ab48 napisał(a):
Chyba sie nie zrozumieliśmy...zasady na Allegro są jasne.....wystawiany sprzęt osiąga swoją cenę i za taka jest sprzedawany...facet wystawia najnowsze Ace bez ceny minimalnej...w sytuacji gdy jest mało chętnych ace sprzedawany w Polsce za ok. 3000 zł na tej aukcji możne być wylicytowany np. za 1000 zł. Bez zabezpieczenia się w cenę minimalną nie odważyłbym się na taki krok...stąd mój pesymizm do tej aukcji. żałuje że nie wstawiłem linka..już po śliwkach.
To jest Allegro :lol: Jeśli cena jest niesatysfakcjonująca, to przez końcem można wycofać oferty i zamknąć aukcję.
Wystawianie przedmiotów z bardzo niska ceną startową ma głęboki sens, ponieważ łapie się na ten chwyt całe stado idiotów, na które składa się większość niedoświadczonych użytkowników portalu. Zaczynają się podniecać, podnosić cenę po złotówce w górę co pół godziny i w efekcie kupują drożej niż w opcji "kup teraz" :lol:
Ja np nie lubię mieć do czynienia z idiotami i analfabetami funkcjonalnymi, ponieważ niemal zawsze z tego wynikają problemy. Dlatego jeśli już coś wystawiam, to zwykle z wysoką ceną początkową i opcja kup teraz niewiele wyższą. I trafiają mi się niemal wyłącznie klienci, którzy potrafią czytać po polsku i wiedzą co kupują oraz po co.
Jak mówi przysłowie, lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć, i jest to wielka życiowa prawda.