Teraz jest wtorek, 22 lipca 2025, 19:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Tak nas widzą jak byśmy im chleb zabierali
PostNapisane: wtorek, 14 stycznia 2014, 15:09 
Chorąży
Chorąży

Przeczytawszy topic z forum archeologów, odnoszę wrażenie że nie którzy są tam mocno przeciwni jakimkolwiek naszym praktykom, mało tego mają nas za złodziei! W pale się nie mieści co oni tam wypisują, ale cieszy oko że są również tacy co mają normalne podejście do nas.
Fakt w każdej grupie społecznej znajdą się czarne owce, u nas też, oni też nie są czyści jak łza, chyba na tym forum czytałem kiedyś posta o wykopaliskach archeologicznych których nic nie znaleziono ?! a miejscówka była 100%, dziwne rzeczy.

Cytuj:
Mój kolega z pracy (Brytyjczyk) powiedział mi, że jego zięć jest archeologiem amatorem. Mają klub który współpracuje z lokalnym muzeum. Spotykają się z zawodowcami. Dyskutują, wymieniają poglądy gdzie warto by czegoś poszukać. Opowiadał mi jak jeden z członków klubu odkrył wykrywaczem jakieś rzymskie artefakty. Natychmiast powiadomił swoich profesjonalnych kumpli. Pod ich okiem brał udział w wykopaliskach. A na koniec znalezione przez niego zabytki trafiły do lokalnego muzeum opatrzone notką komu zawdzięczają swoje ocalenie.
Dlaczego taka współpraca nie może zaistnieć u nas?

Widzisz kolego u nas to jeszcze z 30 lat zanim władza dojrzy do zmiany prawa. To by był raj w naszym kraju żeby tak bez ciśnienia i oglądania się za siebie grzebać w ziemi.

Nie wiem jak to się nazywa, nie pamiętam, ale można zgłaszać takie projekty/poprawki do ustaw? zbiera się ileś tam podpisów ile to ma być 50tys? i wysyła do sejmu? ktoś kojarzy jak to się nazywa? Aby zmienić to durne prawo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 stycznia 2014, 15:29 
Porucznik
Porucznik

To się nazywa Obywatelska inicjatywa ustawodawcza... ale to sobie możesz z głowy wybić

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 stycznia 2014, 17:46 
Porucznik
Porucznik

Panowie, nie traćcie czasu na czytanie takich pierdół. Róbmy swoje, bądźmy przyzwoici i nie dawajmy nikomu powodów do posiadania negatywnego zdania o nas. I tyle... po co się niepotrzebnie denerwować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 stycznia 2014, 20:19 
Pułkownik
Pułkownik

xdamianx napisał(a):
Widzisz kolego u nas to jeszcze z 30 lat zanim władza dojrzy do zmiany prawa.

Za 30 lat kolego to następne pokolenia poszukiwaczy i ci z nas którzy jaszcze będą żyli, z łezką w oku będą wspominali współczesne czasy jako raj swobody, tolerancji i przestrzegania praw obywatelskich. Władza nigdy nie dojrzeje do liberalizacji i społeczeństwa obywatelskiego bo dzień w dzień, milimetr po milimetrze, krok po kroku, w celu przeciwdziałania różnym wydumanym zagrożeniom idzie w zupełnie inną stronę :)
Ponad dwadzieścia lat temu, po rozstaniu z tzw. "komuną", nigdy nie przypuszczałbym w jakie g.... się pakujemy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 stycznia 2014, 23:42 
Generał Broni
Generał Broni

Muela napisał(a):
Co prawda, precyzyjnego i jasnego zdania na temat poszukiwaczy i naszego hobby nie przeczytałem, ale chyba warto rozpowszechniać ten artykuł http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,15254836.html , ciekawe co na to panowie: Stysz i Filimer.
Nie, to ja coś skopałem. Już ok.

Dobry artykuł czyli muszę jeździć 60 km na wschód :666 :lol:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]