Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 07:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 31 października 2004, 11:38 
Major
Major

A w ofercie Kellyco, Quattro jest już dostępny za $845.75. Sprawdźcie sami. Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 3 listopada 2004, 21:09 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Jak zwykle wszystko tkwi w szczegółach.
Ceny podawane przez Kellyco sa cenami netto. VAT doliczany jest przy kupnie w sklepie, w przypadku Kellyco rezydentom Florydy. Sprzedaż do innych stanów bądź za granice USA nie jest obciążona VAT.
U nas w sklepie podajemy ceny brutto - VAT 22% w cenie wykrywacza to ok 650 zł.
Aby rzetelnie porównać nasze ceny i ceny Kellyco to należałoby napisać, że Quattro MP w Warszawie kosztuje 2940 a w Kellyco 845,75 USD.
A gdzie nas porównywać z Kellyco....
Cena sugerowana przez Minelaba na Europę za wykrywacz Quattro MP to 850 Euro netto.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 3 listopada 2004, 21:56 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Temat zakupów w Kelyco (w ogóle w Stanach) wraca jak bumerang, ja tylko przypomnę - bo to moja działka - że w Polsce nie można wyegzekwować gwarancji na sprzęt nabyty poza granicami :no :fon

O tym że nie będzie pasowała ładowarka (bo w USA sieć jest 110V) oraz że instrukcja obsługi będzie po angielsku nie muszę przypominać. :ang

A poza tym, właśnie obok mnie stoi Quattro MP (jeden z pierwszych w Polsce). Jutro test w terenie. Można go będzie także zobaczyć na Śląsku "publicznie" - ale o tym w dziale giełda. :usta

:pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 listopada 2004, 15:44 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Usunalem.

Do Szeryfa: ostatnie ostrzezenie: jeszcze jedna taka nachalna i prymitywna reklama i gwarantuje dozywotni ban.
Bacchus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 listopada 2004, 06:38 
Porucznik
Porucznik

Witam

Mam takie miejsce gdzie jest pełno różnej wielkości czerwonych magnetycznych kamieni. Owe kamienie są na każdym kroku, nawet tamtejsze drogi są utwardzane tą cholerną czerwonką :mad: Moja wykrywka nawet na największych ustawieniach tj: dysk--100%, grunt- magn, filtr magnetycznych kamieni włączony ,nie potrafi ich wyciąć ( dzwięk w jedną stronę) no i nie mówiąc już o zasięgu na takich ustawieniach, a wszystko jest w pełni sprawne bo jak się człowiek przerzuci z pól do pobliskiego lasu to wszystko działa super... I tu moje pytanie czy Quattro poradził by sobie w tak ekstremalnych warunkach umożliwiając w miarę bezstresowe poszukiwania???????? a jeżeli nie to co proponujecie...
zaznaczam że w rozważaniach wykluczam Explolera i Whites'y XLT i DFX, może i sprzęt jest super ale ja to nie lubię tych wszystkich bajerów i mnogości ustawień... ma być prosto, łatwo i przyjemnie ale także dobrze i skutecznie...( także w terenie silnie zaśmieconym) :roll: no i bez tych kamyków czerwonych i innych magnetycznych... :zb Czy Quattro mniej więcej pasuje do moich oczekiwań, czy może jakieś inne propozycje... :que

Nie będę ukrywał że naprawdę zależy mi na paru w miarę szybkich i konkretnych odpowiedziach :8)

Serdecznie pozdrawiam :pa

P.S. Gyby nie te pie.... :usta kamory to bym się w ogóle nie zastanawiał jak na razie nad wymianą wykrywki, a tak gotówki już trochę uzbierałem, coś się jeszcze pokombinuje, coś pożyczy ,coś ukradnie :) może jeszcze coś troszku jakiś rat i coś może z tego będzie... jedno jest pewne jak się już zdecyduję i ewentualnie przystąpię do realizacji planu: " precz z czerwonymi i innymi im podobnymi" ;) to nie jem nic aż do wiosny... ehhh

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 listopada 2004, 10:27 
Major
Major

Trudno coś z góry dokładnie powiedzieć nie znając natury zjawiska. Sądząc po kolorze, kamienie prawdopodobnie zawierają jakieś związki żelaza. Masz do czynienia ze zjawiskiem specyficznym i prostymi środkami tego nie rozwiążesz. Na nic zda się Twoja niechęć do bardziej skomplikowanych urządzeń skoro i tak będziesz musiał któregoś z nich w końcu użyć. Gdy sprawy są proste, rozwiązania również. Wzajemne komplikacje rosną proporcjonalnie aż i tak dochodzisz w końcu do Explorera czy Whitesa. Myślę, że Quattro poradzi sobie z problemem. Także Souvereigen oraz Whitesy od 5900 w górę. Musisz zdawać sobie jednak sprawę, że nawet jeśli nie będziesz miał sygnałów na te kamienie to zjawisko maskowania drobnych obiektów wystąpi ze sporym natężeniem. Nie ma to jak próba praktyczna. Nie rób nic w ciemno, najpierw sprawdź. W życiu jak to w życiu. Jeśli rozwiążesz problem swoich czerwonych kamieni, znajdą się następne, które obrzdzą Ci życie. Dlatego radzę weź sprzęt najlepszy jaki w danej chwili możesz kupić. Przyzwyczajenie się do niego jest sprawą wtórną. Kiedyś kolega mówił mi: "żeń się z panną bogatą, nie patrz, ładna czy brzydka. Rok, dwa się przyzwyczaisz". W przypadku dalszych wątpliwości zapraszam na priv.
Ostatnia konkluzja. Z czerwonymi, kłopoty były są i będą. Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Nowy Minelab
PostNapisane: niedziela, 21 listopada 2004, 14:43 
Szeregowy
Szeregowy

Juz 22/11 bede go mial. Czekam na przesylke. Za pare dni poinformoje was co on jest wart.
:fon

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]