kulfon napisał(a):
nie wiem czy dobrze widzę ale co tam robi Galicja? ekipa rzeszowskiej policyjnej penery która zaprzedała chłopaków z Podkarpacia krakowskim centusiom... no to ja dziękuje za taki polski związek eksploratorów
Trochę poszperałem, fakt potwierdzają się Twoje słowa, co do Galicji i Ocalić od zapomnienia, ale z tego co się dowiedziałem było to już tak dawno, że nie ma co rozgrzebywać - co niektórzy nie wiedzą nawet o co poszło (rozeszli się i tyle), a Ci co trzymają jakąś urazę nimi bym się nie przejmował przerost ambicji i samozadowolenia, więcej mówią niż robią, zarówno jedni jak i drudzy robią co mogą dla naszego hobby, zarówno w jednych i drugich szeregach są Policjanci, osoby karane, budowlańcy, nauczyciele, wojskowi, ludzie ze starego systemu (ORMO,SB - GALICJA I OCALIĆ JESZCZE O TYM NIE WIE), młodzież ucząca się, ludzie na emeryturze itd, wszystkich ich łączy jedna pasja.
A to co kto zrobił czy wziął w łapę, sprzedał znajomych, ma jakiś wyrok związany z naszym hobby, lub jakiś inny wyrok, tak czy inaczej postępował w przeszłości (lał pałą, donosił sąsiadów) to i tak wyjdzie, to się ciągnie i będzie pamiętane latami, mimo tuszowania spraw przez tych ludzi.
Szkalowanie się na wzajem do niczego nie prowadzi.
Prośba do kogoś kto jest w zarządzie Polskiego Związku Eksploratorów, wymaganie od przystępujących stowarzyszeń aby w ich szeregach były osoby nie karane, aby nikt nikomu nic nie zarzucał, bo opinia o jednym czy drugi może zaszkodzić nam wszystkim