Teraz jest poniedziałek, 29 czerwca 2026, 06:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 17 czerwca 2005, 23:42 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

111 napisał(a):
Może dlatego, że jako jedyny z krajowych producentów pozostał na Forum.

Witam
Raczej nie jedyny...
na bank jest jeszcze jedna Osoba :) z terenu N/E Polski
111 napisał(a):
Widocznie ktoś kiedyś rozpiepieprzył o drzewo jakiś wykrywacz nie sprawdzając go -następnego droższego już mu szkoda było.

Ja natyle jestem cierpliwy ze wykrywka lezy se w kartonie i czeka na moja cierpliwosc
a chodze sobie z witką:):) jak to Pawelek kiedys powiedzial

btw
Ciacho na bank jest fachowcem od XSa ...
pozdrawiam
gwene

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 czerwca 2005, 10:55 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

A pracował ktoś może z czymś takim jak sunray probe x1 (chyba tak to się nazywa jeśli nie przekręciłem), pewnie eliminuje to problem rozstrajania sie po namierzaniu a czy ma jeszcze jakieś inne zalety (dokładność?) i jak sprawdza się w praktyce? Na pewno zwiększa trochę wagę sprzętu ale widzę że amerykanie często tego używają. Wygląda to mniej więcej tak jak przy wykrywaczu z tej aukcji: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... eName=WDVW

pozdrawiam,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 czerwca 2005, 14:15 
Weteran
Weteran

Do wszystkiego można sie przyzwyczaić, a czasem nawet trzeba (np. własna żona :) ) Jeśli komuś wystarcza rąk i kieszeni to w polu może przydać się wszystko. Vibraprobe, bulleysy, kubeczki z siatki i tym podobne urządzenia. Są przydatne, ale niekonieczne. Przy pewnym doświadczeniu schemat czynności ruchowych wchodzi w nawyk. Dobrze namierzony śmietek daje niezłą zabawę, wyzwala andrenalinkę a potem złość. Życie bez stressów prowadzi do chorób nerwowych. Każdy sprzęt ma wiele zalet i parę wad. Zmiana na "lepszy" pokazuje dopiero co wart był poprzedni.
Wszyscy mamy chęć wydłubać "wszystko", ale w 100% jest to niewykonalne.
Największe efekty właśnie daje praktyka no i przekonanie że się chodzi z "dobrym" gratem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 czerwca 2005, 15:52 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Dwa zdania zasługują na zapisania ich w złotej księdze. Moze ktoś kiedyś założy takową. Darek@polboxie na swojej stronie ma kilka praw, warto dopisać:

Zmiana wykrywacza na "lepszy" pokazuje dopiero co wart był poprzedni.

Największe efekty daje praktyka i przekonanie że się chodzi z "dobrym" wykrywaczem

to też mi sie podoba (chociaż z innej nieco, acz pokrewnej, branży):

Życie bez stressów prowadzi do chorób nerwowych

duże :piwo

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 19 czerwca 2005, 17:08 
Weteran
Weteran

Ciacho napisał(a):
111 napisał(a):

.....
111 napisał(a):
Denerwuje mnie to , że zaczynam czytać interesujący wątek, który potem sprowadzony jest do takiego niskiego poziomu.

Mnie zaś denerwuje to, ze od pewnego czasu jaki niebylby poruszony temat to dyskusja i tak zjezdza dzieki niektorym "znajomym królika" na temat produktow firmy R.

Też miałem kilka wykrywek i myślę, że należę do osób, które też potrafią wyłapać mankamenty sprzętu.
Jest też na koncie wykrywka przeze mnie zniszczona - nie o drzewo co prawda, ale z tego samego powodu.

Miałem kilka polskich sprzętów i i nigdy to nie był i nie słyszałem też o takim by istniał, sprzęt z górnej półki.
Tak więc jakiekolwiek porównywania, a już szczególnie do XS-a uważam za niepoważne.

Jeśli na pytanie "co wybrać bez względu na cenę" ktoś odpowiada np. Ultrę - to uważam, że się ktoś ośmiesza lub próbuje zrobić reklamę firmie, która w rzeczywistości jest antyreklamą.

Twoje Ciacho czepiactwo najbardziej widać w dyskusji o słynnych 31 cm. Czepiasz się reklamy i to zresztą gwarantowaną w określonych warunkach (test w powietrzu). Teksty o manipulacjach, wprowadzaniu w błąd itp. Mam jako użytkownik tego sprzętu czuć się jak gość nabity w butelkę? Frajer?

Żując reklamowaną gumę nie każdy ma doznania arktycznej świeżości.

Myślę, żę bractwo użytkowników R miało już swoje 5 min, tak jak i użytkowników G. Pewnie przyjdzie kolej i na innych.

Kontrowanie każdej wypowiedzi na temat tych dedektorów spowodowało, że nie można już na Forum otrzymać informacji, bo zaraz śmierdzi to reklamą lub "znajomimi królika' - znowu skrajność.

Kolega Ciacho jest podobny do "znajomych królika" - bo przy każdej okazji piszesz podobne teksty. Z nastawieniem anty - oczywiście.
Taki jest mój odbiór i myślę, że nie tylko mój.
Na ewentualną dyskusję zapraszam na prv

Wracając do XS - to rzeczywiście większość nie używa namierzania, a ja mam przy okazji pytanie czy przemiatanie w "drugą stronę" lub o 90" (cewka jest przesuwana nad miejscem z innej strony) daje zwiększenie efektywności poszukiwań? Oczywiście chodzi o te "najgłębsze sygnały".

pzdr 111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 06:53 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

cztam to co pisaliscie o XS,i zastanawia mnie caly czas sprawa regulacki czulosci i tej latajacej kreski.Czemu mam chodzic na ustawieniu recznym/czyli kreski nie ma na wyswietlaczu/,jesli dostroje tak czulosc wykrywacza iz jest stabilny i wykrywacz sam potem tej wartosci pilnuje to chyba OK.Pisze "chyba OK" bo nie mam jeszcze waszego doswiadczenia.w instrukcji o polautomatycznym pisze"dostraja poziom czulosci mozliwie blisko poziomu nastawionego przez uzytkownika ,przy ktorym wykrywacz pracuje stabilnie".Znowu o recznym nie pisze czemu chodzic tak,sa same zalecenia .Czy moze ktos to mi wyjasnic w zrozumialy sposob czemu bez latajacej kreski?.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 07:21 
Plutonowy
Plutonowy

Nigdy nie szukam z 'latajaca kreska' wiec to co napisze nie jest poparte wlasnymi doswiadczeniami ale informacjami z innych forum.

Automatyczne dostrajanie bardzo obniza zasieg wykrywacza. Na ustawieniach recznych rzadko kiedy schodze ponizej 25 (najczesciej 28-30). Jedyny przypadek to wtedy kiedy teren jest bardzo zasmiecony i szukam nad smieciami. Przy wysokich ustawieniach nie przeszkadza ze sprzet sobie 'popika' od czasu do czasu. Sygnal fantow jest inny i powtarzalny wiec wole na wyzszej czulosci posluchac popikiwania niz miec czulosc znacznie zmniejszona przez automat. Nie pamietam gdzie przeczytalem ale ktos robil testy z automatem i czulosc spada wtedy ponizej 10.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 11:36 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Pochodze troche tak jak piszesz,zobacze jakie efekty,chyba tylu ludzi mowiacych aby chodzic na recznym nie myli sie.Dzieki za informacje.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 13:19 
Plutonowy
Plutonowy

Przyszedl mi jeszcze jeden powod do glowy byc moze w ogole nie ma zastosowania bo nie wiem jak jest realizowana obrobka sygnalu w sprzecie.

Generalnie procesor do XS jest w miare obciazony i wolny (o czym moze swiadczyc wymiana softu w E II) wiec jesli oprocz obrobki sygnalu jest rowniez dodatkowy proces wyliczajacy automatycznie czulosc to przetworzenie calosci staje sie jeszcze wolniejsze.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 15:44 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Sunray Probe to świetne urządzenie tyle że w przypadku i tak już przeciążonego Explorera to ciut za wiele (choć ergonomia Minelabów jest tak do bani że pewnie nawet latarka przy cewce by im nie zaszkodziła :666 ;) )
A na poważnie, jest to jeden z lepszych "krecików" na rynku.. Miałem go na swoim Explorerze (tak, byłem młody i głupi) i spoko sie spisywał.. Teraz zresztą można go wreszcie kupić do "porządnych" wykrywaczy np. firmy Whites :1 Choć w zupełności wystarczy zwykły krecik dobrej jakości to w przypadku kupowaniu zestawu (np. z Ebay) jest to opcja warta polecenia.

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 16:22 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

teraz wszystko jasne MacRyba,tak jak z moim komputerem,zbyt wiele nie mozna wymagac na raz.Tak z ciekawosci spytam,czy ktos wymienial soft,czyli z II wladowal do XS?Czy elektronika jest taka sama? Ciekawostka jest dla mnie przycisk Detet,czy ktos sie tym bawi,i co z tym robi /oczywiscie pomijam przelaczanie miedzy ekranami cyfrowym a smart.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 czerwca 2005, 13:53 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam - przez ostatni tydzień uwaznie obserwowalem mojego XS (nie zpuszczalem gada z oka) i stwierdzilem, że to nie pinpointer jest przyczyną wyżej omawianej usterki (nie używalem go wcale). Przy odkadaniu go na bok nie odrywaem go od ziemi ,więc nie tracil kontaktu z glebą, a mimo wszystko objawy są takie jak opisalem w pierwszym poście. Macie może jakiegoś pomysla jak mam z nim się dogadać ??
Pozdrawiam Arni

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]