Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 01:11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: piątek, 27 lutego 2015, 22:43 
Generał Broni
Generał Broni

Ja też stosuje metodę na buta :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 lutego 2015, 12:09 
Generał Broni
Generał Broni

masteo (Chomik) napisał(a):
Panowie i panie a jak w ogóle wygląda sprawa gwarancji (serwisu),w polsce ktoś to robi czy do Bułgari trzeba słać.

Ja właśnie będę wysyłał sprzęt w celu ustalenia usterki która powoduje nieraz zakłócenia,w zbudzanie i firma Centrum Elektroniki(u nich zakupiłem gm) będzie usuwać usterkę na miejscu mają serwis tak że do Bułgarii nie jedzie.Też że dostałem info że chcą już nie długo sprowadzić GM5 o którego wielu użytkowników pyta ten model jest obecnie w fazie testowej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 lutego 2015, 13:06 
Moderator
Moderator

Nie próbowałeś założyć filtra ferrytowego ?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 lutego 2015, 13:48 
Kapitan
Kapitan

Czy nie ma obawy, że taki filtr może nam przytłumić i te użyteczne z punktu widzenia identyfikacji/dyskryminacji sygnały?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 lutego 2015, 13:59 
Generał Broni
Generał Broni

prymek napisał(a):
Nie próbowałeś założyć filtra ferrytowego ?

Już załatwiałem z kolegą Saku adapterek na kabel cewki ale przyszła odpowiedź od sprzedawcy pakować wysyłać :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 lutego 2015, 14:00 
Podporucznik
Podporucznik

Koledzy,

Szto to jest ten filtr ferrytowy? :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 lutego 2015, 14:47 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Mój GM4 też sie wzbudzał na początku, zastosowałem filtr ferytowy ale bez skutku, chciałem już wysłać wykrywkę do sprzedawcy. Wpadłem na pomysł, że zamiast akumulatorków włożę baterie i o dziwo na bateriach całkiem inny wykrywacz pochodziłem na bateriach jakieś dwa wypady i wróciłem do akumulatorków i też jest ok. Nie wiem co było powodem wzbudzania najważniejsze, że działa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 lutego 2015, 23:15 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Seku nie bagatelizuj usterki.Samo się zepsuło i samo naprawiło.To trudne przypadi do wykrycia.Będziesz zaskoczony w nieodpowiednim momencie.Ja bym wysyłał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 lutego 2015, 23:17 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

To trudne przypadki.Sory

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 marca 2015, 10:28 
Moderator
Moderator

Seku napisał(a):
Mój GM4 też sie wzbudzał na początku, zastosowałem filtr ferytowy ale bez skutku, chciałem już wysłać wykrywkę do sprzedawcy. Wpadłem na pomysł, że zamiast akumulatorków włożę baterie i o dziwo na bateriach całkiem inny wykrywacz pochodziłem na bateriach jakieś dwa wypady i wróciłem do akumulatorków i też jest ok. Nie wiem co było powodem wzbudzania najważniejsze, że działa.

Na jakiej cewce miałeś problem? ile razy byłeś jiz w terenie i problemów nie było

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 marca 2015, 11:44 
Generał Broni
Generał Broni

Wczoraj nagrałem filmik jak zakłóca Gm 4 pro to i tak jest słabo bo byłem daleko w lesie w dolinie,jak jesteśmy gdzieś bliżej miast i na wzniesieniu to nawet przyłożenie cewki do gruntu w 100% nie eliminuje wzbudzeń ani zmniejszenie nawet czułości w okolice zera :( jak już pisałem dzieje to się w różnych odstępach czasu nie raz jest elegancko można chodzić prawie na czułości 9 i tylko lekko słychać sygnał wiodący.https://www.youtube.com/watch?v=9rWk1s0C_RU&feature=youtu.be

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 marca 2015, 13:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

Znaczy, że co? To dokuczliwe?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 marca 2015, 13:21 
Generał Broni
Generał Broni

Nie wiem kolego co masz dokładnie na myśli czy dokuczliwe,tak nie powinno być,chodząc osiem godzin w słuchawkach można szału dostać i myślisz który sygnał od fanta a który z kosmosu :ups: może bym patrzył na to inaczej jakbym nie przerobił kilkunastu wykrywaczy przez 7 lat,w żadnym analogu jaki posiadałem nie było takich zakłóceń,a że na temat Gm przeczytałem wiele jak i obejrzałem uważam że to awaria ewentualnie niedopracowanie,takie ułomności wieku dziecięcego tej marki.Tak jak pisałem to jest daleko w lesie od cywilizacji ale wyjdź na wzniesienie,mój teren jest górzysty,blisko miast,miasteczek to głośność i amplituda zakłóceń dwukrotnie wzrasta.Nie mam też w zamierzeniu szkalowania tej marki bo to dobry czuły i głęboki sprzęt,ale ja mówię jak jest :) w moim przypadku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 marca 2015, 21:06 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

prymek napisał(a):
Seku napisał(a):

Na jakiej cewce miałeś problem? ile razy byłeś jiz w terenie i problemów nie było

Prymek, problem był na cewce 9 spider, to było w maju ubiegłego roku kiedy kupiłem wykrywacz. Przez pierwsze trzy wypady było wszystko w porządku, póżniej zaczął się wzbudzać jak przeszedłem pod liniami wysokiego napięcia takimi jakie bywają na wsiach. Wykrywacz cały czas wariował, zmieniałem pola, sprawdzałem kabel założyłem feryt i nic nie pomagało, po tygodniu zmieniłem akumulatorki na baterie i pojechałem z kolegą na łąki jak najdalej od zabudowań. Jakie było moje zdziwienie jak odpaliłem gm4 to nie ten sam wykrywacz, pochodziłem na bateriach jeszcze parę wypadów i wróciłem do aku i o dziwo wykrywacz jest ok, tak działa do dziś teraz, śmiga z nim moja córa a ja chodzę z gmp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 marca 2015, 21:17 
Generał Broni
Generał Broni

Ja próbowałem z alkalicznymi bateriami ale to nic nie dało,to jednak chyba 3v więcej od aku i to świeżo naładowanych.Może u ciebie te kilka volt go naprawiło jakis kondensator dostał kopa albo zimny lut się zalutował :lol:Jeśli zmieniłeś na Gmp to dlaczego,może jakieś porównanie do Gm napiszesz spostrzeżenia.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]