Teraz jest sobota, 17 stycznia 2026, 07:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Przed sądem stanie 50 byłych strażników KL Auschwitz
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 20:21 
Weteran
Weteran

a tak zapytam tylko:
- wątek jest o sądzeniu dziadków, czy o wyższej sprawności w wysyłaniu do nieba przez Adiego i Józka.

- dlaczego nie używacie sensownych argumentów w obronie tych dziadków tylko wynajdujecie jakiś innych dziadków z zsrr japonii czy nawet ameryki ? brakuje argumentów na ich obronę i to jest jedyne co się da powiedzieć na pytanie czy ten topic ma sens i dlaczego tyle trwa

A moje osobiste zdanie: choćby trzeba im było poodczepiać te butle z tlenem na dzień przed odejściem, to jeśli są winni trzeba to jak najszybciej uczynić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 20:30 
Specjalista
Specjalista

wittman napisał(a):
to jeśli są winni

I tu jest pies pogrzebany bo; jak im to udowodnić w sprawiedliwym procesie?
Oni - 90% z nich nie pamięta nawet co jadło dziś na śniadanie, ofiary nie żyją, a ci co przetrwali są na wymarciu i też niewiele pamiętają.
A jeśli samo to iż "tam służyli" ma być argumentem oskarżenia... to moje osobiste zdanie jest takie, że
ze sprawiedliwością ma ten proces niewiele wspólnego. Tyle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 20:35 
Weteran
Weteran

Loslau napisał(a):
wittman napisał(a):
to jeśli są winni

Bo; Oni - 90% nie pamiętają, ofiary nie żyją, a ci co przetrwali są na wymarciu i też niewiele pamiętają.
A jeśli samo to iż "tam służyli" ma być argumentem oskarżenia... to moje osobiste zdanie jest takie, że
Loslau napisał(a):
wittman napisał(a):
to jeśli są winni

Bo; Oni - 90% nie pamiętają, ofiary nie żyją, a ci co przetrwali są na wymarciu i też niewiele pamiętają.

Oczywiście od tego są (miejmy nadzieję) niezwisłe i sprawiedliwe sądy i skoro ich znaleźli to coś musi być na rzeczy. Poczekamy zobaczymy, a sama dyskusja raczej zgubiła pierwotny sens i zamysł.

Pozdrawiam i proponuję (wszystkim) ochłonąć i komentować dopiero wyrok.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 20:38 
Specjalista
Specjalista

Zaczęło się od niemieckich strażników,a skończy pyskówką jak zwykle więc trzeba się ewakuować.
Szokują mnie niektóre wypowiedzi,z których wynika,że Niemcy nie byli tacy żli.Piszący te słowa nie wiedzą?nie chcą wiedzieć?,że gdyby hitlerowcy mieli więcej czasu to byliśmy w kolejce po Żydach i Cyganach do likwidacji.
Koledzy Grzybek,Protoavis,Jankos,frank podzielam wasze zdanie i za nie dziękuję.Dla tych zbrodniarzy nie ma przebaczenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 20:43 
Specjalista
Specjalista

zdzicho napisał(a):
gdyby hitlerowcy mieli więcej czasu to byliśmy w kolejce po Żydach i Cyganach do likwidacji

Wszystko pięknie, zapomniałeś tylko dodać "moim zdaniem".

"Dyskusja" zaiste schodzi na nieciekawe tory, zaraz się znowu zacznie o zbieraczach "niemczyzny",
ołtarzach w kolekcjach, i innych fetyszach i egzorcyzmach. Czas zatem ruszyć śladem Argo...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 20:44 
Pułkownik
Pułkownik

Loslau napisał(a):
wittman napisał(a):
to jeśli są winni

Oni - 90% z nich nie pamięta co jadło na śniadanie, ofiary nie żyją, a ci co przetrwali są na wymarciu i też niewiele pamiętają.

Zgadzam się Kolego Loslau że "90% z nich nie pamięta co jadło na śniadanie," ale starsi ludzie mają to do siebie często pamiętają ze szczegółami co działo się kilkadziesiąt lat temu. Zresztą czy myślisz, że gdyby ich pamięć była w 100% sprawna, to ci lawiranci, którzy kilkadziesiąt lat migali się i kombinowali jak bezpiecznie i wygodnie sobie żyć, do czegokolwiek przyznają się na procesie?

Sąd oceni pewnie sprawy a nie "wirtualni samozwańczy historycy." (i psychologowie)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 20:54 
Generał Broni
Generał Broni

Protoavis napisał(a):
pois napisał(a):
Trybunał Wojskowy uznał liniowe oddziały SS za organizację zbrodniczą... bo Niemcy wywołali ten kataklizm / II sw. i przegrali .

Czasem warto się zastanowić nad tym co się pisze przed wciśnięciem "Wyślij."

A jak myślisz Protoavis ... gdyby Niemcy wygrali wojnę to ktoś by ich sądził ?

A zbrodni jako zbrodni nie neguję.

Ja jako potomek ofiar / część rodziny mojej mamy została wymordowana na Woli ... Hale Mirowskie i Brygada Dirlewangera ... domagam sie sprawiedliwości ...ale ich już nikt nie osądzi .
Pokazowy proces , szkoda że tak późno . Zapytać się należy czemu tak późno ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 21:10 
Specjalista
Specjalista

Loslau napisał(a):
zdzicho napisał(a):
gdyby hitlerowcy mieli więcej czasu to byliśmy w kolejce po Żydach i Cyganach do likwidacji

"Dyskusja" zaiste schodzi na nieciekawe tory, zaraz się znowu zacznie o zbieraczach "niemczyzny",
ołtarzach w kolekcjach, i innych fetyszach i egzorcyzmach. Czas zatem ruszyć śladem Argo...

Moim zdaniem :? Słyszałaś o Generalnym Planie Wschodnim? Póżno i nie chce mi się szukać więc tylko z wiki:Głównymi założeniami "Nowego Ładu" miały być: hegemonia III Rzeszy niemieckiej od Portugalii do Uralu, całkowita eksterminacja Żydów oraz większości Słowian, a także germanizacja, przesiedlenia lub fizyczne wyniszczenie innych pomniejszych grup ludnościowych[5][4] których odpowiednia część zostałaby zakwalifikowana jako "małowartościowa" pod względem rasowym. W stosunku do Rosjan zalecano całkowite biologiczne unicestwienie metodą wstrzymania przyrostu naturalnego[4]. Zamierzano pozostawić ok. 3-4,8 mln[2][6] Polaków w charakterze niewolniczej[1] siły roboczej.Poczytaj :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 21:14 
Pułkownik
Pułkownik

zdzicho napisał(a):
Loslau napisał(a):
zdzicho napisał(a):

Moim zdaniem :? Słyszałaś o Generalnym Planie Wschodnim? Póżno i nie chce mi się szukać więc tylko z wiki:Głównymi założeniami "Nowego Ładu" miały być: hegemonia III Rzeszy niemieckiej od Portugalii do Uralu, całkowita eksterminacja Żydów oraz większości Słowian, a także germanizacja, przesiedlenia lub fizyczne wyniszczenie innych pomniejszych grup ludnościowych[5][4] których odpowiednia część zostałaby zakwalifikowana jako "małowartościowa" pod względem rasowym. W stosunku do Rosjan zalecano całkowite biologiczne unicestwienie metodą wstrzymania przyrostu naturalnego[4]. Zamierzano pozostawić ok. 3-4,8 mln[2][6] Polaków w charakterze niewolniczej[1] siły roboczej.Poczytaj :roll:

Zdzicho, spokojnie, bo okaże się niebawem, że nie tylko ja mam fobie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 22:01 
Specjalista
Specjalista

To będę w dobrym towarzystwie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 22:04 
Specjalista
Specjalista

Ale adorować się wzajemnie możecie też na PW? zarzucacie innym niemerytoryczną dyskusję
a jednocześnie pchacie taki SPAM... :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 22:34 
Moderator
Moderator

zdzicho napisał(a):

Jak zwykle nie doczytałeś.Chodzi o to kto zabił więcej Polaków,a nie ile milionów ludzi na świecie zabili Hitler i Stalin.
Już ci kiedyś napisałem,ze mam w nosie to twoje ignorowanie.NIe umiesz dyskutować i tyle.

Moze i nie umiem, ale bardzo ciezko dyskutuje sie z delikwentem o mentalności emerytowanego belfra, ktory dostaje piany gdy dyskusja nie idzie po jego myśli a interlokutorowi nie jest w stanie wsadzic paly za jego poglady... :lol:
Wiem że boli cie ze Stalin summa summarum byl jednak gorszym sqrvysynem niz Hitler bo prawdopodobnie narusza to twój system wartosci, ale badz męzczyzną i bierz to na klate ...w koncu czego sie nie robi zeby usprawiedliwić wyznawana przez siebie ideologie :lol:

P.S. Moj ostatni post w temacie ...mozecie sie lac pomyjami do oporu, jeśli tu jeszcze zajrze to jedynie po to zeby zobaczyc komu moi koledzy moderatorzy sprzedali po kartonie,a kogo definitywnie wywalili z forum ...... zycze milej zabawy zanim nastapi gorzki koniec :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 22:39 
Specjalista
Specjalista

1/Pion śledczy gdańskiego Instytutu Pamięci Narodowej zarzuca 79-letniemu Tadeuszowi P. z Gdańska, że między grudniem 1953 roku a kwietniem 1954 znęcał się psychicznie i fizycznie nad członkami organizacji "Szczerb"
2/Część oprawców, którzy torturowali żołnierzy podziemia niepodległościowego w powiecie limanowskim, jeszcze żyje. Jednego – Stanisława P., udało się zidentyfikować. Przeciwko byłemu funkcjonariuszowi UB prokurator wniesie akt oskarżenia.
3/Pion śledczy Instytutu Pamięci Narodowej w Rzeszowie zarzuca b. funkcjonariuszowi Urzędu Bezpieczeństwa w Krośnie (Podkarpackie) Jerzemu R. popełnienie czterech zbrodni komunistycznych.
4/85-letni były funkcjonariusz Powiatowego Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego w Myślenicach Julian S. odpowie przed sądem za znęcanie się nad dwójką zatrzymanych w latach 1948-1949.
Przecież stają przed sądem.5 minut szukania razem z google/do eme/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 22:56 
Specjalista
Specjalista

Argo napisał(a):
zdzicho napisał(a):

Jak zwykle nie doczytałeś.Chodzi o to kto zabił więcej Polaków,a nie ile milionów ludzi na świecie zabili Hitler i Stalin.
Już ci kiedyś napisałem,ze mam w nosie to twoje ignorowanie.NIe umiesz dyskutować i tyle.

Moze i nie umiem, ale bardzo ciezko dyskutuje sie z delikwentem o mentalności emerytowanego belfra, ktory dostaje piany gdy dyskusja nie idzie po jego myśli a interlokutorowi nie jest w stanie wsadzic paly za jego poglady... :lol:
Wiem że boli cie ze Stalin summa summarum byl jednak gorszym sqrvysynem niz Hitler bo prawdopodobnie narusza to twój system wartosci, ale badz męzczyzną i bierz to na klate ...w koncu czego sie nie robi zeby usprawiedliwić wyznawana przez siebie ideologie :lol:

P.S. Moj ostatni post w temacie ...mozecie sie lac pomyjami do oporu, jeśli tu jeszcze zajrze to jedynie po to zeby zobaczyc komu moi koledzy moderatorzy sprzedali po kartonie,a kogo definitywnie wywalili z forum ...... zycze milej zabawy zanim nastapi gorzki koniec :666[/quote

Jak już,to ty powinieneś dostać kartkę za inwektywy, którymi się posługujesz na forum i insynuacje.
Gdybyś czytał posty,nie tylko swoje,to byś wiedział,że moi najbliżsi/w tym mama/spędzili na Syberii 7 lat .Twoje insynuacje są delikatnie mówiąc nie na miejscu.Ale wydaje mi sie,że ty tego nie rozumiesz.Mimo krzywd,których doznała moja rodzina od sowietów,to zgodnie z prawdą historyczną muszę stwierdzić,że Niemcy wymordowali Polaków więcej niż Rosjanie.I tyle.
Ty tego nie wiesz?Ja nigdy bym nie powiedział,że dlatego że zbierasz niemczyznę to kochasz Hitlera.I nie używam takiego języka jak ty.To nas różni

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2013, 23:02 
Moderator
Moderator

Widze ze po twojej reakcji ze chyba trafiłem w sedno co do charakteru pracy wykonywanej :lol: ... reszty nie komentuje bo i po co :666

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]