Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 01:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2015, 16:17 
Moderator
Moderator

Z tymi słuchawkami to dziwna sprawa , mam ws103 i się wyłączają ( stosowałem baterie najwyższej jakości ) , na obcych forach np. angielskich nie znalazłem informacji o wadach tych słuchawek ( jedynie skargi na temat jakości dźwięku - z czym się całkowicie zgadzam ) jedynie na czeskim forum są jakieś informacje dotyczące i wadliwości no ale wygląda że problem z wyłączaniem istnieje więc jak firma Golden Mask może sprzedawać taki bubel ? ( słuchawki robi dla nich zewnętrzna firma ) osobiście współczuję dealerom :lol: .
Zadzwoniłem do swojego dealera w sprawie słuchawek - stwierdził że ma ich zapas i może wymienić , zapytałem jak sobie radzi z skargami ludzi na wyłączanie uzyskałem informację że ludzie się jakoś specjalnie na nie nie skarżą . Jestem w tej dobrej sytuacji że spodziewałem się problemów ze słuchawkami i używam przewodowych - no ale jeśli problem z tymi słuchawkami istnieje to jest to tzw. " koszmar dealera " . Wykrywacz super - słuchawki do du.. to moje zdanie. No i jeszcze łykają baterie jak głupie....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2015, 22:58 
Generał Broni
Generał Broni

Dzisiaj sprzęt mnie zawiódł. Kilkanaście minut po wyjściu zaczęła migać czerwona żarówka. Dwa wypady po 3 godziny to dosyć mało jak na 10 akumulatorków ? Nic to. Chodziłem dalej może z 20 minut kiedy sprzęt "zwariował". Zaczął ćwierkać i żadne regulacje nie pomogły. Musiałem wrócić do domu po 20 minutach użerania się z nim... Czy to normalne ? Czy słabe baterie powodują takie zakłócenia ? Czy może sprzęt złapał wilgotność ? Fatalnie to wyglądało. Mam akumulatory Eneloop i jutro sprawdzę czy wykrywacz się uspokoił. Ale nie podoba mi się to. 6-8 godzin pracy na naładowanych bateriach ? 10 szt ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2015, 23:11 
Podporucznik
Podporucznik

Jest różnica MD 4 pro a MD 4 czy to tylko inna -miejsza obudowa elektroniki w pro .A może pro jest lepszy ? Jaki wybrać nie potrzebuje bezprzewodowych słuchawek a obudowa może być większa . I jeszcze cewka która lepsza . :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 lutego 2015, 01:06 
Generał Brygady
Generał Brygady

bryśposzukaj odpowiedzi kilka stron do tylu :1

marcur moze nie były naładowane w 100% ? 6 godz to bardzo mało choć ja miałem w gm4 pro (tylko 18kHz) aku o pojemności 1000 mAh. W gm4 wd słyszałem, ze są 700mAh.

Ja jak wcześniej pisałem kupiłem Varte o pójdzie. 2100 i wykrywacz przez to jest o 100 gram cięższy ( aku są cięższe, oryginał 18gr/sztuka a Varta 210 mAh 27gr/szt)

:1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 lutego 2015, 04:45 
Generał Broni
Generał Broni

marcur napisał(a):
Dzisiaj sprzęt mnie zawiódł. Kilkanaście minut po wyjściu zaczęła migać czerwona żarówka. Dwa wypady po 3 godziny to dosyć mało jak na 10 akumulatorków ? Nic to. Chodziłem dalej może z 20 minut kiedy sprzęt "zwariował". Zaczął ćwierkać i żadne regulacje nie pomogły. Musiałem wrócić do domu po 20 minutach użerania się z nim... Czy to normalne ? Czy słabe baterie powodują takie zakłócenia ? Czy może sprzęt złapał wilgotność ? Fatalnie to wyglądało. Mam akumulatory Eneloop i jutro sprawdzę czy wykrywacz się uspokoił. Ale nie podoba mi się to. 6-8 godzin pracy na naładowanych bateriach ? 10 szt ?

Moim zdaniem to nadajnik ciągnie dużo prądu,ja mam 4 pro 18khz bez nadajnika i po otrzymaniu wykrywacza zaliczyłem 2 długie wypady i 2 krótkie nie wiem czy były ładowane na full przez producenta.A wariowanie po zapaleniu diody to normalne u mnie też tak było,moje ogniwa to oryginały 1000mA.Dobrze by było jak byś te enelopy naładował ładowarką zewnętrzną np bc 700.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 lutego 2015, 07:47 
Kapitan
Kapitan

Tak jak pisze Tur - warto naładować akumulatorki dobrą ładowarką. Ja nawet nowe zapakowane akumulatorki poddałem procesowi formatowania. Wiele się słyszy o podróbkach akumulatorków. Dlatego warto kupować je w sprawdzonych sklepach. Też posiadam ładowarkę BC 700, która potrafi zregenerować nawet stare zużyte ogniwa i przywrócić im większą pojemność. Eneloop`y są trochę przereklamowane, wiele już było na ten temat w sieci napisane :-)
Ja staram się nawet po każdym wypadzie podładować sprzęt, mam załadowane GP 2700mAh te nowszej generacji, które można doładowywać. Dla mnie wpięcie pod zasilacz wykrywki na kilkanaście minut nie stanowi problemu. Zasilanie to podstawa i jak pokazuje przykład kolegi warto zadbać o to, by mieć sprawne i wydajne ogniwa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 lutego 2015, 08:50 
Generał Broni
Generał Broni

Dziękuje Koledzy za szybką reakcję. Uspokoiliście mnie. Rzeczywiście pamiętam, że przy wyładowywaniu AT też tak szalał. Mam BC700. Już do koszyka poszły Eneloopy. Zielone teraz rozładowuję. mają 1000mAh. Trochę kuleją szczegóły u producenta. Słabe akumulatory, fatalne słuchawki. Ale sprzęt ma potencjał, który mam nadzieję wykorzystujemy ;)
Nie będę reklamował słuchawek. Ale Kolego Prymek jeśli znajdziesz jakieś lepsze to daj znać. Chętnie kupię czy to od producenta, czy jakiekolwiek inne. Na razie się przyzwyczaiłem i rzeczywiście ustawienie - słuchawki na full a na GM zejście z głośności daje niezły efekt. Do kabla nie mam zamiaru na razie wracać. Wygoda bezprzewodowości jest niezaprzeczalna jak dla mnie.
Benek pytanie do Ciebie - widzę, że chodzisz z osłona na potencjometrach. Jak je obsługujesz ? Nie sprawdzałem tego, ale wydaje sie to niemożliwe przy załozonej osłonie ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 lutego 2015, 09:36 
Kapitan
Kapitan

Ja w osłonie zrobiłem dwie bruzdy (gorącym gwoździem) po to, by przełączniki można było przełączać bez potrzeby zdejmowania osłony. Rzepy, które spinają osłonę na dole obciąłem, i teraz mam osłonkę którą mogę szybko zsunąć z puszki w razie konieczności zmiany ustawień na potencjometrach - osłony nie można zgubić, bo ją trzyma gniazdo kabla... W terenie stroję sprzęt, ustawiam czułość i nasuwam osłonkę. Przełączniki mogę przełączać przez te otworki. Jeśli zachodzi potrzeba zmiany ustawień, szybko zsuwam osłone, dokonuję nastaw i ponownie ją szybko nasuwam...Osłona tak naprawdę chroni przed błotem, kurzem i deszczem - wiadomo, jak warunki są skrajne, to i chodzenie graniczy z przyjemnością...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 lutego 2015, 15:57 
Generał Broni
Generał Broni

Panowie i panie a jak w ogóle wygląda sprawa gwarancji (serwisu),w polsce ktoś to robi czy do Bułgari trzeba słać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 lutego 2015, 00:32 
Kapitan
Kapitan

Wydaje mi się, że importer bądź sprzedawca bierze na siebie odpowiedzialność za sprzedawany towar. To on jest pośrednikiem pomiędzy producentem i klientem. Producent za pośrednictwem sprzedawcy udziela 5-cio letniej gwarancji na elektronikę, na pozostałe elementy 2 lata. Pozostaje jeszcze odpowiedzialność sklepu - czyli niezgodność towaru z umową - zgodnie z obowiązującymi przepisami UE na sprzedawcy spoczywa obowiązek w okresie 2 lat nieodpłatnie usunąć wszystkie wady zakupionego towaru. Mamy więc do wyboru dwa tryby reklamacji - odpowiedzialność producenta - czyli gwarancja oraz odpowiedzialność sprzedawcy - czyli tryb niezgodności towaru z umową.
W obu przypadkach towar wysyłamy do sprzedawcy określając tryb składanej reklamacji - to konsument ma prawo wyboru...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 lutego 2015, 13:21 
Major
Major

GM 4 WD - pojawiły się na all

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 lutego 2015, 14:13 
Generał Broni
Generał Broni

Ale tylko z cewką 10,5 spidery będą za 2-3 tygodnie podobno.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 lutego 2015, 21:23 
Major
Major

A ja mam pytanie do użytkowników doświadczonych w polu, jak to jest z tym gruntem? Na testach prymka wychodzi na to, że to jest najważniejszy parametr , jak będzie źle ustawiony to kopiemy bardzo płytko.
Czy często trzeba dostrajać ( w Deusie mamy ten parametr wyświetlany na bieżąco i albo automat albo korekcja ręczna), wiadomo teren się zmienia ale chodzi mi o wasze spostrzeżenia podczas chodzenia? No i czy łatwo jest zauważyć zmianę gruntu czy wykrywka daje to dość szybko odczuć, bo głupio by było chodzić myśląc że jest głęboko a tak naprawdę balans poleciał w kosmos.
Jeszcze jedno chodzi o folię alu, wiadomo w tym zakresie potrafią wychodzić cienkie sreberka, w Deusie łatwo rozpoznać czy warto kopać, jak wyświetlacz wskazuje że bardzo płytko to praktycznie można sobie odpuścić, zauważyłem że Deus przekłamuje dopiero powyżej ok 5 cm. Jak sobie radzicie?
Pozdrawiam Skibens

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 lutego 2015, 22:06 
Generał Broni
Generał Broni

To jest analog i porównanie do deusa jest chyba trochę karkołomne inna filozofia obsługi :) Sprawdzenie czy grunt się nie zmienił i jest dobrze dostrojony jest proste,ja co jakiś czas robie pompkę i sprawdzam czy jest sygnał od gruntu,jeżeli nic sie nie zmienia jest cisza ide dalej,ewentualnie gdy widzę optycznie że ziemia jest inna dostrajam na nowo to zajmuje z 15 sekund.Co do foli to raczej niestety trzeba ją kopać aby nie pominąć małych sreberek,wczoraj miałem 3 grosze srebrne prusy prawie na wierzchu,dźwięk był silny i był podwójny sygnał od razu rozpoznaje że jest płyciutko.Ja się już dawno przekonałem że wyświetlacz się przydaje przy tylko w miarę płytkich obiektach lub dużych nie można mu niestety w dużej części ufać bo przekłamuje.Druga zaleta jaką zauważyłem golden maska jak coś jest głęboko to sygnał jest cichutki i krotki a np w xterze czy whitesie takie głębokie cele pokazywały na minus czyli na stal.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 lutego 2015, 22:35 
Major
Major

tur: dzięki za odpowiedź wiem że nie można aż tak porównywać analoga ale ja często kopie wszystko co daje dźwięk na kolor, ale Deusem po ok roku chodzenia i kopania folii alu nabyłem doświadczenia żeby nie bawić się we wskazania folii na tzw "wierzchu", ( dla sprawdzenia najwyżej przejadę butem ziemię i wiem że nic ciekawego, sygnał się przemieścił :8) ), zastanawiam się jak to jest z GM4 :) . Nie wyobrażam kopania każdego kawałka folii, jak sobie z tym radzicie? Przyznam że testy prymka nieźle mnie zaskoczyły i jestem ciekawy tego sprzętu. Bardzo mi się podoba że wykrywka jest głęboka i stabilna przy gruncie, Deus żeby był głęboki niestety musi ćwierkać w tle :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]