witaj . Znalazłem ten LIR 11 w składzie czwartej armii w 1914 roku w bitwie pod Zamościem -Tyszowcami.
W tej chwili klikam od dziaadzia a nie z chaty na wsi więc nie mam pod ręka zapisków jaka to dywizja i jaki korpus. Z tego co wiem to w tej bitwie poległo 2-3 austr . generałów i masę wyższych oficerów. Przeliteruj proszę to nazwisko i napisz - jeżeli to był ktoś więcej jak dowódca batalionu to znajdę go w moim spisie dowódców wielkich jednostek 4 armii Aufenberga.
Nasze prace nad rekonstrukcją 69 pułku posuwają sie do przodu!, jesteśmy na etapie poszukiwania materiału na koszuleeę i spodnie oraz brezentu na plecaki i torby. Na forum nie widać nowych zapisów do grupy :( to szkoda ,bo grupa to przynajmniej 3 osoby , a dotychczas jest nas tylko dwóch--- bo Kolega Rafałek zamilkł- pewnie się już uwija w terenie!! Pozdrawiam! Jak tam wilgotność gleby? czy już obeschła?
pProbowałem odezwać sie do Kolegi CK Dezertera ale listy do niego chyba nie dochodzą bo mam informację o --errorze! Więc może zły mam adres. Odezwij się na adres:
domnawsi@wp.pl
Mam jeszcze jedną prosbę do Szanownych Kolegów -może ktoś posiada w dobrym stanie cynkową puszkę-konserwę na rosyjską amunicję do 1914 roku? moze być wykopek nawet bez pokrywki -wymienię sie na jakieś niemieckie fanty lub przyjmę z pocałwaniem reki jako dar dla naszej grupy.
Mysle nad zrobieniem strony w , której opiszę jak i co przerobić aby uzyskać oporządzenie i umundurowanie roysyjskiego żołnierza z 1914 roku/ Pozdrawim -69-