Teraz jest sobota, 13 września 2025, 21:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Policja zatrzymała grabieżcę szkła
PostNapisane: poniedziałek, 13 czerwca 2011, 10:20 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów . Chciałbym podpiąć sie pod temat i nagłośnić sprawę pewnego Pana z Kostrzyna nad Odrą ,który został aresztowany przez organy ścigania tylko za to ,że kopał na prywatnym polu starą stłuczkę szklaną. Mianowicie ok.3 tygodni temu Pan Krzysztof, wiekowy jego mość ( człowiek po 60 -tce ,po zawale serca) wybrał się z sitkiem i haczką na prywatne pole aby pokopać w starej stłuczce szklanej w celu znalezienia stempli szklanych z butelek. Jakie było jego zdziwienie ,kiedy podjechało do niego kilku smutnych Panów i go zatrzymało pod zarzutem grabienia mienia Państwowego. Po zatrzymaniu dokonano rewizji w jego mieszkaniu , po czym zarekwirowano kolekcję starych ,szklanych stempli, kolekcję monet w tym monet ZSRR z lat 60-80.Żeby tego było mało bandyci z organów ścigania bo inaczej nazwać tego nie można bardzo źle i chamsko zachowywali się wobec zatrzymanego. Do tego wszystkiego wspomnę jeszcze, że Pan Krzysztof współpracuje z tamtejszym muzeum i przekazuje im różne eksponaty numizmatyczne oraz eksponuje swoje "zbiórki" na różnych świętach miejskich oczywiście na prośbę tamtejszego muzeum. Na dzień dzisiejszy muzeum wypięło się na tego Pana ,człowiek jest załamany i u kresu swoich sił. Tak jak opisałem tak nas traktuje czyli zbieraczy, kolekcjonerów traktuje władza!!!!!!!

Wątek wydzieliłem z tematu: viewtopic.php?f=63&t=83837
Renald

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Policja zatrzymała grabieżcę szkła
PostNapisane: poniedziałek, 13 czerwca 2011, 12:56 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

normalka w Polsce miało być lepiej a co jest widać ...szkoda pana

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 czerwca 2011, 13:15 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Panowie i Panie zbieracze,kopacze,kolekcjonerzy etc. Trzeba w końcu coś zrobić w tym temacie bo dzisiaj nasi znajomi ,a jutro my. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 czerwca 2011, 13:37 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

To przekracza juz moje granice pojmowania. Nie przekopywal stanowiska (chyba), nie stosowal jakiejkolwiek aparatury elektronicznej, uwalnial pole z smieci a jedynie fragmenty interesujace dla kolekcji zatrzymywal. Kolekcje udostepnial dla muzeum i publiki. Ja wczoraj wynioslem z lasu okolo 0,6 Kg olowiu... zglosic sie samemu na Policje? Nie, co ja plote? Przeciez ja w niemczech mieszkam. Jakie powiazanie maja monety z lat 60`z SP i mieniem narodowym :drap ? A postawa muzeum z ktorym ten pan wspolpracowal to ... szczegolnie godna nagrody i oklaskow. Juz niedlugo gdy rolnik pod plogiem znajdzie kamien i zabierze go z pola by na ogrodku skalnym go polzyc to tez bedzie musial spodziewac sie wizyty :cop ?
Takim postepowaniem to dojdziemy niedlugo do sytuacji gdy nawet jesli zupelnie przypadkiem ktos znajdzie cos to bedzie wolal to zniszczyc lub milczec niz oddac do muzeum i tlumaczyc :cop i udowadniac iz nie szukal tylko przypadkiem znalazl.
No tak... ale latwiej jest lapac dzieci w piaskownicy niz gwalcicieli i sprawcow pobicia :( .

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 czerwca 2011, 21:48 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

może nie wiecie, tego zlotego orzełka z korony ze skarbu średzkiego posiadał pewien Pan i chiał się go pozbyć , ale no oczywiście nie za darmo, wiec Bank Zachodni kupil oficjalnie od gościa i przekazał do muzeum w Środzie Śląskiej :) nie tak dawno temu :)
hm.. Jedno prawo a interpretacji i uzniowości w P.i.z.d.. mam nadzieje że choć teraz sie to minimalnie ruszy. Pozdrawiam Wszystkich
Saper

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]