Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 12:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wiosenne nowości sprzętowe
PostNapisane: środa, 9 lutego 2005, 17:44 
Major
Major

Nieoficjalnymi kanałami doszły do mnie ciekawe wieści, że jeśli chodzi o nowości sprzętowe, wiosna 2005 zapowiada się bardzo obficie. Nie są to wiadomości oficjalne, jednak wróble coś niecoś ćwierkają. Wprawdzie po angielsku, ale można zrozumieć.
Zacznijmy od Tesoro. Podobno szykują jakiś nowy model ze wskaźnikiem ID oraz identyfikacją tonową. Troy Shadow chyba zamierza wypuścić jakiś tańszy model w stosunku do X3/5. Fisher prawdopodobnie ma coś zupełnie nowego w miejsce dotychczasowej serii CZ oraz przebąkuje o nowym PI. Jeśli wierzyć plotkom, Minelab przygotowuje całkiem nową mechanikę dla Explorera, która ma być duuużo lżejsza od dotychczasowej. No i Garrett. Ludzie powiadają, że w końcu ma się ukazać nowa, topowa maszyna pod nazwą GTI3000.
Ile jest prawdy w tym co napisałem trudno powiedzieć, ale wszystkiego dowiedziałem się z dosyć wiarygodnych źródeł. Korzystając z tych samych kanałów, kiedyś sporo wcześniej uprzedziłem o ukazaniu się detektorów PRIZM. Jeśli nawet w tych plotkach jest tylko część prawdy to i tak wszystko wygląda bardzo atrakcyjnie. W końcu wiosna nie tak daleko. Pozdrawiam
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 9 lutego 2005, 19:15 
Chorąży
Chorąży

Jak mawiają rosjanie "Pożyjemy-zobaczymy".
Zobaczymy cenowo jak zacznie się nowy sezon 2005.
pozdro :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lutego 2005, 04:00 
Kapitan
Kapitan

A my czekamy z niecierpliwością na nowe sprzety rodem z Moniek :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lutego 2005, 04:25 
Radkoff Pierwszy Wielki

Witam!
Ja czekam raczej na nowości cenowe :666
No... chyba, że na wiosnę trafie skarbik... :(
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lutego 2005, 09:19 
Major
Major

Sądzę, że specjalnych nowości cenowych nie będzie. Po prostu kwoty bedą inne. Zauważ, że wymiana dotyczy raczej topowych modeli (czytaj droższych). Te tańsze właściwie wszyscy już odświeżyli. Tesoro - Cibola, Vaquero, White's - Prizm II, III, IV i V oraz odświeżony Classic, Garrett - ACE150, 250, Fisher już dawno ma sprzęt w tej kategorii, Minelab - Quattro (jak na minelaba niedrogi). Poza tym, sztuczny kurs złotego do dolara nie będzie trwał wiecznie. Pozdrawiam
Mrand

Ostatnio edytowano czwartek, 10 lutego 2005, 19:11 przez Mrand, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 lutego 2005, 11:20 
"Spammerus maximus"

Co by nie mówić osobiście boję się nowości bo niestety bywają niedopracowane. Kupiłem Souverenka jak tylko weszły na rynek i od razu "ułamał" mi sie nit przytwierdzający plastikową końcówkę sztycy, później mocowanie elektroniki. Nowszy wypust ma zmienione te części.
Zastanawiałem sie czy nie kupić quattro ale w związku z moimi obawami pozostałem przy ponownym zakupie souvereigna który znam i baaardzo lubię, choć zastanawiam się jak będzie wyglądało chodzenie po lesie z trzema souvereignami bo te bardzo lubią się zakłucać.
Pozdrawiam
Michał

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 lutego 2005, 00:04 
Kapitan
Kapitan

Pragne zdementowac informacje o nowym modelu Garrett'a..
cytuje oficjalna odpowiedz z ich strony " .... There are no projects for a GTI3000 nor GTI3500. On the horizon, the only new detectors in production / sales is the new Ace 150 and Ace 250."
Garrett jesli juz cos nowego wprowadza to jest to zawsze pod koniec roku....
oficjalnie nic nie planuja na ten rok... aczkolwiek wszystko moze sie zdazyc :()

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 lutego 2005, 11:26 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Niekoniecznie w interesie producenta sprzętu musi być informowanie o wejściu wkrótce nowego modelu - użytkownicy mogą zwlekać wtedy z kupnem poprzedniego. Tu rozchodzi się o topowy model - taki kupują tacy ludzie, którzy chcą mieć absolutnie najlepszy sprzęt i akceptują wysoką cenę. Jeśli dowiedzą się, że za chwilę będzie coś nowszego, to pewnie wstrzymają się z zakupem. Poza tym często nieuniknione dla producenta jest wtedy obniżenie cen starzejących się modeli - to widać wyraźnie na rynku samochodów - np. ostatnio wejście nowego Focusa, Astry czy Golfa - poprzednie modele było nieźle obniżone na końcu produkcji.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 12 lutego 2005, 02:31 
Kapitan
Kapitan

nie zmienia to faktu... ze Garrett wprowadza nowe detektory zawsze pod koniec roku... na wisne czy lato nie ma co liczyc... jesli nawet sie nie przyznaja do prac na d nowym detektorem i jednak nad czyms pracuja to nowy sprzet zawsze sie pokazuje na rynku w usa pod koniec roku.
w 2004 byly nowe detektory.... (2 wersje patrz ostatnie spory na forum)
w 2003 byl GTP1350
w 2002 albo 2001 (juz nie pamietam) infinium LS

Moim skromnym zdaniem nalezy sie spodziewac jesli juz to czegos z srednei polki cenowej czyli kontynuacji serii GTP ale raczej nie w roku 2005.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 lutego 2005, 14:00 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Panie Tomaszu, to jest forum na temat wykrywaczy metalu, a nie forum o wysysaczach pieniędzy z portfeli naiwniaków.

Future ma tyle wspólnego z radarem co cewka indukcyjna z cewką moczową.

:jump

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 25 lutego 2005, 13:17 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam,

twrozyna napisał(a):
Więc proszę...uwolnijcie mnie od tego ignoranta, nie dość że detektora (Infinium LS) na oczy nie widział, to jeszcze chyba czytać nie umie. Zalecam mu głębokie studia nad abecadłem, a potem nad kartami katalogowymi wymienionych poniżej detektorów (jeśli z przetłumaczonych przez nas albo innych w tym swego pracodawce na polski czerpać podstawowych informacji nie potrafi, to niech sięgnie po wersję rosyjską, albo jakąkolwiek w której sens słów do niego dotrze-tylko prosze nie po angielsku, za dużo czasu strwoni). jak taki ktos moze w ogole oferowac ludziom wykrywki lub jakiekolwiek porady w tej materii? ja rozumiem ze szybki casting sie odbyl, ale... .

:jump

Pozdrawiam,

Grzechutor

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 25 lutego 2005, 13:38 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Czy kwatermistrzowie dogryzać nie mogą sobie prywatnie? :n

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]