Teraz jest piątek, 16 stycznia 2026, 20:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: ..
PostNapisane: wtorek, 19 kwietnia 2005, 15:44 
Chorąży
Chorąży

Właśnie yoyo nie poganiaj tak z tymi zdjęciami tylko pokaż swoje fotki kolekcji. Tylko nie pisz że nie masz co pokazywać. Czekamy na twój wątek, lub zamieszczaj zdjęcia w moim.
Pozdrowienia dla Grubego i pozostałych :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 kwietnia 2005, 20:47 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Dobra dobra!!! nie mam co pokazywać - taka prawda !!! jak coś mi ciekawego wpadnie w łapy to pokaże i się czegoś fajnego się dorobię to z całą przyjemnoscią pokaże - ale to jeszce całe wieki potrwa !!! póki co chce sobie na wasze ( tj. twoje Krisu , Roberta , Michała i calej reszty tej wehrmachtowskeij zgraii ) fancki trochę popatrzeć!! A tobie krisu to sie łomot należy i ty doskonale wiesz za co :666 A tak nie dawno o tym rozmawialismy......Rrrrrrr :wq . A teraz raz dwa pokazuj fanciki ( i tak juz je widzialem wszystkie ze 100 razy ale co tam) !! no co tak oczy wybałuszasz!! aparacik w rączki i cykaj !! a przy okazji Robert przeslij mi wreszcie numer swojego gadulca to sobie od czasu do czasu pogdamy!!
Pozdro dla Krisa ( Karbola ) Roberta (Grubhego ) i Michała ( Kuligowa ) :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: ,,
PostNapisane: piątek, 22 kwietnia 2005, 18:08 
Chorąży
Chorąży

Przedstawiam wam mój nowy nabytek.
Jest to menażka aluminiowa ( wykonana jest jak stalowa ) w bardzo dobrym stanie. Posiada dwie warstwy farby, minimalnie różniące się odcieniami. Sygnowana jest na pokrywce MN44. Pokrywka ma trochę zmieniony kolor ( może od podgrzewania ). Wiadomo że taka menażka to nie to co np. mundur ale może sprawić dużo radości posiadania takiej w kolekcji ( przynajmniej dla mnie ).
Pozdrawiam wszystkich zapaleńców
:jump

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: ..
PostNapisane: środa, 11 maja 2005, 19:19 
Chorąży
Chorąży

Przedstawiam wam moje dwa nowe plecaki:
Pierwszy z nich to m.34 bez sierści ( zadysz model ). Stan dobry posiada kilka cerowań, nie jest idealny ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. Plecak sygnowany jest MAX MULLER NURNBERG 1939 Drugi plecaczek to m.39 jest w stanie bardzo dobrym ( prawie idealny). Jest to późno wojenna wersja, żaden ze skórzanych elementów nie jest przyszyt tylko są nitowane nawet krótkie szelki skórzane są nitowane. Razem z plecakiem zostały znalezione dwa troki które robiły za przedłużenie szelek. Najciekawsze jest to że jeden z troków sygnowany jest RFNr. Plecak sygnowany jest RBNr 0/0676/0107.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 maja 2005, 19:20 
Chorąży
Chorąży

..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 maja 2005, 20:53 
Podpułkownik
Podpułkownik

Karbol polowałem na tą menażke a to ty ją zdmuchnąłeś szukam własnie takiej z rocznikiem 44 najchętniej stalową ! Gratuluję nowych fajnych fantów :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 maja 2005, 23:28 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

no no niezle.kto by pomyślał!!! Plecaczek nitowany niczego sobie a menażce ze nie wspomne ! gratuluje nowych zdobyczy!!! :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 czerwca 2005, 21:22 
Chorąży
Chorąży

Witam
Nudziło mi się trochę i postanowiłem odświeżyć mój wątek. Zamieszczam zdjęcia fantów które od niedawna są w mojej kolekcji. Nie są to stany co Kuligowa lud Fullriede czyli mint ale zawsze coś. :)
Pierwsze są manierki:
Pierwsza manierka wykonana jest ze sali, posiada jedynie sygnowanie na kubku. Druga manierka posiada takie same sygnowania na paskach, butli i korku ( ESB 40 ). Kubek posiada standardowe sygnowania które widnieją na bakelitowych kubkach oraz datę 1941. Kolejna rzeczą której przedstawiam fotki to chlebak luftu. Nie jest to stan magazynowy ale na razie może być póki nie będę miał innego. W rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciu. Kolejne zdjęcia przedstawiają gumowaną torbę na gasplane. Te torby nie są tak często spotykane jak wersje materiałowe. Posiada sygnowania jakna zdjęciu.
Pozdro :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: ,
PostNapisane: niedziela, 26 czerwca 2005, 21:23 
Chorąży
Chorąży

c.d

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 czerwca 2005, 21:24 
Chorąży
Chorąży

cd

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 stycznia 2006, 22:24 
Chorąży
Chorąży

Witam
Nudziło mi się i postanowiłem odświeżyć swój wątek. Na początek wrzucam fotki moich ładownic. W końcu dorwałem drugą taką sama sztukę ( no prawie ta ma paski ). Ta ładownica podoba mi się także ponieważ posiada w środkowej komorze wklejkę z nazwiskiem właściciela. Również jak ta poprzednia nigdy nie miała wnitowanych przegródek ( może pochodzą z tej samej fabryki ).
Pozdro

:jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 31 stycznia 2006, 14:59 
Chorąży
Chorąży

Dziś zapodam fotki dwóch moich manierek.
Pierwsza z nich jest sygnowana FWBN. Kubek wykonany jest z aluminium i jest sygnowany FWBN 42, butla wykonana jest ze stali emaliowanej na czerwono i jest sygnowana FWBN 43 natomiast paski wykonane są z brązowej skóry sygnowanej tuszowym stemplem FWBN 44. Ta manierka stanowi fajny fabryczny składak.
Następna manierka to manierka tzw. górska. Paski oraz butla są sygnowane jednym producentem MN42, na pokrowcu znajduje się tuszowa sygnatura ale już nie do odczytania.
Najfajniejszy w tej manierce jest kubek. Kubek wykonany jest ze stali emaliowanej na czerwono, sygnowany jest HRE43. W swym krótkim życiu widziałem tylko dwa takie kubki, jeden widziałem w gazetach wojennych a drugi jest u mnie. :)
Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2006, 11:05 
Kapitan
Kapitan

Dobrze że KARBOL idziesz na jakość a nie na ilosć fanciki fajne, chodz ja niemcami się nie interesuje ale jeden fant mi się szczególnie podoba z twojej kolekcji.A mianowicie maska p-gaz Polsko-Niemiecka fajny i ciekawy want !!!!!!!
:1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2006, 20:09 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

No widzę, że robi Ci się ładna kolekcja manietek :1 A ten czerwony kubeczek to przeleciał mi koło nosa :wq

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 lutego 2006, 21:19 
Chorąży
Chorąży

Dziś wklejam zdjęcia swoich dwóch nowszych menażek oraz zbiorowe wszystkich które mam w kolekcji ( na razie tylko 5 sztuk :666 ). Pierwsza jest wykonana z aluminium, sygnowana jest na obu częściach MKL 41. Na boku posiada wyryte inicjały właściciela L.F. Natomiast druga menażka wykonana jest ze stali emaliowanej na czarno, sygnowana jest na łączniku WJ44.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]