Teraz jest poniedziałek, 10 listopada 2025, 05:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 12:39 
Moderator
Moderator

Hehe-a ja pomału buduję kolekcję ,,szybkoznikniętych fotek'' tak sobie zapisuję ciekawsze obrazy -jeszcze trochę i pomyślę o założeniu nowego tematu w ,,kolekcjach'' - jak by go zatytułować Waszym zdaniem ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 12:59 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

a nie pomyślałeś debilu że naruszasz czyjeś prawa autorskie? Podniecaj się lepiej swoimi wykopanymi fantami jeżeli to nie tylko polmosy i inne śmiecie...... :n

żółta kartka za obrażanie innych użytkowników forum i za brak reakcji na uwagi moderatora

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 13:23 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

fotki skasowane dlatego ze temat już nie aktualny, Ponieważ zapakowałem w kopertę i we wtorek odsyłam anonimowo do WKZ. Niech cieszy oko ludzi którzy na tym się znają i wiedzą co robić z takim fantem...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 13:33 
Moderator
Moderator

kedziort napisał(a):
a nie pomyślałeś debilu że naruszasz czyjeś prawa autorskie? Podniecaj się lepiej swoimi wykopanymi fantami jeżeli to nie tylko polmosy i inne śmiecie...... :n

Hehe -ej chłopcze jestżeś ty też naiwny :666 - NIE ROZUMIESZ-NIE MĄDRUJ :pa

A za ,,debila'' będziesz mnie musiał przeprosić :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 13:37 
Weteran
Weteran

Cytuj:
a nie pomyślałeś debilu że naruszasz czyjeś prawa autorskie?

Jeżeli ktos umieszcza fotki na publicznym forum i po ich usunieciu ktoś inny umieści je ponownie z podaniem autora zdjęć to nie jest to naruszenie praw autorskich. Polecam zapoznać się z ustawą o prawie autorskim zanim zaczniesz kogoś obrażać. Usuwanie zdjęć natychmiast po zidentyfikowaniu przedmiotu jest moim zdaniem działaniem nie fer wobec innych uzytkowników forum. Nie każdy odwiedza forum co dziennie i takie osoby też powinny mieć mozliwośc obejżenia przedmiotu. Albo wstawiajcie fotki i nie usuwajcie ich albo nie wstawiajcie w ogóle.
Można by wprowadzić ozdznakę dla takich osób i jak ktoś będzie się w ten sposób zachowywał po prostu nie identyfikować wystawionych przez niego przedmiotów. A pomysł kolekcji znikniętych fotek bardzo mi się podoba :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 13:40 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

ale ja nie zezwalam na publikowanie zdjęć bez mojej zgody. Przedmiot będzie można zobaczyć w WKZ nie koniecznie na forum

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 13:57 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

a z jakiej racji ktoś ma dłużej pokazywać zdjęcia skoro niektórzy forumowicze bawią się w Centralne Biuro Śledcze??? I jak potem człowiek ma się nie przejmować gdy coś znalazł a WY zamiast pomóc podkładacie tylko kłody pod nogi i straszycie? Z takim podejściem..... brak mi słów. Mówisz dane autora? Czyli co myślisz że po potencjalnym podaniu mojego nicku sprawa jest załatwiona ?
Podniecacie się fantami innych członków forum. A może tak troszku odwagi cywilnej i niech ludzie z archeo lub WKZ zaczną udzielać się jawnie na forum i pomagać- nie gnoić. --------------------> ??????????????????????????????????? <-------------------------

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 14:21 
Specjalista
Specjalista

kedziort napisał(a):
a z jakiej racji ktoś ma dłużej pokazywać zdjęcia skoro niektórzy forumowicze bawią się w Centralne Biuro Śledcze??? I jak potem człowiek ma się nie przejmować gdy coś znalazł a WY zamiast pomóc podkładacie tylko kłody pod nogi i straszycie? Z takim podejściem..... brak mi słów. Mówisz dane autora? Czyli co myślisz że po potencjalnym podaniu mojego nicku sprawa jest załatwiona ?
Podniecacie się fantami innych członków forum. A może tak troszku odwagi cywilnej i niech ludzie z archeo lub WKZ zaczną udzielać się jawnie na forum i pomagać- nie gnoić. --------------------> ??????????????????????????????????? <-------------------------

jak znalazłeś "przypadkowo" umbo tarczy to wszyscy Ci napisali co masz robić, pytanie co z tymi radami zrobiłes?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 14:30 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

za kogo facet ty mnie masz????!! Zadałem precyzyjne pytanie do kogo mam się zgłosić na Dolnym Śląsku? Żadnego nazwiska NIKT Nie wymienił.
myślisz że smętkiem z cewką 40 interesują mnie jakieś śmieci te gówno miałem zostawić w lesie i teraz żałuje że tego nie zrobiłem. Z upływem czasu pewnie by zgniło całkiem bo archeolodzy nie prowadzą prac w miejscach historycznych gdzie wiadomo że coś jest to co dopiero w durnym lesie??? Na którym nie ma zaznaczonych żadnych stanowisk archeologicznych.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 14:33 
Generał Broni
Generał Broni

A to:
atylla napisał(a):
porozmawiaj z FDJ-em

??? :drap

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 14:52 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Panowie...Wszyscy jesteśmy winni.Masz wykrywacz, używasz go, znajdujesz- i to jak wszyscy wiemy nieważne nawet gdzie szukasz. Dlatego,w zaistniałych sytuacjach proponuję wszelkie prośby kierować na PW .Wytłumaczyć userowi że może skorzystać na takiej "transakcji"-a nie na zasadzie "publicznego ognia Inkwizycji".Można poprosić go żeby skontaktował się z jakąś osoba która już coś oddała, żeby się upewnił że nie siedzi np. w więzieni i nie żałuje.
Niektórzy z was pamiętają zapewne toporek który zamieściłem kiedyś na forum-Były bardzo delikatny nacisk żebym go oddał,powiadomił kogo trzeba .Pamiętam że "prośby" wtedy przybrały bardzo przyjemną formę, dzięki temu po jakimś pół roku- jak już mi się znudził- oddałem go do muzeum...Upłynęło trochę czasu- i całkiem możliwe że każdy poszukiwacz będzie mógł go sobie zobaczyć na wystawie będąc przejazdem...Przyznam, że cała operacja nie przebiegła tak jak się spodziewałem.
A i dodam jeszcze że za tak patryjotyczną, proarcheologiczną postawę ktoś w końcu powinien dać mi jakiegoś cukierka- a tu wulgaryzm nic :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 15:35 
Moderator
Moderator

Ja za godzinkę (po czwartej dolewce yerba mate :) ) edytuję posta.
e.
Oddawać fotki z netu?
Nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam pan zrobisz...

Ostatnio edytowano niedziela, 12 kwietnia 2009, 18:05 przez eme, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 kwietnia 2009, 20:26 
Weteran
Weteran

Cytuj:
ale ja nie zezwalam na publikowanie zdjęć bez mojej zgody

Wstawiłeś je dobrowolnie to po prostu zwykła archiwizacja danych zamieszczonych na forum. No, chyba, że ktoś cię zmusił albo włamał się na twoje konto i wstawił je podstępem :que
Cytuj:
WY zamiast pomóc podkładacie tylko kłody pod nogi i straszycie
Poprosiłes o identyfikacje i otrzymałeś pomoc w tej sprawie. Szybko i dokładnie oraz radę co powinno się zrobić z tego typu znaleziskiem. Pytanie o wycenę jednoznacznie sugeruje twoje zamiary i nie mydl oczu bajeczkami o wymianie. Ciekawe z kim będziesz się wymieniał z WKZ za łuski? Polskie prawo dopuszcza tylko jedną możliwość postępowania z takim znaleziskiem i jest nią właśnie oddanie do konserwatora a wszystkie pozostałe są nie legalne i nie jest to nasza wina. Zaoferowano ci pomoc w kontakcie z konserwatorem gdybyś obawiał się osobiście ujawnić znalezisko a ty zacząłeś nas obrażać.
Większość użytkowników tego forum to osoby, którym zależy na dobrym wizerunku poszukiwaczy, żeby postrzegano nas jako pasjonatów a nie szkodników i niszczycieli stanowisk.
Cytuj:
Z upływem czasu pewnie by zgniło całkiem bo archeolodzy nie prowadzą prac w miejscach historycznych gdzie wiadomo że coś jest to co dopiero w durnym lesie???

Grot wytrzymał w ziemi prawie 2000 lat to i kolejne 2000 niewiele by mu zaszkodziło więc nie kreuj się na bohatera, który uratował dobro kultury przed zgniciem w ziemi.
Jeśli nie wierzysz w ostrzeżenia które otrzymałeś i uważasz, że to zwykłe złośliwe straszenie, to wystaw grot na Allegro a zobaczysz co się stanie. Gwarantuję że żaden donos z naszej strony nie będzie potrzebny.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 10:14 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Ja już swoje zdanie wypowiedziałem grot spakowany w kopertę i jutro idę na pocztę go wysłać do WKZ

Dalsza dyskusja na ten temat jest wg mnie zbędna.

Także proszę o skasowanie posta.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 kwietnia 2009, 10:17 
Generał Broni
Generał Broni

tomus2701 napisał(a):
Także proszę o skasowanie posta.

A nie chodzi Ci czasem o cały wątek, a nie tylko ten post??? :drap

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]