Teraz jest poniedziałek, 2 lutego 2026, 15:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 października 2004, 09:23 
Porucznik
Porucznik

Witam

ale postawcie się na miejscu tych "życzliwych", naoglądają się w telewizji i naczytają w prasie o tym jak kolejny poszukiwacz znalazł niewypał + efektowna relacja z interwencji saperów, jak dzięki nalotowi dzielnych :cop zlikwidowany został kolejny nielegalny i niebezpieczny arsenał rozrywkowych pamiątek wojennych ( czasem służby mają rację :za a czasem jak wiadomo dopuszczają się absurdu i paranoi w najczystrzej postaci :n ). No i " życzliwy" się po prostu boi swojego sąsiada z wykrywką i stąd " życzliwe" donosy , które chcąc nie chcąc służby muszą sprawdzić-- i ja tych " życzliwych" czasem rozumiem...

ONYX: jeszcze raz serdecznie współczuję i życzę już tylko samych sukcesów :1

Pozdrowienia :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 października 2004, 09:27 
Główny Administrator
Główny Administrator

Jeszcze jedno !

W/w organa zajmują się tą tematyką sporadycznie, jak im sami z jakimiś rozrywkami w łapy się wpakujemy, mają ważniejsze sprawy na głowie.
Nie słyszałem by za samo posiadanie destruktów kogoś ukarali chyba ,że nie do końca destruktów?!. Nie mam na myśli kolekcjonerów rozrywek bo to dla mnie zjawisko z dziedziny psychiatrii.
A do przedmówcy: niech się za mną ciągną, mogą mi szpadelek najwyżej ponosić.

FDJ :h

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 października 2004, 09:56 
Małomówny czytacz

no jesli wczoraj obserwowali onyxa podczas wyprawy to mieli naprawde ciezka sluzbe.
mysle ze raport wygladal by mniej wiecej w ten sposob..

raport sluzbowy z obserwacji ob onyxa

obywatel onyx po umowieniu sie telefonicznym [nagranie - zalacznik1] wybral sie srodkami komunikacji miejskiej na miejsce spotkania. w pewnym momencie przed przystankiem [xxx] spotkal sie z obywatelem znanym w srodowisku jako BtS [zdjecie przeslano do identyfikacji - zal 2] prawdopodobnie odkryli "ogon" dlatego tez po udaniu sie w ciezki teren gorzysty zaczeli mylic tropy schodzac z ogolnie dostepnych scierzek i gwaltownie zmieniajac kierunki marszu.

w rezultacie zwiekszylismy dystans obserwacji po czym ob onyx i BtS myslac ze zgubili nas poszli dalej na miejsce domniemanego przestepstwa.

po kilku km pieszego rajdu przez rozne pola, ogrodki, sady, doliny i wzgorza doszli do miejsca zonaczonego jako pkt Z [zal3 mapa z zazaczonym pkt X] rozpoczeli przeszukiwanie terenu przy pomocy wykrywaczy metalu. wkrotce rozpoczeli kopanie w kilku miejscach, niedopatrzono sie znamion przestepstwa w tych sytuacjach.
gdy rozpoczeli wspolne kopanie jednego duzego dolu zaczal padac deszcz. mimo wciaz zwiekszajacych sie opadow nie przestali kopac. ogolnie to nudno bylo.. bo pare dobrych godzin to tam kopali .. raz padalo a raz nie..
nie wykopujac nic niebezpiecznego postanowili powrocic. zblizal sie zmierzch. chyba odkryli nasza obserwacje gdyz postanowili wracac przez chaszcze i bagna w ktorych latwo o zgubienie poscigu. przy wciaz padajacym deszczu i coraz mniejszej ilosci swiatla musielismy zaniechac dalszej obserwacji.

w sumie na obserwacji "wyjscia" ob onyxa spedzielismy 5 roboczo godzin..

straty wlasne:
w chaszczach i kolczastych krzaczorach stracilismy ok 5 kpl ubran, rany powierchowne odnioslo 2 obserwatorow, oraz jeden z zaopatrzeniowcow, ktory probowal sie do nas dostac by przyniesc nam niepodarte mundury.
zjedzono ok kilkunastu paczkow, wypalono 3 paczki papierosow [nastepne 2 zamokly]

podsumowanie..
obserwacja ob onyxa wraz z polswiatkiem w ktorym sie obraca powinna byc kontynuowana z zachowaniem jak najwiekszej ostroznosci, gdyz wczoraj swym wymierzonym w obserwatorow zachowaniem pokazal iz ma umiejetnosci zdolne wykonczyc nie jednego z nas

z pozdrowieniami ob BtS :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 października 2004, 10:09 
Generał Brygady
Generał Brygady

no taa wypad był super znowu cos poszło wykrywce tym razem w tesoro taaa całkiem udany :>
a co do nalotu to po szkole napisze dokładny przbieg tego:>

pozdro -=OnyX=-

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 października 2004, 10:58 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Jacoby napisał(a):
Witam. Przyjmij wyrazy wspólczucia.

Moje rowniez. Onyx, idz do wrozki, niech Ci przepowie, co bedzie nastepne - abys mogl sie zawczasu przygotowac.

Cytuj:
Teraz możesz mieć ogon podczas wypraw. W sumie będą na ciebie uważać...

Eeeee, nie przesadzaj... Dostali pewnie anonym od sasiadki, ze "ten obok" ma sprzet niczym Sergiewskaja (p. "Fala Zbrodni", PolSat), weszli, zobaczyli, ze mlody chlopak, pasjonat, ze nie ma nic trefnego (no, przynajmniej wychodze z takiego zalozenia ;)), odfajkowali i poszli na paczka. Policja ma chyba naprawde cos lepszego do roboty, niz sledzenie nastolatkow, ktorzy wyskocza raz w tygodniu z detektorem w las...

Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 października 2004, 13:25 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nieeeeeeeeeeeee, z tego co pisze BtS nikt nie jest w stanie dogonić tych chłopaków :D Są lepsi od zająca uciekającego przed wilkami....A coście kopali w tym duuuuuużym dole?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 października 2004, 19:59 
Specjalista
Specjalista

Hej Onyx!
Byłeś już na zdjęciach i palcowaniu? Jeśli tak, to witaj w klubie :usta
I nie przejmuj się :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 października 2004, 20:19 
Generał Brygady
Generał Brygady

nie niebyłem :) hehe a cois u Ciebie znaleźli??

błąd ortograficzny!!! to chyba pobiłem 2 rekordy :
1. Pierweszy okradzony poszuwiwacz...
2. Najmłodszy który miał nalot :>

pzodro -=OnyX=-

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 października 2004, 20:20 
Buszujący w śniegu

Podejrzewam, że miejscowy komisariat, nie miał ostatnio osiągnięć w tropieniu i ściganiu przestępców, więc aby się podlizać komendantowi szukają sobie na siłę tzw"zastępczych przestępców". Onyx nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale gdyby tak u Ciebie znaleźli jakieś destrukty broni czy jakąś starą amunicję to na pewno podciągnęli by Ciebie jako handlarza bronią i materiałami wybuchowymi oraz miałbyś etykietkę dostarczyciela materiałów wybuchowych dla przestępczej działalności mafii. Oczywiści gazwty i telewizja trąbiłyby na lewo i prawo o spektakularnym sukcesie miejscowej policji a komendant placówki przeprowadzającej akcję oraz dzielny oddział niebieskich chłopców otrzymałby wyróżnienia i dyplomy, no i oczywiście renoma komisariatu zostałaby podbudowana co by się odbiło korzystnie finansowo w przyszłorocznym budżecie komisariatu. :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 października 2004, 15:23 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ja najazdu nie mialem ale dziwi mnie zainteresowanie panow :cop takimi wulgaryzm:> jak znalazlem pocisk artyleryjski kalibru okolo 120mm z aapalnikiem to panowie powiedzili zebym przyszedl za godzine bo radiowozu nie maja. jak przyszedlem za godzine to sie z 5 razy pytali czy to "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! jest to. wkonco laskawie pojechlismy odgrzebalem im to i panowie zaczeli ciekawy dialog:))
p1-moze po saperow zadzwonimy?
p2-ale nie mam komory a i tak za 3 dni przyjada....
p1-to moze to podkopiemy zawiarzemy linke i pociagniemy autem??
błąd ortograficzny!!! jak pier****nie to kilka drzew poleci....
i tu zkomentowalem bo nie wytrzymalem
- taaaa i jeszcze to po miescie za autem ciagnijcie...:>
Ja na szczescie jeszcze nalotu nie mialem i mam nadzieje ze zaden zyczliwy nie zadzwoni do tych %(^%# wspolczucia dla Onyxa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 października 2004, 23:17 
Szeregowy
Szeregowy

Onyx!
A może ty "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! za dużo o tym wszystkim gadasz, co?
Chlapnąłeś nie tam gdzie trzeba i ktoś zrobił z tego "użytek"......może myślał, że nagrodę dostanie....?
W końcu i tak sie dowiesz kto i dlaczego...tak myślę.
Pozdrawiam Komandos :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 października 2004, 21:45 
Porucznik
Porucznik

Nie trzeba nigdzie chlapać językiem. Wystarczy , że ktoś zobaczy cię z wykrywką.

Dzisiaj policja zainteresowała się jednym z naszych kolegów z forum. Nie był to co prawda nalot tak jak u Onyxa.
Do dziewczyny Falka przyszedł pan dzielnicowy i wypytywał się czy ma on jakieś militaria (broń , amunicję).
Niestety tutaj panowie nic nie zdziałają bo ani Falek ani nikt z naszej ekipy militariów nie zbiera. No chyba ,że się przyczepią do kilku łusek, które niektórzy z nas posiadają.
Ciekaw jestem kto był takim życzliwym sąsiadem i zadzwonił gdzie trzeba.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 października 2004, 22:11 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Witam serdecznie
Najprawdopodobniej jakiś życzliwy sąsiad zainteresował się moim pokrowcem na ryby. Pewnie podpadło mu to, że nigdy nic nie złowiłem - detektyw jak się patrzy :lol: - może dla nie poznaki wracając z następnej wyprawy kupię coś w rybnym by nie wzbudzać podejrzeń.
Tak poważnie to współczuje Onyx i widzę że sąsiadów to mamy podobnych.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 października 2004, 18:45 
Podpułkownik
Podpułkownik

Ja jestem czysty, jako obywatel świadomy przebywania w tym kretyńskim kraju szukam tylko mojej zgubionej obrączki a przypadkowych fantów się pozbywam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 października 2004, 18:59 
Buszujący w śniegu

Sam to napisałeś??? :jump

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]