|
Musze to napisac, bo jestem tym bardzo ......, sa ludzie co nie potrafia uszanowac wieku, tego ze ktos zabiera ich na "swoje" miejsca, tego ze jada z kims kto ma wszelakie papiery na szukanie w miejscach niedostepnych dla szarego czlowieka i jak cos zaczyna wychodzic na takim miejscu nastepnego dnia wracaj po cichu i sami "koncza temat", takie .... maja w kieszeni wlaczonego gps'a zapisuaj cala trase i jak cos sie trafia to nastepnego dnia sami wracaj na to miejsce.
Ja rozumiem robic to swojemu koledze, ale nie czlowiekowi co szuka od lat 70' jest juz osoba starsza ( mam nadzieje ze nie uraze tej osoby tym stwerdzenie bo ja ja bardzo szanuje), osoba ta poswieca mnostwo czasu na opracowywanie tematu, posiada ogromna wiedze teoretyczna i praktyczna, a trafia sie taka ...... co sie do czlowieka przykleja i normalnie pasozytuje na nim, sam swoim samochodem do lasu nie jedzie bo mu szkoda albo sie o niego boi ze mu go ukradna, sam nowych miejscowek nie wynajduje bo nie potrafi, sam nie ma zgody na szukanie w pewnych miejscach, jednym slowem nic nie wnosi do "ukladu" a ma czelnosc jezdzic na obiecujace miejsca za plecami czlowieka co mu to wszystko daje na tacy!!!
Nie wiem jak nazwac takiego czlowieka, moze on sam to przeczyta i przynajmniej przeprosi ta starsza osobe, bo na pewno wie ze szukanie dla tej osoby to "cale zycie" a przy okazji szansa na dodatkowe pare zloty do bardzo marnej pensji, tak, ta osoba czesto musi sie rozstawac z fantami bo nie zawsze ma kase na zycie !!!!
Oszukiwany czlowiek nie daje sobie wytlumaczyc ze ktos moze tak go traktowac, on nawet nie wierzy ze sa tacy ludzie !!!
ps.
swiat jest maly, zeby nie przyszedl moment ze nikt nie bedzie chcial z toba jezdzic w patyki i zeby "ziom" z ktorym kopiesz za plecami nie mial problemow( bo to jego autem jezdzicie), w lesie do ktorego jezdzicie sa kamery termowizyjne( czynne caly rok + kika najcieplejszych miesiecy obsada wszystkich punktow obserwacyjnych), to tylko kwestja czasu zeby dorwali autorow ksiezycowego krajobrazu zosatwionego na jednym z miejsc, czego zycze strazy lesnej z calego serca
przykre ze tacy ludzie istnieja :(
ps.
wykasowale mocne slowa,
ale nie zaluje ze tak napisalem bo dzieki temu wyjasnily sie pewne sprawy
Ostatnio edytowano niedziela, 9 grudnia 2007, 23:43 przez Filip, łącznie edytowano 1 raz
|