Teraz jest sobota, 11 lipca 2026, 13:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 października 2008, 19:48 
Major
Major

dukatkg napisał(a):
le.I.G.18 napisał(a):
Melduje swoj udzial w auckji....

Ale i tak ja wygrywam :D

Też się włączam do akcji. Teraz to chyba JA prowadzę :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 października 2008, 21:14 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Dorzucam coś od siebie

http://allegro.pl/item460745675_ii_pols ... ssino.html

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 października 2008, 22:07 
Generał Brygady
Generał Brygady

no i sie zmienilo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 października 2008, 12:42 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Nie chce byc nie mily ale lepiej by bylo jak by kazdy dal nawet 20zl ale teraz a nie czekal do konca licytacji, chlopak na pewno ma kosmiczna ilosc wydatkow kto byl w szpitalu to wie jak to wyglada.
ps.
ktos z Brzegersow mogl by dac znac co sie z nim dzieje i jak wyglada sytuacja

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 października 2008, 14:10 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Wiem do czego zmierzasz, ale w dzisiejszych czasach dobrze jest kogoś zachęcić do tego aby wpłacił na czyjeś konto
pieniądze i nic z tego nie miał.
Myślę, że osoby które chciały pomóc już to zrobiły, a teraz dobrze jest zachęcić więcej osób, którym drobny przedmiot jakoś się przyda
a wpłacone pieniądze będzie można przekazać Andrzejowi lub innej osobie.
Myślę, że każdy mógłby coś wystawić na sprzedaż.
Przy braku środków finansowych dobra jest i taka pomoc.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 października 2008, 15:31 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Masz racje, ja nie potrzebnie czepiam sie, jak by ktos slyszal co u niego teraz slychac to niech cos napisze. Moze jest cos potrzebne oprocz pieniedzy, cos co ludzie maja zbedne i sa w stanie oddac darmo.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 października 2008, 23:12 
Porucznik
Porucznik

Tak sobie myślę, że wśród nas są pewnie ludzie z wiedzą prawniczą. Może byliby w stanie skomentować możliwości prawne w kierunku wyegzekwowania środków z tytułu ubezpieczenia komunikacyjnego, przecież ubezpieczenie samochodu obejmuje wszystkich uczestników ruchu w kolizji.

W dziale ogłoszeń o pracy na PS ktoś się kiedyś ogłaszał, że rozkręca interes związany właśnie z egzekucją w tego typu sprawach, nie pamiętam jednak kto to był - może kolega się odezwie i skomentuje problem? Mowa był m.in o zostawianiu wizytówek poszkodowanym, którzy nie są przeważnie świadomi przysługujących im praw.

Nie umniejszam znaczenia szybkiej zbiórki, ale może w ten prawniczy sposób dałoby się jakoś "ugryźć" kwestie finansowe rehabilitacji.

Prawnicy, odezwijcie się!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 października 2008, 08:52 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Paskudna sprawa...Ale skoro wypadek spowodował kierowca ciężarówki to co z ubezpieczeniem OC?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 października 2008, 10:56 
Specjalista
Specjalista

Choć nie znam pomagam na miarę możliwości sam jeżdżę autem i wiem że może to spotkać każdego, pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 października 2008, 21:02 
Kapitan
Kapitan

superstefan napisał(a):
jak by ktos slyszal co u niego teraz slychac to niech cos napisze. Moze jest cos potrzebne oprocz pieniedzy, cos co ludzie maja zbedne i sa w stanie oddac darmo.

Ponieważ Miro jest na zlocie, pozwolę sobie w Jego imieniu napisać co się dzieje z Andrzejem.
Chłopak cały czas oddycha za pomocą respiratora, poznaje najbliższych, wykonuje drobne polecenia typu ruszenie nogą czy ręką.
Także umysłowo wydaje się być w porządku, chociaż lekarze mówią że jeszcze niczego nie można być pewnym, ze względu na tych kilka krwiaków, które są skutkiem wypadku. Poza tym nie odzyskał jeszcze mowy i oczywiście nie wie o najgorszym.
Pozdrawiam pb.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 października 2008, 20:14 
Moderator
Moderator

Wybaczcie ze troche pozno-ale i ja dorzucam swoja "cegielke"
Zapraszam do licytacji 4 numeru magazynu Oblicza Historii /obecnie IOH/ -jeszcze w folii:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=465096630

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 października 2008, 21:39 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dolozylam tez moja "cegielke" na konto dla Andrzeja.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 października 2008, 14:49 
witam wszystkich:)
andrzej jest bliska mi osoba i bardzo dziekuje w imieniu jego i jego mamy za pomoc!!! jak tylko andrzeja przeniosa blizej domu i jego mama bedzie miala dostep do komputera to na pewno osobiscie wszystkim podziekuje... berdzo wzruszyl ja ten gest pomocy :) ktos pisal o ubezpieczeniu... andrzej i jego tato wynajeli kierowce i busa lecz nie wiem dokladnie na jakich zasadach, niestety kierowca jest w ciezkim stanie a i od andrzeja na razie sie tego nie dowiemy.. dopiero gdy jego mama wroci do brzegu zajmie sie ta sprawa gdyz na razie opiekuje sie synem..niestety to jest minus tego ze andrzej lezy tak daleko... jezeli jego stan sie nie pogorszy to juz za 1,5 tyg przeniosa go gdzies blizej... tak jak pisal pb jest nadal pod respiratorem, bardzo duzo spi -jego organizm odpoczywa po walce o zycie... jezeli chodzi o tych 7 krwiakow mozgu to sie wchlonely lecz po tak groznym urazie powiklania moga pojawic sie po czasie ... wszystko przebiegaloby prosciej gdyby mogl mowic ale na razie niestety jest to niemozliwe. lekaze obserwuja jeszcze 2 miejsca w jamie brzusznej w ktorych jest ryzyko wystapienia krwotoku. Jezeli macie jakies pytania to z przjemnoscia odpowiem... pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 października 2008, 15:14 
Generał Broni
Generał Broni

Nawiazując do słusznej uwagi Witchera- po takim wypadku mogą być kolosalne koszty rehabilitacji, dorażna pomoc to kropla w morzu.Należy bezwzględnie dopilnować papierów-procedur policyjno-ubezpieczeniowych, bo należy sie ogromne świadczenie z OC sprawcy,ale w interesie ubezpieczyciela jest kręcić,mataczyć i odwlekać,by zminimalizować swoje koszty.PZDR

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 października 2008, 21:55 
Pułkownik
Pułkownik

Widzę,że żyjecie złudzeniami jakimiś....
Dochodzenie jest w toku,środki finansowe były już potrzebne od samego początku po wypadku - wiadomo,że to Polska właśnie - bez kasy i ubezpieczenia idziesz do piachu....
Okazuje się ,że nie jest do końca określony jeszcze sprawca wypadku.I jeśli nawet dojdzie kiedyś do wypłaty odszkodowania z tyt.OC - to jak myślicie,ile to wyniesie ??? - na waciki...???Panowie,poprosiłem was o pomoc w miarę możliwości,ze szczerego serca - po co te dociekania, dziwne porady...Nie oto w tym momencie chodzi - przyjdzie i na to czas,przecież nikt tutaj nie robi żadnego wałka ani przekrętu - po prostu taka jest pilna potrzeba - a porady prawne robią się nie smaczne.Bardzo dziękuję wszystkim wam,ludziom o szczerym sercu i dobrej woli - oby los wam się szczerze odwdzięczył i opaczność z górnej półki nad wami czuwała
serdecznie pozdrawiam
Miro.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]