tomekkp napisał(a):
Witam
I ja tutaj wtrace swoje 3 grosze.Skoro piszecie co robicie zima nie bede z tylu-ja zima robie(wlasnorecznie i do wymiarow skamienialosci)pudeleczka z tektury.A taki mam plan ze niedlugo zakupie drukareczke i wtedy dokumentacja okazow na kartkach a4-zdjecia wymiary identyfikacje okres itd.Napiszcie co sadzicie o moim pomysle?Apropo kurde skonczyly mi sie zdjecia skamienialosci do zamieszczania na forum :( No wiec Wiosno na co jeszcze czekasz?Zaszczyc nas swoja obecnoscia!!! :1
Ba, to nie tylko pożyteczne, ale wręcz niezbędne! Każdy szanujący się kolekcjoner skamieniałości powinien ... ....Dobrze, dobrze nie będę truł ;) :666 Oczywiście bardzo dobry pomysł. :1 :za Ja akurat przechowuję w standardowych plastikowych pudełeczkach po slajdach (nakupowałem ich swego czasu chyba z setkę :luv ). Kilka większych okazów trzymam w tekturowych pudełkach (są takie do prezentów, w sklepach ). Oczywiscie do każdego pudełka przyklejona jest etykietka z nazwą okazu. A do skamieniałości numerek. Sam opis: miejsca znalezienia, wymiary, data, okres geologiczny, fotka itp. dane mam w specjalnym pliku w komputerze.
Ja zresztą również nie mogę doczekać się wiosny. Ostatni sezon był statystycznie wyjątkowo kiepski. Może w tym roku będzie lepiej. A co do fotek Tomku pstrykaj dalej! W międzyczasie rzucę okiem na wcześniejsze posty, coś tam może jeszcze mi przyjdzie do głowy. :skromny Pozdr.