Teraz jest niedziela, 17 sierpnia 2025, 03:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Najlepsze/najcenniejsze fanty leżą płytko - prawda czy m
PostNapisane: piątek, 4 października 2013, 22:36 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Z tą głębokością bywa różnie. Stare Garrety z lat 90tych miały opcję pomijania wierzchniej warstwy ziemi... szukało się na większą głębokość zakładając, że płytko są tylko śmiecie. Reguły nie ma.

Ziemia mogła być odwrócona, ubita, zasypana gruzem, podmyta. Wszystko w naturze żyje i przemieszcza się, jak dodamy jeszcze czynnik ludzki to powstaje ten faktor co nas kręci - czyli wielka niewiadoma ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Najlepsze/najcenniejsze fanty leżą płytko - prawda czy m
PostNapisane: niedziela, 6 października 2013, 11:19 
Porucznik
Porucznik

Panowie najciekawsze moje znalezisko (monetka rzymska denarek 138-165) trafiłem kanarkiem 5 cm pod powierzchnią, dodam że w najbliższej okolicy nie było praktycznie wcale sygnałów nawet śmieciowych (danych przez kanarka) które można by kopać, miejsce przeszukałem za pomocą GTI2500 i sytuacja się powtórzyła, weszły jednak jakieś łuski i troche gwoździ - szukałem na dynamiku bo allmetal na razie sobie odpuszczam, za krótko mam GTI, dopiero go poznaje

powiem jednak że od kiedy mam lepszy sprzęt trafia się więcej srebrnych monet, kanarkiem w całym tym sezonie miałem 10 sreberek z kopiejką łezką włącznie a z GTI w tydzień cztery :)

moim zdaniem cenne rzeczy leżą w równej mierze głęboko jak i płytko, wszystko jest kwestią sprzętu i presji na daną miejscówkę

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]