cesar007 napisał(a):
Jednak sa też osoby, które piszą, że nie mają w ogóle problemów ze wzbudzaniem... Ciekawe właśnie czy to jest zależne od poszczególnego egzemplarza czy... no właśnie, czy jeszcze od czegoś? Baterie, cewka, wtyczka cewki, a może procesor lub cała płytka???
Od wszystkiego, każdy z tych elementów może bruździć albo po prostu może być uszkodzony, jest też naturalny rozrzut fabryczny w parametrach i regulacjach każdego egzemplarza, a zwłaszcza przy sprzętach mogących być ustawiane powyżej ich naturalnego punktu stabilności (u Omegi czułość 70)...
Jedyna realna weryfikacja to postawienie dwu takich samych sprzętów koło siebie i porównanie ich zachowań. Żadne zdalne porównywanie na odległość w zasadzie nie ma sensu, moim zdaniem.
cesar007 napisał(a):
W moim przypadku, najczęściej popiskuje mi z powodu zakłóceń pochodzących czy to z linii wysokiego napięcia (ale też nie każdych, pod jednymi chodzi się bez przeszkód, a do niektórych na 100m nie da się podejść...), przekaźniki tel. kom., i mam pewne pola na których najprawdopodobniej są wkopane jakieś przewody emitujące sygnały, które dość znacznie wpływają na stabilność mojego wykrywacza.
Nie wszystkie linie WN są cały czas pod napięciem - stąd raz można koło nich pracować, a innym razem nie. Normalne, nie ma się co dziwić, że czuły wykrywacz reaguje na takie silne pola EM.
cesar007 napisał(a):
A miałeś Omegę osobiście na dłużej niż 3 miesiące?
Trzy miesiące to pojęcie względne - jeden przez ten czas pochodzi z wykrywaczem kilkanaście godzin, inny kilkadziesiąt, a jeszcze inny kilkaset, więc siłą rzeczy ich doświadczenia i osłuchanie się ze sprzętem będą diametralnie różne.
Ja mówię, że aby dobrze zgrać się z wykrywaczem trzeba po prostu wychodzić swoje
kilkaset kopaczogodzin... a czy będzie to kwartał, pół roku czy dwa lata - to nie ma w tym momencie znaczenia...
Nie mam i nie miałem Omegi, ale starałem się odnieść do spraw ogólnych. Niezależnie, uważam, że to jest całkiem dobry sprzęt, ale wymaga doświadczenia i osłuchania - tu nie ma nic na szybko...