty. Także bez tych osób nie udało by się odzyskać skradzionych odznaczeń. Gdy dostałem informację, że przedmioty są zabezpieczone i nic się z nimi nie może stać odetchnąłem z ulgą. Dalsze postępowanie to już inna sprawa..... Podziwiam i dziękuję im za to, że wiele zrobili dla tej sprawy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 16:19 
Generał Broni
Generał Broni

Noo Wojtas ! - wykonałeś kawał dobrej roboty - porządny z Ciebie człowiek - aż serce rośnie że są wśród nas tacy jak TY
Czapki z głów panowie :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 17:57 
Moderator
Moderator

Darku bez przesady ;) Ja praktycznie nic nie zrobiłem w tej sprawie - dziękować trzeba forumowiczom, to oni przyczynili się do szczęśliwego finału tej sprawy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 19:19 
Generał Broni
Generał Broni

prezesszczepan napisał(a):
Darku bez przesady ;) Ja praktycznie nic nie zrobiłem w tej sprawie - dziękować trzeba forumowiczom, to oni przyczynili się do szczęśliwego finału tej sprawy.

Skromność przez Ciebie przemawia Wojtek ;)
No to właśnie dzięi takim ludziom jak Ty - takie sprawy mają szanse na szybkie wyjaśnienie.
Pozdro dla reszty forumowiczów , którzy walnie przyczynili się do wyjaśnienia tej obrzydliwej kradzierzy :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 28 sierpnia 2007, 03:13 
Moderator
Moderator

Nic się Prezes nie pochwaliłeś, a tutaj jest czym. Brawo :1
Naturalnie wielkie gratulacje również dla tych, którzy pomogli w szczęśliwym zakończeniu tej historii. Dobrze, że nie wszyscy poddają się zobojętnieniu.

Ps. A :cop oczywiście :n . Ale to nic nowego.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]