Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 10:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 5 grudnia 2008, 23:53 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

na 13ym zdjęciu w galerii z linku widać też HS-3. więc niebyły to wykopki jednej firmy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 grudnia 2008, 17:26 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Tak, był HS, prawdopodobnie cywila, który tam był razem z mundurowymi, ale głównie reportaż skupiał się na Armandzie - to chyba nie podlega dyskusji. Cywil nie był prawdopodobnie celowo eksponowany, jego rola była więc drugoplanowa. Ale przedkładać rolę drugoplanową nie eksponowanego wykrywacza jako pierwszoplanową to chyba nadużycie:) Na pewno, gdyby Armand miał w reportażu rolę drugoplanową, nikt z tego forum by tego nie zauważył. Taka jest przekora środowiska tego forum :) I byście wtedy pisali, jaki to świetny HS, znalazł takie wielkie bomby. A jak Armand, to porażka środowiska:), mundurowi nie umieją wybrać wykrywacza itp. A wykopki nie były firmowe, tylko mundurowe. I to człowiek w tej bajce jest najważniejszy, wykrywacz jest tylko narzędziem do wykonania pracy. No to się teraz bulwersujcie :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 grudnia 2008, 17:39 
Moderator
Moderator

Strasznie się podnieciłem czytając o tych pierwszo i drugoplanowych wykrywaczach, teraz czekamy na producenta mundurowych majtasów żeby dowiedzieć się co nosić aby dupy nie pomarzły. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 grudnia 2008, 19:50 
Generał Broni
Generał Broni

Armand napisał(a):
[...]Taka jest przekora środowiska tego forum :) I byście wtedy pisali, jaki to świetny HS, znalazł takie wielkie bomby. A jak Armand, to porażka środowiska:), mundurowi nie umieją wybrać wykrywacza itp.

Sorry Armand, ale "co byśmy pisali gdyby..." to już Twoja nadinterpretacja i wodolejstwo. Dobry sprzęt nie potrzebuje reklamy, a takie wielkie bomby" to można znaleźć nawet wykrywaczem przeznaczonym do szukania kabli w ścianach. Jeżeli Znalazłeś w końcu uznanie archeologów, :cop i lukę na rynku - to świetnie!!! My też cieszymy się razem z Tobą!

Chwalić Pana podskakując :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 grudnia 2008, 20:05 
Podporucznik
Podporucznik

Przy zmianie wykrywacza na nowy, radziłem się bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w wyborze sprzętu, czytałem starsze posty, by dokonać jakiegoś względnie sensownego zakupu. Zawsze mnie zastanawiało (odkąd jestem na forum) skąd tyle zamieszania wokół Armanda, teraz już wiem. Panie Armand z całym szacunkiem dla Pana, i Pańskiej firmy, ale co daje Panu taki temat na forum? Rozbudzają się kolejne emocje piszących (i słusznie), Pan za wszelką cenę chce udowodnić wartość swoich wyrobów, w dość dziwny sposób ,i kończy się to..... każdy widzi.Pozdrawiam Michał.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 00:19 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

co do armanda - widzialem jak dzialaly kilka lat temu i odpowiem otwarcie - nedznie. nie wiem jak dzisiaj, byc moze producent poprawil conieco. i tego my zycze - jestwem zwolennikiem krajowych produktow dlatego mam kolejnego rutusa - wybacz panie armand - rutus wygral i to mocno.
Szukalem wykrywki uniwersalnej z nastaieniem na las - armand nie wiem - nie potrafi sie okreslic. Jak zobacze jak dziala byc moze sprobuje. Nie neguje zadnej firmy - no moze stare produktry armanda - no i kupe innych wynalazkow :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 20:07 
Major
Major

Armand napisał(a):
Taka jest przekora środowiska tego forum :)

Którego i Pan jest użytkownikiem...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 20:57 
Główny Administrator
Główny Administrator

Armand napisał(a):
Taka jest przekora środowiska tego forum :)

Myślę, że to nie przekora tylko doświadczenie.
Jeden niezadowolony klient potrafi zniechęcić stu, a w dobie internetu tysiące.
Tym sposobem powszechna komunikacja zmusza producentów do szczególnego dbania o zadowolenie klienta.
Ale podpowiem jak zrobić by poprawic swój wizerunek jako producenta z czym ma Pan Panie Wojtku problem:

1. Należy wyprodukować naprawdę dobry sprzęt biorąc przykład z najlepszych - po co wyważac otwarte drzwi.
2. Następnym krokiem jest szeroka akcja marketingowa polegająca na przekazaniu kilkunastu egzemplaży do testów w różnych instytucjach miarodajnych czyli do doświadczonych i uznanych za obiektywnych poszukiwaczy, saperów, archeologów, serwisów sprzętu itd. Owi testerzy wystawią sprzętowi laurkę z oceną.
3. Wcześniej należy rozpoznać rynek oraz swoje możliwości co do sprostania wymaganiom jakościowo - cenowym sprzętu.
4. Obecność swoją należy zaznaczać, na wszystkich wiekszych imprezach organizowanych dla Pana klientów, pod kątem sponsoringu i ewentualnych odpowiedzi na uwagi użytkowników Pańskiego sprzętu. Przy czym odpowiedzi merytorycznych, a nie jak dotąd uznawania kogoś za idiotę.
5. Prezentować należy własny sprzęt bo Pańska obecnośc w Chroberzy z F75 została uznana przez środowisko za przyznanie się do porażki. Co by było gdyby na targi motoryzacyjne prezes BMW przyjechał Skodą ? :)

Oto kilka podstawowych zasad prowadzących do sukcesu a za podpowiedź należy się piwo :)
Pozdrawiam
FDJ :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 21:51 
Specjalista
Specjalista

Tak to już jest, jak bym był prezesem BMW, to nie miał bym nic przeciwko jeżdżeniu zawsze i wszędzie tylko BMW, natomiast będąc prezesem Dewoo albo Fiata i tak bym wolał BMW jeździć. Niestety, nie każdy ma możliwość bycia "prezesem" szanowanej i uznanej marki i potem rodzą się kompleksy, które trzeba gdzieś odreagować, np. na forum, tym samym strzelając sobie w stopę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 grudnia 2008, 23:57 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Do FDJota, Piwo się należy :). A Chroberz - zlotowcy nie są przeze mnie grupą uznaną za docelową, wszyscy mają wykrywacze. Już nawet nie wystawiam sprzętu na zlotach. A przy wręczaniu wykrywacza polskiego uznanej firmy jako nagrodę, jeden podpity eksplorator wyraził się o wykrywaczu niepochlebnie, powiedział między innymi "że darowanemu koniowi... " Co potwierdziło moją opinię o zaprzestaniu uczestnictwa w sponsorowaniu zlotów. Inny młody eksplorator otrzymał na poprzednim zlocie wykrywacz innej polskiej firmy [nie mojej] i stwierdził: "Kto mi to kupi?" A Prospectora na zlocie pokazywałem Proscanowi i Grzebiuszce, od Proscana uzyskałem cenne uwagi, które zastosowałem. Jak pisałem, zamierzam w przyszłości testować inne zachodnie wykrywacze, także nie uważajcie tego za porażkę, nie jestem zawodnikiem, tylko producentem. Każde moje działanie staracie się obrócić w klęskę, jak się Wam pokaże sukces to ujawnia się naczelny psycholog forum. Już nie mogę chodzić, tak mam stopy postrzelane:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 00:08 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Jeszcze do FDJota. Piszesz o odpowiedziach merytorycznych, ja właśnie nie mogę doczekać się pytań merytorycznych w szczególności typu technicznego. Zadałem np. Wam pytanie o Waszą niezrozumiałą tolerancję na niedomagania zachodniego sprzętu [wzbudzanie się sondy] i tolerancję na błędy konstrukcyjne np. brak wodoszczelności i stosowanie ochraniaczy na sondę. Była tylko jedna odpowiedź, że chodzi o względy estetyczne i spadek wartości sprzętu. I co uzyskałem np. od SiDa, dwukrotnie poradę psychologiczną!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 00:14 
Kapitan
Kapitan

Panie Armand, jak zrobi pan wykrywke lepsza (glebsza od HS) a w dodatku odrzucajaca drobny kolor i drobny zlom wtedy sam zaryzykuje i ja kupie ;) po wczesniejszych testach :P
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 00:29 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Szanowny kolego Armand, posiadam dwa egzemplarze zachodniego sprzetu + dwa (tez zachodnie) na zbyciu i jakos nie skarze sie na wzbudzanie cewki , wodoszczelnosc czy inne dolegliwosci. Przyznaje iz udalo mi sie ukrecic kawalek stelarza (tworzywo sztuczne) mojego XLT opierajac sie przy przechodzeniu nad pniem drzewa ciezar ciala (82Kg) na wykrywce ale tak przy deszczy czy mrzawce szwedam sie po lasach bez oslony elektroniki (zmieniona - metalowa obudowa) i jedynie "kondonik" na manipulatorze ... nic ... nawet czasem wytrzasuje krople (!!!) wody z wykrywki i nadal nic ... po prostu dziala sprawnie. Nie pragne tu panu ublizyc czy urazic ale czasem warto posluchac, wasluchac i rozwarzyc opinie (szczegolnie odbiorcy sprzetu) i zastanowic sie nad poprawkami. Nikt z nas nie jest idealem czy wyrocznia i mozliwe iz ja tez jestem w bledzie i tak samo zaden sprzet nie jest idealny ... jednak pana post czy watek oraz wypowiedzi pozwalaja mi rozumiec iz jest pan przekonany o swej idealnosci przelewajacej sie na produkowany przez pana sprzet.

Z uszanowaniem dla pojmowania elektroniki - pozdrawiam Piotr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 00:49 
Moderator
Moderator

Tak z ciekawości zapytuję :
Cytuj:
zlotowcy nie są przeze mnie grupą uznaną za docelową, wszyscy mają wykrywacze
W takim bądź razie kto jest grupą docelową ? Młodzi, niedoświadczeni, początkujący, zieloni poszukiwacze ?
Cytuj:
A przy wręczaniu wykrywacza polskiego uznanej firmy jako nagrodę, jeden podpity eksplorator wyraził się o wykrywaczu niepochlebnie, powiedział między innymi "że darowanemu koniowi... " Co potwierdziło moją opinię o zaprzestaniu uczestnictwa w sponsorowaniu zlotów
Cóż znaczy opinia dwóch poszukiwaczy w stosunku do całej rzeszy eksploratorów liczeonej w dziesiątkach tysięcy albo i lepiej ? W dodatku jeden podpity.
Cytuj:
Jak pisałem, zamierzam w przyszłości testować inne zachodnie wykrywacze, także nie uważajcie tego za porażkę, nie jestem zawodnikiem, tylko producentem.
To miło. Warto wiedzieć co w temacie innego piszczy (i jak piszczy).
Cytuj:
jak się Wam pokaże sukces to ujawnia się naczelny psycholog forum
To nie o to chodzi. Można mieć wrażenie, że Pan dając takie niusy stara się wywołać zazdrość wobec niektórych użytkowników. Z kolei takie niusy są traktowane przez nich jak niebywałe relacje z zakupu hurtem, nowych lunet optycznych dla przyszłych niewidomych i głuchoniemych myśliwych. W tym konkretnym przypadku próbujemy znaleć prawdę : jak wyglądał zakup Pańskich detektorów przez służby mundurowe : przetarg, po znajomości, czy była brana opinia kompetentych osób (np. rangi Proscan) przy zakupie detektorów czy jak to było ? W dobie medialnych afer, skandali, łapówek i wszelkich innych hocków klocków może paść stwierdzenie : pewno pan Oksieńczuk, pił wódę z osobą odpowiedzialną za zakup w przeddzień transakcji, a potem dla chęci dowartościowania się na forum pokazuje fotki gdzie wyżej wymienieni funkcjonariusze używają właśnie tych detektorów.
Ciągle zadaje sobie pytanie : skoro Pan jest wporządku i Pana detektory również to czemu tak Pana piętnują na forach ? Rozumiem, jeżeli gryzł by Pan czy bił lub zmuszał klientów do zakupu, ale przecież tak nie jest. Nie zauważyłem jakoś specjalnie, żebyśmy my poszukiwacze jako grupa społeczna byli jacyś szczególnie wybredni tudzież skur.wiali do bólu tak aby dla zabawy dogryzać innym. Nikt jakoś specjalnie nie użera się np. na Arku Rutynie czy innym polskim producencie wykrywaczy. Więc na czym polega ten fenomen związany z Panem ?

FDJ napisał(a):
2. Następnym krokiem jest szeroka akcja marketingowa polegająca na przekazaniu kilkunastu egzemplaży do testów w różnych instytucjach miarodajnych czyli do doświadczonych i uznanych za obiektywnych poszukiwaczy, saperów, archeologów, serwisów sprzętu itd. Owi testerzy wystawią sprzętowi laurkę z oceną.
Nie wiem czy pamiętacie, ale swego czasu leciały noże między panem Wojtkiem a mną. Zaproponowałem kompromis w postaci wysłania mi sprzętu do testów, tak aby wystawić obiektywną i rzeczową opinię nt. ówczesnych detektorów firmy Armand. Taką opinię bez ściemy i złośliwości. Pan Wojtek zgodził się, lecz akurat nie byłem w stanie przeprowadzić takiego obiektywnego testu z powodów osobistych, a ściśle mówiąc - braku czasu. I tu pytanie do pana Wojtka - czy oferta dostarczenia mi do testów detektora jest nadal aktualna ? Z chęcią bym przeprowadził testy i zamieścił je na forum. Jak detektor wypadnie lipnie to bez ściemy napiszę wszystkie bolączki, jak wypadnie dobrze to i będzie dobra OBIEKTYWNA recenzja. Nie jestem z żadnym producentem w zmowie i nie mam żadnych układów z producentami polskich wykrywek i jak wszyscy wiedzą mam raczej negatywne nastawienie do wykrywaczy firmy Armand. Testy pokażą prawdziwe oblicze firmy Armand.
Oczywiście spodziewam komentarzy w stylu "dostałeś wykrywacz po mocnym tuningu" dlatego wystawiłeś dobrą opinię, przez co taki test możesz sobie wsadzić w d..... . Skoro tak komuś nie pasuje to jak mam przeprowadzić obiektywne testy ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 grudnia 2008, 01:51 
Główny Administrator
Główny Administrator

Prezes podpowiem :)
przyjedź bez zapowiedzi do Pana Wojtka i weź z półki pierwszy egzemplarz, który wpadnie ci w oko :) i zabierz go na testy.

Panie Wojtku
Obraża Pan naszą inteligencję.
U mnie na zajęciach z marketingu dostał by pan pałę !
A za tłumaczenie, że testował Pan na takiej imprezie zachodni sprzęt, otrzymał by Pan drugą :)
Każdy producent podgląda konkurencję ale robi to dyskretnie !
Jeden uszkodzony wykrywacz nie czyni z wszystkich zachodnich bubli i Pan, mam nadzieje, ma tego świadomość.
Osłonka elektroniki, wyswietlacza czy cewki to praktyczny gadget i używam ich z chęcią.
Nie lubię po prostu rzeczy poobijanych i ubłoconych a wykrywacz to nie samochód i Pan swoim autkiem nie obija sie po krzakach kamieniach i błocie, a jeżeli nawet to nie dachem, drzwiami czy maską ale raczej delikatnie oponkami.
Dla nas osłonki to właśnie takie oponki :) /jaśniej już chyba nie mogłem/
Dodam jeszcze jedną radę.
Stosując w dyskusji demagogię należy używać ją z umiarem i na odpowiednim w stosunku do rozmówcy poziomie.
W innym przypadku jest nieskuteczna i można narazić się na śmieszność co właśnie Pan czyni.
Życzę Panu by jego wyroby zbliżyły się odrobinę do tych nędznych zachodnich produktów.
Wtedy sprzedaż wzrosnie i nerwica odejdzie w niepamięć.
Jacek W - FDJ

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]