Teraz jest czwartek, 22 stycznia 2026, 09:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ciekawa metoda ACE 250
PostNapisane: czwartek, 9 kwietnia 2009, 21:04 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam. Cześć użytkowników "kanarka", narzeka na brak regulacji siły dźwięku w tej popularnej wyrywce. No i proszę oto dość ciekawe rozwiązanie tego problemu:
http://www.youtube.com/watch?v=vDtij_wkH5s
Co sądzicie i takim pomyśle?? Moim skromnym zdaniem nic nie zastąpi osłuchanego ze sprzętem ucha, ale pomysł jest fajny:).
Pozdrawiam. snorll

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 kwietnia 2009, 11:48 
Generał Broni
Generał Broni

Już gdzieś było. Pomysł dziwny skoro można na słuchawkach pracować. Nawet jakbyś miał się wybrać gdzieś sąsiadowi z ogródka coś wykopać to te błyski będą bardzo widoczne.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 kwietnia 2009, 10:12 
Generał Brygady
Generał Brygady

ja sobie nakleiłem na te otwory od głośniczków tą czarną taśme izolacyjną i mam super dźwiek :) ani nie za cichy ani nie za głośny :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 kwietnia 2009, 13:09 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

kiedyś też zaklejałem a po upływie gwarancji wyprowadziłem na zewnątrz dwa kabelki od głośniczka i wstawiłem potencjometr. Teraz jest super. Mam regulacje. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2009, 18:45 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Fikon napisał(a):
ja sobie nakleiłem na te otwory od głośniczków tą czarną taśme izolacyjną i mam super dźwiek :) ani nie za cichy ani nie za głośny :1

Ilekroć ktoś mi mówi o zaklejaniu taśmą izolacyjną głośników to mam ochotę zapłakać. Ja wiem, że można robić coś byle jak ale chwalić się tym nie wypada. To tak jakby ktoś się chwalił, że rdzę na aucie zakleił naklejką "tuning" i wygląda super.
Chodzi się w różnych warunkach. Jak nie ma wiatru, patyków, liści i jest cisza - można skręcić cichutko i śmigać gdy obok jest dom z pies w budzie. A jak nieopodal tną drewno, jeżdżą traktory i wieje wiatr to pasuje podkręcić żeby coś słyszeć. Co wtedy? Za każdym razem zaklejać i odklejać ?
P.S. Wiem wiem, zaraz będzie o gwarancji coś... na gwarancję są też inne sposoby (oprócz słuchawek). Muszę nad tym pomyśleć i znów nakręcić filmik.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2009, 19:47 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Rozwiazanie ... dziwne aczkolwiek nieglupie. Jednak nie znam kanarka :nicnie ale dla kolegow posiadajacych wykrywki bez regulacji glosnosci a jednoczesnie nie chcacych "rozdziewiczac" sprzetu na gwarancji mam inna propozycje -
Jack wkladamy do dniazda sluchawek - do jacka podpinamy kabelek, do kabelka miniaturowy glosniczek (np. z monitorow LCD lub podobny 8 - 32 Ohm) a w szereg z glosniczkiem potencjometr. Wszystko zmiesci sie w plastykowej obudowie wielkosci pudelka zapalek - papierosow ... pudelko podklejamy tasma obustronnie klejaca (Tesa lub podobne "power strip") do obudowy wykrywki i biegamy. Mamy regulacje glosnosci, mamy sprzet "dziewiczy" (w przypadku koniecznosci podeslania sprzetu do serwisu - usuwamy tasme klejaca) a po uplywie okresu gwarancji ... robta co chceta.

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2009, 19:49 
Podpułkownik
Podpułkownik

Ja mam zaklejony jeden głośniczek i tak biegam. Proste rozwiązanie i dla mnie zupełnie wystarczające. Naklejam nowy kawałek taśmy tylko wtedy, gdy gruntownie czyszczę wykrywacz (a rzadko to robię ;) ).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2009, 23:44 
Specjalista
Specjalista

walker69 napisał(a):
Fikon napisał(a):

Ilekroć ktoś mi mówi o zaklejaniu taśmą izolacyjną głośników to mam ochotę zapłakać. Ja wiem, że można robić coś byle jak ale chwalić się tym nie wypada. To tak jakby ktoś się chwalił, że rdzę na aucie zakleił naklejką "tuning" i wygląda super.
Chodzi się w różnych warunkach. Jak nie ma wiatru, patyków, liści i jest cisza - można skręcić cichutko i śmigać gdy obok jest dom z pies w budzie. A jak nieopodal tną drewno, jeżdżą traktory i wieje wiatr to pasuje podkręcić żeby coś słyszeć. Co wtedy? Za każdym razem zaklejać i odklejać ?
P.S. Wiem wiem, zaraz będzie o gwarancji coś... na gwarancję są też inne sposoby (oprócz słuchawek). Muszę nad tym pomyśleć i znów nakręcić filmik.

nie podniecaj się tak bo ci żyłka pęknie ;)
sposób z tasmą się sprawdza w 100% u wielu ludzi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 25 kwietnia 2009, 23:59 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

FeRReR napisał(a):

Co nie znaczy, że ten sposób jest cool jak twoja gadka z żyłką.
P.S. ...i wcale się nie podniecam, że ja mam w ACE regulację głośności, a nie taśmę na głośniku :P po prostu wiem, że nie jestem dziadem...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2009, 00:08 
Specjalista
Specjalista

walker69 napisał(a):
FeRReR napisał(a):

Co nie znaczy, że ten sposób jest cool jak twoja gadka z żyłką.
P.S. ...i wcale się nie podniecam, że ja mam w ACE regulację głośności, a nie taśmę na głośniku :P po prostu wiem, że nie jestem dziadem...

i dlatego znajdujesz guziki bielizniane? :) fakt dobry patent :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2009, 00:18 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

FeRReR napisał(a):
i dlatego znajdujesz guziki bielizniane? :) fakt dobry patent :D

Nie rozumiem... Co proszę?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2009, 02:42 
Podporucznik
Podporucznik

ja sobie biegam bez żadnych cudeniek na głosniku ładnie sobie śpiewa :d mi to nie przeszkadza ,zwieżaki w lesie czy na polu jak do tej pory nie skarżą się ,a jak ktoś sie boi sygnału niech całkowicie odetnie głosnik i patrzy tylko na wyświetlacz wtedy nawet w nocy może łazić bez glosu i świecenia halogenu:D To tak jak z wykopywaniem fantów jeden zrobi dołeczek mały i ładnie zakopie dla monetki ,a inny DEBIL (bo innego określenie nie znam dla takich DEBILI) wykopie dołeczek bagatela metr na metr nie znajdzie nic i polezie dalej kopać okopy!!!!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2009, 08:56 
Podpułkownik
Podpułkownik

walker69 napisał(a):

Mam taśmę, a dziadem się jakoś nie czuję...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2009, 10:20 
Generał Broni
Generał Broni

Ale gdybyś miał potencjometr to byś mógł czuć się paniskiem! :jump PZDR

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2009, 10:38 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Panisko to ze mnie nie jest ale przykro robić filmik jak dodać potencjometr po to żeby ktoś mówił potem, że taśma jest czadowa. Nie jest czadowa bo nie pozwala szybko i precyzyjnie zmienić poziomu głosu w razie zmian warunków na dworze.
No ale szkoda dyskusji bo jak dla mnie to możecie sobie nawet owijać ACE srajtaśmą.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]