|
Drogi DerK,
Jeśli mogę zasugerować, szukaj budyku (-ów), który można bardziej skojarzyć ze szkołą lub koszarami. Osobiście wątpię w szanse na odnalezienie czegokolwiek związanego z wytwórnią samolotów i lotniskiem, w rozumieniu hangarów, stanowisk do tankowania, warsztatów, itp.
Co do jednostek wojskowych w Koszalinie, to nie drążyłem tego tematu, ale chyba powinieniem. Zakładam, że jeśli coś znajdę, to nie będzie możliwe ustalenie gdzie w Koszalinie takowa się mieściła - najwyżej wmianka, iż było to właśnie takie miasto (miejscowość). Dla przykładu: wiele jednostek naziemnych Lutwaffe stanowiących obiekt mojego zainteresowania utworzono w Gross Born (Borne Sulinowo), ale za chińskiego boga nie można ustalić gdzie dokładnie. Z drugiej strony jakieś formacje artylerii Luftwaffe powołano do życia na przykład w Arys (Orzysz), ale nie widzę powodu dlaczego miałoby to być związane z miejscowym lotniskiem w Rostkach. Dla odmiany sam Orzysz też nie wydaje się odpowiedni (brak infastruktury), więc gdzie? Może w warunkach poligonowych na miejscowym poligonie?
Pepe
|