Teraz jest niedziela, 18 stycznia 2026, 08:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 13:10 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Czekson moze wez te szyny z lasu na zlom, calkiem serio musi troche wazyc zawwsze jakies pieniadze....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 13:19 
Porucznik
Porucznik

Pekaesem nie przewioze :jump
Ale poważnie czułbym się jak typowy złomiarz ,nie jest to w mojej naturze zabierać pozostałości bunkrów,fortów czy umocnień na złom.
Nawet jeśli zrobi to ktoś inny ,ja nigdy nie będę musiał stwierdzić że też kiedyś wywiozłem czy że też to robiłem nawet jeśli miał być to jedyny sposób na zarobienie na wykrywkę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 13:21 
Kapitan Petersen

Kurcze, a ja myślałem, że zrobimy "Blitzkrieg".

1. Od czasu pomocy dla Onyxa, nie było innych próśb o pomoc (żadnych lawin).

2. Czekson jest z nami od dawna, znamy go i szkoda, żeby tracił kolejne miesiące, czy lata życia na przyglądanie się kolegom wyruszającym w pole.

3. Z pomocą dla Onyxa nie robiliśmy żadnych specjalnych akcji, tylko powstał wątek, podano konto i chłopak po paru tygodniach miał wykrywkę, co zostało potwierdzone przez innych forumowiczów z Trójmiasta.

4 Myślę, że własna wykrywka - a wypożyczona, to istotna różnica w przypadku Czeksona, który marzy o tej swojej pierwszej. On wie, że go to jara, on nie musi się wypróbowywać na wypożyczonym sprzęcie.

5. Wypożyczenie wykrywki przez Semena (brawo Semen!) Czeksonowi będzie o tyle cenne, że Czekson zanim otrzyma wykrywacz ze składek, będzie mógł wykorzystać sezon letni. Bo jak tak dalej będziemy debatować, to wykrywka będzie na Mikołaja.

6. Pomysł JMS-a, aby stworzyć park maszynowy wypożyczany osobom, które mają trwałe lub przejściowe problemy z posiadaniem/brakiem wykrywki jest super. Może stwórzmy ten park dla kolejnych osób, a Czeksonowi pomóżny w formie szybkiej ścieżki.

7 Po tym ile się nagadaliśmy, pomoc dla Czeksona musi nastąpić (kwestia uzgodnienia formy).

7. Zbiertam kasę na wakację, żeby mieć na lody dla syna i sam nie mam na różne rzeczy, ale Czeksonowi pomogę w formie gotówkowej, albo przesyłając pieniądze na podane przez JMS-a konto, albo pocztą na domowy adres Czeksona i już.

Powiedzmy sobie tylko jasno, czy te wpłacane na konto będą na wykrywacz dla Czeksona, czy na wykrywacz przechodni, bo to różnica. Dla mnie istotna jest motywacja działania. W razie czego wyślę główną kwotę Czeksonowi do domu, a na konto - pewien datek na wykrywacz spółdzielczy.

Bez względu na formę pomocy dla Czeksona proponuję zasadę - pomaga kto może, kto nie może ten kibicuje i dobrze życzy całej akcji, dodając czasem dobre słowo, podciągając wątek w góre ;)

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 13:39 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Temat faktycznie zaczyna się rozłazić. Czekson, podaj po prostu numer swojego konta. Ja na pewno nie będę się pytał na co przeznaczyłeś pieniądze.. tak jak napisał TEST - jesteś na tym forum zbyt długo aby zadawać takie pytania.

Podoba mi się Twoje podejście do zbiórki złomu pobunkrowego... :)

Pzdrw,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 13:54 
Złosliwy Nieludzki Doktor

EE az mi glupio, nie namawiam do rozbiorki fortyfikacji, ale jesli to zwykla szyna z PRL u to chyba przestepstwo nie jest, daj ten numer konta albo adres tylko na priva zebym nie zapomnial pare dych wywale, z drugiej strony mozna by zwrocic sie do ktorejs z firm sprzedajacych by zastosowaly ,,upust cenowy specjalny" np 20% no i pytanie jakiej klasy sprzet Czekson che kupic....
pozdro :luv

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 14:35 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Myślę , że rzeczywiście szkoda czasu na gadanie trzeba by działać . Ale pojawia się wątek czekania na Robiego - ? .

Można by zacząć działać - ja straciłem pół życia czekając aż uzbieram na swoja pierwszą wykrywkę zawsze brakowało kasy ( zacząłem się interesować poszukiwaniami w wieku 14 lat a pierwszy wykrywacz kupiłem w wieku 25lat - szkoda czsu)
Ja się dorzucę .

Pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 15:07 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Ktoś gdzieś chcę tu sprzedać ACE`a 250 za 700pln. Może ta? Ale niech się określi Czekson, tak będzie najlepiej. Pomysł z zrzutką na 2 wykrywacze (jeden Czekson drugi wypożyczenie) jest bardzo dobry.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 16:41 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

mój pomysł jest taki jeśli ktoś jest chojny to pomóżcie Czeksonowi sprzedać te przedmioty które są na allegro wystawione przez niego!!Ja jak bym niebył w dołku finansowym to bynajmniej zalicytowałbym jakąś rzecz na jego aukcji!!
Wszelką pomoc dla Czeksona popieram, a pomysł ze złomem też niejest taki głupi (ja sam zbierałem na wykrywke sprzedając złom, chociaż nigdy przedtem tego nierobiłem, wystarczy się poszwędać tu i tam albo nawet popytać sąsiadów oraz popatrzeć niekiedy czy na śmietniku koło twojego domu nie jest czasem wyniesiona jakaś wanna lub lodówka czyu też stara pralka, ja właśnie w taki sposób zarobiłem sobie w niecały miesiąc 967 złoty i kupiłem sobie nowego bounty huntera!!I wcale się tego niewstydze chociaż inni troszke drwili ze mnie)
pozdrawiam i życze aby wszelka pomoc dla czeksona odniosła skutek.ZnaChoR

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 16:49 
Pułkownik
Pułkownik

1. Nie mam najmniejszych zastrzezen co do tej akcji, ani do tego ze znajduje sie w tym dziale.
2. Nie ma co gdybac i kombinowac. Albo bedzie akcja zrzutki dla Czeksona na wykrywacz albo nie.
3. Z ta zbiorka zlomu to roznie bywa w innych rejonach kraju.. Ponadto Czekson jest niezmotoryzowany.
4. Ja mam moralny obowiazek pomoc koledze, dlatego tez po 10 czerwca cos wysuplam.
5. Sadze ze przy dobrych wiatrach na Garretta 150 albo Rutusa bysmy uzbierali. Na poczatek to wystarczy.
6. Kase powienien zbierac ktos z "rady starszych".
7. Propozycje typu zbior makulatury, szkla, owocow lesnych nie sa zbyt dobre :n
8. Jak sie powiedzialo A, trzeba powiedziec B.

Pozdrawiam
karas1979

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 17:40 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Popieram w całej rozciągłości zarowno wypowiedz Testa jak i Karasia. :1

Nie wiem skąd, ale wiedziałem że jak wrócę z roboty to w temacie będzie milion pomysłów.

Temat jest krótki i prosty. Albo chcemy pomóc Czeksonowi, albo założyć wypożyczalnie sprzętu poszukiwawczego.

Ja cały cząs jestem gotów Czeksonowi pomóc, tylko nie ma gdzie tej cholernej kapuchy wpłacić :wq, bo koledzy oczywiście robią sobie konkurs "Błyskotliwych pomysłów".
Panowie, jestem pod wrażeniem i zaczynam się dziwic, jakim cudem udaje się zorganizować zlot a z ze zrzutką po parę zeta dla kolegi "po saperce" są takie schody, że kombinacja alpejska się chowa. :que

Proponuję tak.: Test, jesteś modem i chyba wszyscy maja do Ciebie zaufanie (nie ma takiego słowa w języku polskim !!! Karaś, do Ciebie też na pewno wszyscy mają zaufanie, ale Test jest starszy stażem)
Podaj numer swojego konta, kto będzie chcial to wplaci tyle ile bedzie mógł. Załóż temat 'Tu wplacamy na wykrywkę dla Czeksona", jeśli ktoś wplaci odpowiada w temacie wplacilem tyle i tyle, Ty po otrzymaniu przelewu odpowiadasz np.: "Potwierdzam Matejko wpłacił wymienioną kwote". Zbiórka może potrwać ze dwa tygodnie, potem kaskę się liczy i wybiera wykrywkę dla Czeksona>
Oczywiście, w tytule wplaty każdy podaje swój nick na Forum.

I tu uwaga. Wybierają Ci, co coś dali oraz sam Czekson, a nie żadna rada plemienna.Przypominam tylko, że Czekson wspomniał też nieśmiało, że niechciałby przeoczyć monety.
Poza tym, jak ma być draka (a bedzie, znam to Forum), to niech sie kłócą i mundrzą ludzie, ktorzy Czeksonowi pomogli, a nie Ci co się mignęli i tylko "złote myśli" pisali.

Założenie nowego wątku w którym każdy zadeklaruje ofiarowaną kwote, a Ty to potwierdzisz da jasnośc sytuacji co do zebranej sumy.
Pomijam już fakt, że dzięki temu rozwiązaniu nikt nigdy nie będzie mógł Ci zarzucić, że "coś tam było nie tak, z tą zrzutką"

Po calej zbiórce i zakupie, kasujesz cały temat i pozamiatane.... PROSTE .

Dodam jeszcze, że jeśli ktoś chce czekać na Robiego, to niech czeka....
Ja tam swoimi pieniędzmi umiem się sam rządzić.

Co Wy na to, Panowie?
No i co Ty na to, Test???

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

Trzeba się w końcu zebrać, bo tę wykrywkę to Czekson naprawdę na gwiazdkę dostanie. :)

Proszę o Wasze opinie, nawet jesli Test jeszcze nie odpisze.
Jeśli będziecie "za", to i Test pewnie też bedzie "za"..

Poda numer i ruszymy, bo juz cztery strony misternych planów się narobiło i stoimy w miejcsu.... Aż głupio.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 19:27 
Porucznik
Porucznik

Nie powinienem się mądrzyć bo nie mam doświadczenia i niestety nie jestem w stanie pomóc, sam na wykrywkę zbierałem dwa lata, a moje miesięczne przychody to 20 PLN – od dziadka.
Akcję popieram chociaż tylko „duchowo”.
Jeśli Czekson dostanie wykrywkę to ruszy w tren. Jak już uzbiera na nową, wtedy może oddać ją następnemu i pewnie tak zrobi (ja na jego miejscu inaczej czułbym się głupio). Jak uzbiera za miesiąc to przekaże ją za miesiąc, jak za rok – to za rok. Wtedy też pewnie ktoś będzie potrzebował. Jeśli się to sprawdzi to będzie można pomyśleć o następnych. Sam już dawno o tym pomyślałem jak odwiedzałem was jako gość.

:1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 19:47 
Generał Brygady
Generał Brygady

Akcje zbiórki dla Czeksona popieram i sam się dorzucę. Zacznijmy zbierać kasę na jakieś konto. Zobaczymy ile się zbierze i pomyslimy co kupić.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 20:03 
Moderator
Moderator

Panowie co tu kombinować. Czekson zapodaj nr konta robimy zrzute(jak będzie więcej kasy to Ci na baterie pewno starczy). A pierwszy lepszy fancik będzie można śmiało nazwać wspólnym fantem na rzecz polskiej solidarności poszukiwaczy(radio maryja się jednoczy to i my też możemy :D)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 20:31 
Generał Brygady
Generał Brygady

No Panowie to juz zaczyna pachniec cechem lub zwiazkiem zawodowym :) Jedyna uwaga o ile moge. Bez sensu wydaje mi sie publiczne oglaszanie na forum kto jest darczynca. Stare dobre przyslowie mowi "Jak nie chcesz miec przyjaciela to wyswiadcz mu przysluge" czy cos w tym rodzaju. W tym przypadku chodzi o kase co jest zawsze tematem drazliwym i generalnie zobowiazujacym obdarowanego. Ktos chce to niech przelewa na konto bez niepotrzebnego afiszowania sie z tym.

Pozdrawiam

Ardengard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 20:51 
Weteran
Weteran

Zaczynam odnosić wrażenie że dyskusja schodzi na poziom Koła Gospodyń Wiejskich a głosy przypominają kurę latającą po wiejskiej drodze i obwieszczającej że zniosła jajko. Choc jest to jej jedyne zajęcie.
Szkoda miejsca na dysku. Każdy niech sam zadecyduje o swoim stosunku (emocjonalnym) do sprawy.
W ten sposób wywołujemy zakłopotanie u najbardziej zainteresowanego.
TEST podaj wreszcie nr konta, już zostałeś wybrany, oraz zamknij temat.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]