Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 00:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1871 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 125  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Grupa Mazowsze
PostNapisane: sobota, 4 stycznia 2014, 23:01 
Sierżant
Sierżant

Witam wszystkich jestem z okolic W-wy - dokładnie Brwinów, z wykrywaczem bawię się od niedawna, na szczęcie aura pozwala na wypady w okoliczne pola.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 stycznia 2014, 23:55 
Pułkownik
Pułkownik

Shelton napisał(a):
rudi88 napisał(a):
Ja też już 4 browarek robię.
Fotka dzisiejszych zbiorów. Medalik pozłacany :)

Taką małą plombę z prawego górnego rogu też znalazłem. Całkiem udane wyjście. Jutro zmiana wykrywacza i kolejna próba.

To akurat nie plomba tylko kapselek. Sygnowany FR KARPIŃSKI S.A.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 15:10 
Szeregowy
Szeregowy

Witam wszystkich, jako ze jestem nowy to sie witam, duzo przegladam czytam - ale malo sie udzielam :o
Dlatego w tym wątku - poniewaz jestem z W-wy. Jako ze zamierzam zacząć przygode z wykrywaczem, chcialem kolegom pomóc, czytalem we wczesniejszych postach ze równiez chodzicie okolice raszyna - jako ze mam tam kilka swoich pól - mógłbym je udostepnić.

Tak jak pisałem wczesniej - mam zamiar zacząć przygode - wiec nie posiadam jeszcze wykrywki :luv , ale od czegoś trzeba zacząc :ups: , wiec jesli ktos by chcial kiedys splądrować tereny pomiedzy raszynem a dawidami ( bez obaw ) moge z wami sie wybrac popatrzec jak sie chodzi ( kopie) :1

Pozdrawiam immortal

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 15:29 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

immortal napisał(a):
chcialem kolegom pomóc, czytalem we wczesniejszych postach ze równiez chodzicie okolice raszyna - jako ze mam tam kilka swoich pól - mógłbym je udostepnić.

to my koledze pomożemy te pola oczyścić ze zbędnego złota :P

Na poważnie, ja jestem jak najbardziej za, tymbardziej, że byłoby bezstresowo :1
W weekend jestem do dyspozycji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 15:37 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witaj w klubie immortal :h

Taka moja dobra rada... Lepiej się nie pucuj z miejscówek na ogólnym forum, bo później nic nie znajdziesz i nie opędzisz się od zagorzałych poszukiwaczy, a poletka będą wyglądały jak ser szwajcarski ;)
Musisz skrupulatnie dobierać towarzystwo i ew. dyskretnie przekazywać namiary.

Pozdrawiam i życzę powodzenia...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 16:35 
Szeregowy
Szeregowy

Spokojnie, koledzy - Polska to nie Liechtenstein, terenów u nas pod dostatkiem :1 , w raszynie raczej czesto sobie nikt po tych polach samopas nie polazi - bardzo wrażliwi rolnicy, mam jeszcze dostęp do terenów w Łowiczu, na mazurach i na kurpiach ( hektary) :luv

Podczas takiego wypadu mógłbym sie dowiedzieć w praktyce jaki wykrywacz zakupic :)

Pozdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 17:39 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

immortal, taki problem"jaki pierwszy wykrywacz?", trapi wielu początkujących, wystarczy poczytać forum.
Przede wszystkim zadaj sobie pytanie... Czego chcę szukać?(militaria czy tzw.drobnica?), Ile mam pieniążków? etc.

militaria- czyli generalnie "złom",szczątki wszelkiej broni, w tym urwiłapki itp itd czyli wszystko to co nielegalne w posiadaniu (koledzy nie krytykujcie) i za co można mieć ciepło...dosłownie i w przenośni

drobnica- drobne przedmioty użytku codziennego...monety, medaliki, odznaki itp itd

Osobiście wybrałem lat temu Garreta Ace 250, mam go do dziś i nie mogę narzekać ale od tamtej pory pojawiły się już nowsze... a wiadomo... apetyt wzrasta w miarę jedzenia...

Sam teraz się huśtam z dylematem, czy dokupić inną cewkę do kanarka, czy kupić drugi wykrywacz...
Garret Ace nie jest zły jak na start i na drobnicę, ale na militarkę...nikłe szanse

Poczytaj to tu, to tam, prześpij się z problemem, przemyśl, wyciągnij wnioski, a w ostateczności postaramy się pomóc w wyborze.

Ostatnio edytowano niedziela, 5 stycznia 2014, 18:09 przez mirw76, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 19:44 
Sierżant
Sierżant

Dzisiaj wybrałem się do lasu młochowskiego koło Podkowy Leśnej, a tu wszędzie piękne tabliczki o zakazie naruszania runa leśnego ze względu na pozostalości militarne !!! :x ( ostanio ich nie było ) czyżby nowa moda w nadleśnictwach ???

Ostatnio edytowano niedziela, 5 stycznia 2014, 19:55 przez yapa, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 19:52 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

yapa napisał(a):
Dzisiaj wybrałem się do lasu młochowskiego koło Podkowy Leśnej, a tu wszędzie piękne tabliczki o zakazie naruszania runa leśnego ze względu na pozostalości militarne !!! :x ( ostanio ich nie było ) czyżby nowa moda w nadsleśnictwach ???

Tak koledzy już mi sygnalizowali. Tabliczka ma przypominać w domyśle o karze ustawowej - bodajże 500pln na dzień dobry ;)

Ja dziś nie dałem rady, ale jutro rano chyba się udam na pola ponownie tylko z drugim głębszym i bardziej dokładnym wykrywaczem, który nie maskuje żelaza ;)))

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 20:02 
Sierżant
Sierżant

W związku z tabliczkami pojechałem nieco dalej w kierunku Nadarzyna trochę pokręciłem się po jakiś opuszczonych sadach ale bez rezultatu, pola po porannym deszczu nie wygladały zachęcająco...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 20:06 
Sierżant
Sierżant

immortal napisał(a):
Witam wszystkich, jako ze jestem nowy to sie witam, duzo przegladam czytam - ale malo sie udzielam :o
Dlatego w tym wątku - poniewaz jestem z W-wy. Jako ze zamierzam zacząć przygode z wykrywaczem, chcialem kolegom pomóc, czytalem we wczesniejszych postach ze równiez chodzicie okolice raszyna - jako ze mam tam kilka swoich pól - mógłbym je udostepnić.

Tak jak pisałem wczesniej - mam zamiar zacząć przygode - wiec nie posiadam jeszcze wykrywki :luv , ale od czegoś trzeba zacząc :ups: , wiec jesli ktos by chcial kiedys splądrować tereny pomiedzy raszynem a dawidami ( bez obaw ) moge z wami sie wybrac popatrzec jak sie chodzi ( kopie) :1

Pozdrawiam immortal

Te tereny są orane przez poszukiwaczy od minimum 15 lat. Sam śmigałem pare razy w tych okolicach i nic ciekawszego niż kopiejki nie wychodzi, więc złotych pól zasianych złotem raczej tam nie znajdziesz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 20:09 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Zdarzały się rzadkie trafienia starszych monet niż kopiejki, ale niestety ten rejon taki właśnie jest. Potrzeba do niego dużo czasu i cierpliwości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 22:11 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Oj tam, oj tam...Panowie zrzędzicie jak stare przekupy na bazarze... Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło...
Jeżeli chłopak proponuje bezstresowe hulanie po polu...to hulaj dusza...Boga nie ma..., a jakby nie patrzeć ziemia pracuje non-stop... ;)

"Chulali po polu i pili kakao..." :pub :zdr :D

...a tabliczki zawsze można pozdejmować, co by nie siały popeliny... :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 22:43 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

A tak na marginesie...
Kupiłem na szybko szpadelek Fiskarsa,
http://www.leroymerlin.pl/narzedzia-rec ... .html#opis
a jakby było z tym coś nie teges, to zakupię ten drugi z trzonkiem alu i łapką...

no i buty jako takie... Także jestem otwarty na wszelkie propozycje... Jestem do Waszej dyspozycji Sz. Koledzy

Pozostaje jedynie do kupienia inna sonda do kanara lub druga piszczałka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 stycznia 2014, 22:47 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

robercik910 napisał(a):
[..]Rodzinka na kark się zwaliła

Fuuuuj.... :ojoj

A'propos... dostałem dyspensę od Sz.Kol.Małżonki na wypad z domu w dniu jutrzejszym :luv Kocham ją za to...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1871 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 125  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]