Teraz jest sobota, 20 września 2025, 03:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dariusz Kwiecień ..........
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 22:01 
Kapral
Kapral

i znowu brak konkretów... co niby miało być tą brednią?
cóż.. chyba będę musiał się do tego przyzwyczaić że hejterom maści wszelakiej określenie "KONKRETY" i ich podawanie jest obce.

Piszesz, że wyrażane przez niego opinie na pewne tematy to kabaret. Kabaretem są dla ciebie opinie o odradzającym się ruchu faszystowskim w krajach sąsiadujących z PL ? Kabaretem są dla ciebie opowieści o coraz częściej powtarzających się zaprzeczeniach istnieniu komór gazowych, coraz częściej pojawiają się głosy o nie niemieckich ale polskich obozach w Oświeceniu Gross Rosen ? Kabaretem jest dla ciebie opowieść o korytarzu ewakuacyjnym prowadzącym przez Ślężę a przeznaczonym dla zbrodniarzy nazistowskich z Riese ? Ten FAKT jest dla ciebie komiczny? kabaretowy?
A może kabaretem dla ciebie jest fakt dotyczący wejścia wojsk rosyjskich do Książa? Albo o wojskach Patona?
Opowieści o istniejących grotach na Ślęży tez są komiczne? O kolejce na Ślężę?? A może opowieść o FAKTYCZNIE istniejącej organizacji Odessa skupiającej byłych SSmanów tez jest dla ciebie komiczna?
Jeżeli komiczne dla ciebie są opowieści o faktycznie istniejących aspektach tego świata to dalszy komentarz z mojej strony, jak i ze strony każdej innej osoby chcącej i potrafiącej zweryfikować otrzymywane informacje i innymi KONKRETNYMI ŹRÓDŁAMI jest zbędny.

Więc może zamiast grzebać kijem w kałuży poczytaj trochę książek historycznych rożnych autorów.. dotyczących wydarzeń u schyłku końca II WŚ.

z innej beczki..
Czy sam potrafisz cokolwiek na poruszone tematy powiedzieć? Potrafisz zebrać tak wiele osób które by z zainteresowaniem Cię słuchały? Wiem ze potrafisz..... więc DO DZIEŁA :) :)

życzenie POWODZENIA z pewnością okaże się KONIECZNE.

:D :) :D

PS
w jednym się z tobą zgadzam... czytając takie paszkwile bez konkretów, pisane przez ludzi o raczej nikłej historycznej wiedzy można śmiało stwierdzić iż "..Ręce opadają..."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 08:44 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Czy forscher = Dariusz Kwiecień?
Nawet Rydzyka tak nie chwalą w Radio Maryja :666
Podziwiam też dogłębną wiedzę forschera na temat D. Kwietnia :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 08:54 
Kapral
Kapral

mader1111 napisał(a):
udowodnij nam to że jesteśmy znani z tego co wypisujesz.Wazelino Dariuszka

Człowieku ja nie muszę ci nic udowadniać to ty nie wiesz co piszesz ??? :ups: :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 09:09 
Podporucznik
Podporucznik

Panie Kwiecień obraziłeś mnie mówiąc że uciekłem ze szpitala dla obłąkanych ponieważ powiedziałem że nie wypierasz się przynależności do thule. Przedstawiłem film na którym to potwierdzasz. Dlaczego do tego się nie odniesiesz? Gdzieś mam dyskusję o tunelach ewakuacyjnych wilkołakach ufo i innych bzdurach. Dyskusja z Tobą jest bezcelowa i nie zamierzam jej kontynuować. Szkoda mi tylko że i to forum odczuwa Twoja obecność. Wszędzie gdzie się pojawisz bardzo szybko zaczyna się dziać to co własnie dzieje się w tym wątku a ja nie zamierzam w tym uczestniczyć.

"Dyskusja z idiotą przypomina zapasy w błocie ze świnią, po jakimś czasie uświadamiasz sobie że ona to lubi."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 11:17 
Podporucznik
Podporucznik

Panowie , nie dajcie się wciągnąc w dyskusję , bo sprowadzi was do swojego poziomu ,a następnie pokona doświadczeniem !!
Widziałem z tym człowiekiem 2 filmiki , po drugim filmiku ( obchodzenie się z bronią )
https://www.youtube.com/watch?v=2VysqpMoSgg
Mam nadzieję , że nigdy i to przenigdy nie wydarzy sie sytuacja w której osoba posłuży sie bronią słuchająca tych bredni .
Tyle z mojej strony , ja nie dam się wciągnąć w chore dyskusję .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 11:19 
Kapral
Kapral

widzisz jankos

wychodzę z założenia że aby sie o kimś wypowiadać dobrze jest mieć jakiekolwiek podstawy a nie klepać jęzorem na prawo i lewo. Myślę że gdybyś wzniósł się na wyżyny i obejrzał kilka filmików przez niego nagranych, też nie grzeszyłbyś wiedzą na jego temat. (nie bez powodu ostatnie zdanie jest w trybie warunkowym)

xaus

rozumiem, że oprócz widzenia D. Kwietnia w tym wątku widujesz także latające konie i krowy zionące ogniem? :D :D :D

Nie odpisuj... i tak wiem że oczekiwanie jakichkolwiek konkretów z twojej strony jest daremne. Bluzganie, wszelakiego rodzaju inwektywy i niemiłe porównania to jest to w czym czujesz się jak rybka w wodzie :) no i dobrze.. tacy ludzie tez są potrzebni... komuś...

i znowu się z toba zgodzę ".. dyskusja z tobą jest bezcelowa..." bo i jak tu dyskutować skoro z jednej strony przytaczane są konkrety, a z drugiej bicie piany i pisanie paszkwili o osobach które mają nieco bogatszą wiedzę na pewne tematy (w ogromnej większości przypadków opartą na tekstach źródłowych i opowiadaniach konkretnych osób) i potrafią wyrażać swoje zdanie w sposób przyciągający inne osoby. Taka konwersacja faktycznie nic konstruktywnego nie wnosi.

Nawiązując do mojego poprzedniego postu, jakoś nie było cię stać na odpowiedzenie na pytania która z przytoczonych opartych na faktach i prostych do zweryfikowania opowieści Kwietnia jest komiczna.. Wszystko jest dla ciebie komiczne.. nie będę ukrywał że i ja poczułem się rozbawiony czytając twoje słowa..

No ale z drugiej strony czego ja oczekuje, no i przede wszystkim od kogo... :D :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 11:23 
Podporucznik
Podporucznik

jankos napisał(a):
Czy forscher = Dariusz Kwiecień?
Nawet Rydzyka tak nie chwalą w Radio Maryja :666
Podziwiam też dogłębną wiedzę forschera na temat D. Kwietnia :o

Nie daj się wciągać w dyskusję ....nie masz szans , pokonają cię i będą mieli z tego satysfakcję

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 11:45 
Kapral
Kapral

mundurek napisał(a):
Nie daj się wciągać w dyskusję ....nie masz szans , pokonają cię i będą mieli z tego satysfakcję

no tak.. wszak wg twojego mniemania forum nie jest jest od prowadzenia dyskusji tylko od rzucania bezpodstawnych obelg...

"pokonają", "satysfakcję" hmmm czy w dyskusji chodzi o jakąś walkę??? Chodzi o to to by ktos wygrał a ktos przegrał???? To jest sensem prowadzenia dyskusji ?????? Dobrze ty się czujesz??

Może warto zajrzeć tu http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja
jak będziesz odważny to zajrzyj też tu http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 12:10 
Podporucznik
Podporucznik

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

Cytuj:
Trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje. Osoby uprawiające trollowanie nazywane są trollami.

Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty[1][2], która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.

Typowe miejsca działania trolli to grupy i listy dyskusyjne, fora internetowe, czaty itp. Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety. Jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie[3], w którym prowadzi się dyskusję i skupienie uwagi na trollującej osobie.

Cytuj:
Charakterystyka zachowania internetowego trolla[edytuj | edytuj kod]
Osoba stosująca trollowanie zwykle reaguje wrogo zarówno na próby uspokojenia dyskusji, jak i agresywne reagowanie na jego zaczepki, merytoryczna zawartość dyskusji ma zaś dla niego znaczenie tylko o tyle, o ile rozpala w dyskutantach negatywne emocje i przyczynia się do kontynuowania sporu. Sprawia to zazwyczaj takie wrażenie, jakby troll sycił się nimi. Najczęściej im więcej osób wpadnie w jego sidła i odpowie na jego post, tym bardziej wydaje się zadowolony. Znużenie dyskutantów objawiające się kończeniem dyskusji (patrz: EOT) lub też wrzuceniem go do killfile'a interpretuje jako odniesienie zwycięstwa.

Cytuj:
Obrona przed trollowaniem[edytuj | edytuj kod]

Nie karmić trolla
Trolls.jpg
Najskuteczniejszą obroną przed trollowaniem jest całkowite zignorowanie wszelkich zaczepek trolla, w momencie gdy się zorientujemy, że mamy z nim do czynienia. O ile istnieje taka możliwość, administratorzy lub moderatorzy powinni blokować możliwość publikowania wiadomości, które można uznać za trollowanie i odpowiadania na nie. Kasowanie cudzych wiadomości wywołuje konflikt, gdyż jest powodem oskarżenia o cenzurowanie wypowiedzi, jest dodatkowym argumentem do podtrzymania konfliktu[2].

Zazwyczaj konsekwentne ignorowanie trolla skutkuje jego zniechęceniem i przeniesieniem się w inne miejsce lub całkowitym zaprzestaniem działalności. W praktyce jednak rzadko do tego dochodzi, ponieważ na forum bardzo często znajdą się jakieś osoby, które będą jednak z trollem dyskutowały i tym samym zachęcały do kontynuacji działalności. Dodatkowo niektóre trolle potrafią stworzyć wokół siebie krąg osób, które ich wspierają, chronią przed oponentami, podsycają dyskusję z udziałem trolla etc. – na szczęście jest to zjawisko czasowe, bo trolle swoim pogardliwym i nacechowanym wyższością zachowaniem w stosunku do tych osób, szybko je do siebie zniechęcają.

W slangu internetowym często mówi się, że trolla nie należy karmić – czyli że nie należy z nim w ogóle wchodzić w jakąkolwiek polemikę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 12:28 
Kapral
Kapral

xaus

aleś pojechał.... :lol: :lol:

W przytoczonej definicji trollowania jest określenie "zachowanie antyspołeczne".
Znajdź sobie jeszcze definicję tego określenia i sprawdź które z poniższych zachowań mieści się w ramach tego określenia. Czy jest to:

1. obrzucanie kogokolwiek obelgami, inwektywami, pisanie paszkwili na czyjś temat, określanie czyichś wypowiedzi komicznymi bez podawania KONKRETÓW?

2. widzenie ludzi tam gdzie ich nie ma i pisanie do nich tak jakby byli (mieli być) odbiorcami wysyłanych wiadomości (choć to zachowanie podchodzi raczej MOIM ZDANIEM pod definicję urojeń)

3. próba prowadzenia dyskusji opartej na KONKRETACH, dokuemntach i wypowiedziach ŹRÓDŁOWYCH, sprawdzanie prawdziwości czyichś wypowiedzi, wyrażanie własnego zdania o czyichś wypowiedziach co jak myślę dobitnie zostało przedstawione w wypowiedzi z 8 stycznia 2015, 17:30.

:roll:
ehh po co ja to pisze.. znów pewnie w odpowiedzi pojawi się jakaś definicja i tradycyjne ZERO KONKRETÓW :) (do których powoli się przyzwyczajam) :) więc prośby o jakąkolwiek MERYTORYCZNĄ DYSKUSJĘ na temat D. Kwietnia są także "bezcelowe"

Pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 13:08 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

forscher napisał(a):
widzisz jankos

wychodzę z założenia że aby sie o kimś wypowiadać dobrze jest mieć jakiekolwiek podstawy a nie klepać jęzorem na prawo i lewo. Myślę że gdybyś wzniósł się na wyżyny i obejrzał kilka filmików przez niego nagranych, też nie grzeszyłbyś wiedzą na jego temat. (nie bez powodu ostatnie zdanie jest w trybie warunkowym)
[/i]

Dariusz Kwiecień i jego działalność wiszą mi zwiędłym kalafiorem. Nie wypowiadam się więc na te tematy, bo to nie moja bajka.
Nie rozumiem tylko dlaczego jeśli jesteś osobą o której jest cały ten wątek (a wiele na to wskazuje), to nie przyznasz tego otwarcie?

P.S. twoje nieudolne inwektywy też mi zwisają

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 13:32 
Podporucznik
Podporucznik

forscher napisał(a):
mundurek napisał(a):

"Parobek... zabił sztukę. Gombrowicz trafnie przewidział w Ferdydurke, zwłaszcza w Operetce całkowite odwrócenie dominanty estetycznej w kulturze światowej. Gwałtowny wzrost znaczenia politycznego i ekonomicznego niższych warstw spowodował rozwój form przekazu z definicji plebejskich, takich jak radio, a zwłaszcza telewizja... Co zaowocowało całkowitą dominacją gustu parobka w kulturze i zepchnęło sztukę na margines... Ostatecznym przypieczętowaniem tego stanu rzeczy było wynalezienie internetu, który zatarł granicę między twórcą a odbiorcą, wytwarzając fałszywe z gruntu przekonanie, że twórcą może być każdy - ergo nikt..." 

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 14:14 
Kapral
Kapral

jankos napisał(a):
forscher napisał(a):
widzisz jankos
Dariusz Kwiecień i jego działalność wiszą mi zwiędłym kalafiorem. Nie wypowiadam się więc na te tematy, bo to nie moja bajka.
Nie rozumiem tylko dlaczego jeśli jesteś osobą o której jest cały ten wątek (a wiele na to wskazuje), to nie przyznasz tego otwarcie?

:h
Możesz mi powiedzieć co to jest to "wiele" które wskazuje ze jestem tym o kim piszesz?? Czy w moich wypowiedziach jest coś więcej ponad to co przeciętnie inteligentny człowiek może wywnioskować opierając się na filmach nagranych przez D. Kwietnia bez potrzeby zagłębiania sie choćby w książki jego (współ)autorstwa.

Co do twojego pytania już odpowiadam.. i wierzyć pozostaje że jako inteligentny człowiek połapiesz się w odpowiedzi. Z tego co ja sie orientuję D. Kwiecień nie mieszka w okolicy Katowic. Chcesz nr telefonu byś mógł sprawdzić swoje wywody, czy tez jako inteligentnemu człowiekowi wystarczy ci googole?

Podziwiam cie :ups: że gdzieś dostrzegłeś rzekome inwektywy wysyłane niby przeze mnie pod twoim adresem.. Widzisz - już masz coś wspólnego z użytkownikiem xaus :cop

PS 1
W wypowiedzi z 8 stycznia 2015, 17:30 starałem się przytaczając konkretne sytuacje (łatwe do zweryfikowania dla niemal każdego przedszkolaka) wykazać ile sa warte obelgi pisane pod adresem Dariusza K. Widzę że spośród osób jego atakujących ciężko na tym forum znaleźć kogos kto byłby w stanie (posługując się konkretami) pojąc konstruktywną dyskusję na temat jego działalności.
Wyrażać się o kimś że jest "be" i ze jest niedobry i ze jest głupi oraz ze jego słowa są komiczne potrafi dziecko w przedszkolu.. a miałem nadzieję, że będzie tu ktoś kogo stać na podjecie konstruktywnej dyskusji (której celem NIE jest wygrana czy przegrana) na powyższy temat i na coś więcej niz tylko obrzucanie kogoś błotem.

PS 2
Aha i jeszcze odpowiedź na twoje pytanie z 9 stycznia 2015, 07:44: Nie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 15:33 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Szkoda czasu na dalszą dyskusję...

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 15:51 
Kapral
Kapral

jankos napisał(a):
Szkoda czasu na dalszą dyskusję...

nawiązując do poprzedniego mojego postu także twoja reakcja zupełnie mnie nie dziwi :)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]