Teraz jest sobota, 16 sierpnia 2025, 14:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Choroby poszukiwaczy
PostNapisane: piątek, 18 października 2013, 18:48 
Starszy Wachmistrz
Starszy Wachmistrz

My z emem leczymy se ciśnienie spowodowane nadmiarem adrenaliny. Leczymy różnymi środkami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 października 2013, 18:58 
Kapitan
Kapitan

Ból w prawym nadgarstku, raz przeciążyłem i teraz już jest coraz gorzej mimo że chodząc staram się szukać równo lewą i prawą ręką. Macie jakieś porady ? Kupiłem opaskę usztywniającą trochę pomaga jednak dalej ból jest dość uciążliwy. Używacie jakiś suplementów wzmacniających stawy ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 października 2013, 20:11 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

A ja mam nerwice, skarbu nie ma, a amatorów coraz wiecej :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 października 2013, 20:17 
Złosliwy Nieludzki Doktor

ja mam postępującą lustrzycę odkąd zarzuciłem czynne poszukiwanie w terenie :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 października 2013, 20:24 
Podporucznik
Podporucznik

Jak dotychczas, moją pierwszą chorobą "wykrywkową" jest angina, której nabawiłem się w ostatnią niedzielę, jak nachapałem się wiatru w otwartym polu. Słabo jem, więcej piję. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 października 2013, 20:42 
Kapitan
Kapitan

To ja dorzucę jeszcze postępującą depresje z powodu braku konkretnych znalezisk. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 października 2013, 22:36 
Moderator
Moderator

Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze nagłe stany rozkojarzenia-(bywa niebezpieczne dla kierowców)...,,normalni'' zerkają na osobiniki płci przeciwnej.A wielu z Was zamiast na drogę,lubieżnie zerka na mijane oranki i bronowiska...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 października 2013, 22:49 
Generał Broni
Generał Broni

Jak ktoś jest zdrowy to wykrywka mu nie zaszkodzi.A jak chory tak jak ja na zwyrodnienia stawów to też mu już nic nie zaszkodzi,ani nie pomoże.A szukać trzeba.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 października 2013, 23:15 
Kapitan
Kapitan

idol napisał(a):
Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze nagłe stany rozkojarzenia-(bywa niebezpieczne dla kierowców)...,,normalni'' zerkają na osobiniki płci przeciwnej.A wielu z Was zamiast na drogę,lubieżnie zerka na mijane oranki i bronowiska...

hahaha dokładnie moja mówi "nie dość że się na baby inne oglądasz to jeszcze na te pola co Ty tam widzisz?"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 października 2013, 00:15 
Specjalista
Specjalista

jarolud napisał(a):
2. "Srzelanie"w stawach palców prawej dłoni, zwłaszcza mały i serdeczny palec. Jak przypuszczam przyczyną jest to samo - zaciśnięta prawa dłoń na rączce wykrywki i "awaria" stawów. Żona, pielęgniarka doradza brać jakieś środki wspomagajace stawy.

Ha! Po pierwszych paru dniach z pierwszą wykrywką miałem takie coś - stawy w małym i serdecznym prawej dłoni "przeskakiwały" - reszta palców się prostowała bez problemu a te dwa tylko do połowy, aby po chwili "skoczyć" od razu do pozycji wyprostowanej. Szczególnie rano tuż po przebudzeniu. Dziś mam wciąż to samo, ale rzadziej i objawy dużo słabsze, ale początkowo to aż się bałem, że mi się od tego machania dłoń trwale popsuje.

Na inne przypadłości nie narzekam, od dawna lubię łazikować więc nogi przygotowane.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 października 2013, 04:43 
Podporucznik
Podporucznik

Ja tam nabawiłem się kaszaka pracując w ekstremalnych warunkach L.P problemy z nogą też były czasami są nawroty miałem operacje wycieli ale gronkowiec się wdarł do dziś na wysokości pupy czasami pojawiają się wycieki paskudna sprawa dochodzi do tego schizofrenia od pomówienia pogłębiająca się od 2 lat co policaje wjechali mi na chatę i zarekwirowali legalna kolekcje moniaków jeszcze nie paranoidalna :ups: i wścieklizna jak siedzę w domu dlatego rehabilituję się spacerami z bagażem przy pupie :lol: nie ma lekko :) życie daje w kość pozdrawiam i życzę zdrowia wszystkim cierpiącym

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 października 2013, 05:23 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Na pewno bóle kregosłupa w odcinku lędzwiowym od dzwigania etraca :D i nie ma znaczenia czy ktos jest wysportowany czy nie, przeciązenie i tyle.Do tego proponuje nakolannik chociaz jeden nie wiem jak wy ale ja odruchowo z pinpointerem klękam na oba kolana co na jesieni moze byc dla stawów zgubne. Wazna jest tez własciwa regulacja długosci wykrywacza która zapobiega garbieniu sie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 października 2013, 07:56 
Podpułkownik
Podpułkownik

To własnie dzięki częstym spacerom po polach dobrze się czuję i nic mi nie dolega ,a moja żona zawsze mi mówi ze jak będę siedział w domu to szybko zdziadzieję , zawsze spędzam na polu nie więcej jak 2-3 godz
pozdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 października 2013, 09:37 
Generał Broni
Generał Broni

Jarolud, aquila, macie trzaskające palce. Stan zapalny ścięgien i spuchnięcie pochewek, spowodowane może być urazami, mikrourazami, może też zimnem. Też to mam, pani chirurg stwiedziła, że leczenie tylko operacyjne, bo nie spotkała się, żeby u kogoś się to cofnęło. A mi w kciuku się cofnęło :) ale w małym palcu zostało, wzmaga się na zimnie. :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 października 2013, 11:24 
Starszy Wachmistrz
Starszy Wachmistrz

Jednak trzeba się leczyć metodami tradycyjnymi żadnej chemii zalecam czytać ,,rękopisy,,takie po 78 kartek,,my z eme jak się zaczytamy to nawet nie wiemy ze trzy dni już minęły. ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]