Teraz jest piątek, 23 stycznia 2026, 11:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lipca 2005, 19:30 
Pułkownik
Pułkownik

Kredek napisał(a):
Po telefonie, następnego dnia przyjechał ich pracownik dr. Jerzy Głosik (późniejszy dyrektor) i gały mu wypadły :)
Okazało się że są to przedmioty z wczesnego neolitu ok. 4500 lat przed naszą erą. Kultura pucharów lejkowatych.
Do mojego znaleziska sądzono że granica Kultury pucharów Lejkowatych dochodzi do Karpat od południa Europy, a okazało się że sięga aż na Mazowsze.

No to jak: oddawać, czy nie oddawać?

a propo s: KPL

http://www.staff.amu.edu.pl/~jacwierz/index.php?go=bibl

Kredek

I TY się przejmujesz szmatławcami, kto Ciebie opisał :que dziennikarze na usługach jak zawsze komercji :666 ... to tym sie nie przejmuj... oni piszą przeciwko, kto da więcej, rada: poszperaj w historii, lata 30 w Anglii, kupieni dziennikarze angielscy przez Niemców.... gloryfikowali, ale co :que Wy wiecie... i teraz tak samo, jak posmarujesz tak jedziesz... :skromny

Tu Test. Kochany Tubylcze. Post, który zamieściłeś niżej - znika. Napisałeś JEDNO zdanie na PÓŁ ekranu i nic z niego nie wynika. Przez szacunek do użytkowników tego forum pisz będąc przy władzach umysłowych. Nie pozwolę, żeby merytoryczne i ciekawe wypowiedzi (np. Kredka) mieszały się w tym dziale z bełkotem.

Ostatnio edytowano piątek, 22 lipca 2005, 20:42 przez Tubylec, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lipca 2005, 19:41 
Weteran
Weteran

Teraz się nie przejmuję. :)
Tylko że wtedy byłem podoficerem w wojsku i następnego dnia stałem na "dywanie" i ryk Wodza: "Dla czego nie meldowaliście?!"
A ja nawet nie wiedziałem że z dr. Głosikiem był dziennikarz. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lipca 2005, 20:00 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Dobry ten wódz, Włodku .
Oddawać czy nie to pytanie postawione w nawiasach ustawy i znanych nam historii o znalazcach i oddawcach ,którzy mieli z tego powodu tylko nieprzyjemności.
Test, podałeś SWOJĄ wersję, nie zamykaj tematu i 'no sweat' jak mawiają amerykanie pakujący do personal bags szaber z irackich muzeów. :pa
Moim zdaniem, na forum ciężko będzie zidentyfikować kawał żużlu, bez względu na to jaka ilość pomocnych archeologów na nim gości a juz zupełnie nie powinniśmy zabierać się do konserwacji. Należało by raczej tak czy inaczej oddać a najlepiej osobiście chociaż zabezpieczywszy się uprzednio znajomym archeo lub koleiną traktora. Ale oddać, tak czy śmak.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lipca 2005, 23:02 
Pułkownik
Pułkownik

Test napisał(a):
[Tu Test. Kochany Tubylcze. Post, który zamieściłeś niżej - znika. Napisałeś JEDNO zdanie na PÓŁ ekranu i nic z niego nie wynika. Przez szacunek do użytkowników tego forum pisz będąc przy władzach umysłowych. Nie pozwolę, żeby merytoryczne i ciekawe wypowiedzi (np. Kredka) mieszały się w tym dziale z bełkotem.

Szanowany przeze mnie Teście :1 ,
rozumiem, Warszawa ul. Mysia 5... dla nie w tajemniczonych --- siedziba cenzury PRL. :jump
Test, spoko, ja Ciebie lubię....
Kraków ponoć taki pluralistyczny... a jednak się myliłem...

Test jesteś :1

[....] ocenzurowano !!! :jump

Ostatnio edytowano sobota, 23 lipca 2005, 06:45 przez Tubylec, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lipca 2005, 23:26 
Weteran
Weteran

Szanowni Koledzy.
Na marginesie...
Bez względu na IIRP, PRL, IIIRP pakowanie na Forum swoich sympatii czy antypatii ustrojowych uważam za bezcelowe i nie na miejscu. Daty urodzenia nikt sobie nie wybiera, Matki też nie. Gdy przychodzi czas na szkołę , - idziemy do szkoły, na pracę- idziemy do pracy. Czy było gorzej , czy lepiej - rzecz względna i tyle opinii ilu obywateli. Uważam że przede wszystkim należy być sobą i prezentować ponadpodziałowe wartości.
Dobro Narodowe powinno być wartoscią nadrzędną. To co zostawiła nam historia nie polepszy smaku zupy, a jeśli tak- to na krótko.
Tak jak minione pokolenia trafimy do piachu i będziemy ciekawostką dla poszukiwaczy skarbów i archeologów. Oby....
Szanujmy prawo,choć nie wszyscy się z nim zgadzają. Szanujmy zabytki, choć nie wszyscy je tak lubią jak MY. Szanujmy archeologów, choć wcale nas nie kochają. Ale w pewnej harmonii z prawem, zabytkami i archeologami naprawdę da się żyć. Wystarczy odrobina powagi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lipca 2005, 23:35 
Pułkownik
Pułkownik

Kredek,
wcale się nie przejmuj ... jest OK... trzeba się nie raz podroczyć z Testem i tyle, nie bierz do bani wypowiedzi, bo można oszaleć.. :luv
Test tak trzymać... :piwo brak urazy.

Re (Test) :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 lipca 2005, 23:37 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

W wielu krajach Państwo ma prawo pierwokupu, albo biorą, albo nie i wszystko jest jasne. Ale doputy u Nas pod nogi będą rzucać same kłody (zakazy, zakazy, zakazy), to będą często na tym tracić. Myślę, że to jest najczęściej przyczyną "nieoddawania". Ale ad rem, jeżeli przepisy się zmienią - to jak najbardziej oddawać - wszyscy będą zadowoleni. Ale póki co, chyba lepiej chomikować.
PZDR :skromny

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]