|
Dobra ja się poddaję, to mój ostatni post, bo widzę że to co piszę odbija się jak piłeczka od ściany...
Interesujemy się tutaj historią prawda?, dochodzimy lub staramy się dochodzić prawdy, faktów i tylko tyle , „nikt nie sra sobie na głowę” jak to Pan comet pl. napisał, ktoś interesował się tutaj małymi hełmami niemieckimi TAK? więc wynikły z tego takie a nie inne tematy,
Czy interesowanie się historią np. Niemiec czy Szwecji jest wyrazem braku patriotyzmu? osobiście uważam się za patriotę o dość skrajnych poglądach..co nie obliguje mnie do nie interesowania się historią np III rzeszy to nie jest kwestia wartościowania która lepsza, nasza historia jest bardzo ciekawa i tamta tez powiązane ze sobą nawzajem niestety.
Nie jestem gówniarzem który na fali mody interesuje się III rzeszą a nie wie co to AK i nie musi mi Pan udowadniać że mali chłopcy walczyli w Powstaniu Warszawskim w wieku 10 lat czytałem wszystko na ten temat co mi wpadło w ręce i jak będzie wątek o nastoletnich kurierach w powstaniu warszawskim też się wypowiem!
Czuję się trochę jakby ktoś wziął to towarzystwo tutaj i chciał skarcić je jak amerykańskich turystów którzy przd chwilą powiedzieli : „o popatrzcie tutaj tacy mali chłopcy walczyli w getcie w powstaniu warszawskim w 1943 roku” Trochę zaufania i respektu przecież na tym forum nie pisują sami idioci... częsciowo Pana rozumiem ponieważ poziom swiadomosci historycznej jest corazz nizszy ale nas na szczescie to jeszcze nie obejmuje.
Co do ruskiego forum to mam ich opinię głeboko w d... banda kłamców i bandziorów.. dojscie prawdy i odkłamanie ich własnej historii zajmie im kilkaset lat, niech sami zajmą się sobą, nie potrafią nadal wyjaśnić oczywistej zbrodnii ludobójstwa w Katyniu np. ale to typowe dla nich
Pozdr.
BURY[/code]
|