zibi napisał(a):
Pablo - a Ty znowu o zdjęciach z czerwca. Mamy już wrzesień.
Jak proponowałem Tobie zapisanie się do NSMHiE to jeszcze nie wiedziałem, że jesteś w PTH. Nie chcąc przystapić do PTH nie unosiłem się honorem, po prostu postawiliśmy na niezależność. Krytyki się nie boimy, współpracy również a i na słońce z motyką się nie porywamy, co prawda niektóre sprawy trwają dłuzej ale powoli idą do przodu. Cieszę się, że jednak podzielasz moje zdanie, że Nowy Sącz jest dużym miastem i się pomieścimy. Mam również nadzieję, że z czasem nie będziemy musieli tracić energii na takie przepisywanie się na forum PS i spożytkujemy ją w lepszy sposób. Powiem Tobie, że żenujące jest dla mnie to, że jesteśmy z jednego miasta i zamiast robić coś wspólnie to walczymy na słowa.
Ja znowu o zdjęciach z czerwca, bo tylko takie są dostępne w necie, może zrobicie sobie kolejna sesję zdjęciową w mediach i pochwalicie się, że już macie obszycia??? a za kolejne dwa miesiące kolejna sesja, że już macie oporządzenie, i tak dalej...wybacz, ale trąci mi to troszkę wiesz czym...
Czy nie lepiej było poczekać jak już będziecie mieć wszystko i wtedy się pokazać??? pewnie, że nie !!! bo wy za wszelką cenę chcieliście być pierwsi i się publicznie pokazać, to się POKAZALIŚCIE ;) nie ma co ;)
Nadal nie rozumiem dlaczego chcieliście postawić na niezależność?? czyżby... ambicja prezesa ??? (zibi-ego), ciekawe czy wszyscy członkowie NSMHiE te ambicje niezależności podzielają??? ;)
Powiem, tak zapraszaliśmy do zapisania się do PTH-NS, które działa w NS od 1955r. więc ma już jako-taką markę wyrobioną w regionie, wydaje jedną ze sztandarowych pozycji dotyczącą historii miasta, mianowicie - Rocznik Sądecki, oraz angażuje się w wiele innych rzeczy, sam zresztą doskonale wiesz.
Ponadto mielibyście gotowca, o którym ci mówiłem, statut, nipy, krs, siedzibę itp.
Dlaczego woleliście sobie utrudniać zamiast skorzystać i działać wspólnie - tak byłoby prościej, a tak...ale cóż wasza sprawa.
Wstępując w szeregi PTH-NS, zaoszczędzilibyście wiele czasu, który zajmuje rejestracja nowego stowarzyszenia, z pewnością inaczej by się wspólnie pracowało, ale ty prezesie wybrałeś NIEZALEŻNOŚĆ.
Wydaje mi się, że chyba jeszcze jednak nie jest za późno i zawsze chyba można wstąpić w nasze szeregi??Zawsze możesz się skontaktować w tej sprawie z naszym prezesem.
A tymczasem zapraszamy na kolejną imprezę rekonstrukcyjną w której i my się zaprezentujemy odtwarzając oddział partyzancki mjr. Juliana Zubka "Tatara", którą to organizujemy wspólnie z oddziałem PTH z Nowego Targu, gdzie działa grupa "Podhale w ogniu"
http://www.sadeczanin.info/aktualnosci/6238