Więc tak:
Lechowiec - absolutnie nie spisuję Spectry na straty! Już gdzieś na forum pisałem, że nie boję się jej "skomplikowanej" obsługi i już dawno bym brał VX3 ( na V3i mnie na dzisiaj nie stać) tylko po lekturze for polskich i zagranicznych mam kilka uwag:
- Podobno na trzech częstotliwościach nie jest specjalnie głęboka,
- Podobno i tak nic nie możesz się dowiedzieć z informacji na ekranie o obiekcie pod cewką, więc i tak musisz kopać wszystko,
- Krótka praca na zestawie baterii.
Może ktoś będzie tak łaskawy i rozwieje przynajmniej te dwie pierwsze moje wątpliwości - wtedy to właśnie spectra będzie u mnie gościć :).
czarny07 - masz absolutną rację że,
Cytuj:
"prymitywny" nie znaczy mało skuteczny
bo:
- MXT All Pro wcale nie jest tak prymitywny - jest po prostu stworzony jako maszyna do pracy, bez zbędnych wodotrysków i mi się to podoba - jeśli głębokość detekcji i identyfikacja (stabilność odczytu) oraz spokojna praca na śmietnikach będzie tak wysoka jak o niej czytałem, to po co płacić za spectrę?
prymek - już kiedyś miałem napisać po jakiejś dyskusji w innym wątku, że Twoje wyważone opinie są bardzo cenne i tutaj się to powtórzyło :h . Dokładnie to co napisałeś, spowodowało, że zainteresowałem się MXT.
Panowie, bardzo dziękuję za zabranie głosu w dyskusji - Wasze uwagi są dla mnie bardzo cenne!