Teraz jest środa, 9 lipca 2025, 12:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Grodzisko?
PostNapisane: niedziela, 11 października 2015, 13:54 
Chorąży
Chorąży

Że tak zapytam, na stanowiska archeo nie wchodzimy wiadomo, ale na tym polu przy grodzisku to już można pochodzić?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 października 2015, 08:01 
Kapral
Kapral

barera napisał(a):
gkiwi napisał(a):
marcoon napisał(a):
Jesteś chyba niepoważny, że ktoś Ci zidentyfikuje to co pokazałeś.
Dwa : viewforum.php?f=146

Dziwie się, że jeszcze żaden mod nie przeniósł tego tematu.

Nie rozumiem o co Ci chodzi? Dlaczego jestem niby niepoważny? :o :o :o

Czasem ktoś wystrzeli i napisze a potem przemyśla co napisał ;) z tą rzeką to Cię trochę chyba poniosło... bo rów obok jest szerszy od tej " rzeki " ;)

Panowie, co się z Wami dzieje??? Złe dni czy charakter już taki....
Byłem na miejscu nie raz, tak więc wiem, gdzie jest rów a gdzie rzeka...poza tym nawet z mapki widać, że rów jest węższy, ale cóż, mądrości swoje trzeba pokazać :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 października 2015, 08:12 
Kapral
Kapral

gkiwi napisał(a):
...poza tym nawet z mapki widać, że rów jest węższy, ale cóż, mądrości swoje trzeba pokazać :(

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 października 2015, 08:15 
Generał Brygady
Generał Brygady

barera napisał(a):
gkiwi napisał(a):
marcoon napisał(a):
Jesteś chyba niepoważny, że ktoś Ci zidentyfikuje to co pokazałeś.
Dwa : viewforum.php?f=146

Dziwie się, że jeszcze żaden mod nie przeniósł tego tematu.

Nie rozumiem o co Ci chodzi? Dlaczego jestem niby niepoważny? :o :o :o

Czasem ktoś wystrzeli i napisze a potem przemyśla co napisał ;)

I tu się mylisz kolego.
Po to działy są pogrupowane tematycznie, aby nie zakładać swoich wątków gdzie popadnie.
Uwierz mi przyjemniej ogląda się to forum jak wchodzę w guziki i widzę same guziki, w uzbrojeniu uzbrojenie a nie właz do pojazdu! A jak wchodzę w Lidar to widzę tylko lidar! A nie w poszukiwaniach Lidar, - pytanie czy to grodzisko. W prosto z pola Lidar - pytanie o grodzisko i czy to rzeka. W wujku pytanie, czy juz widzieliśmy ze jest coś takiego jak Lidar!
Czy tak trudno jest dopasować swój temat, pytanie do odpowiedniego działu?

I zamiast zaufać kolegom, którzy siedzą tu trochę dłużej to jeszcze masz pretensje do mnie.
Że zwracam Ci uwagę, iż po tym co zaznaczyłeś czerwoną strzałką nikt Ci nie jest w stanie jednoznacznie odpowiedzieć co to może być bo jest to po prostu niemożliwe.

Zaraz pewno dostane karton za szeryfowanie ;)
I bez obrazy kolego gkiwi, nie pisze tego ze złością.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 października 2015, 08:50 
Kapral
Kapral

Cytuj:
marcoon napisał(a):
I tu się mylisz kolego.
Po to działy są pogrupowane tematycznie, aby nie zakładać swoich wątków gdzie popadnie.
Uwierz mi przyjemniej ogląda się to forum jak wchodzę w guziki i widzę same guziki, w uzbrojeniu uzbrojenie a nie właz do pojazdu! A jak wchodzę w Lidar to widzę tylko lidar! A nie w poszukiwaniach Lidar, - pytanie czy to grodzisko. W prosto z pola Lidar - pytanie o grodzisko i czy to rzeka. W wujku pytanie, czy juz widzieliśmy ze jest coś takiego jak Lidar!
Czy tak trudno jest dopasować swój temat, pytanie do odpowiedniego działu?

Gdy zakładałem ten wątek dział Lidar jeszcze raczkował, tak jak i ja na tym forum (styczeń), a zapytanie wrzuciłem w tym wątku, aby niepotrzebnie nie tworzyć nowego.

Cytuj:
I zamiast zaufać kolegom, którzy siedzą tu trochę dłużej to jeszcze masz pretensje do mnie.
Że zwracam Ci uwagę, iż po tym co zaznaczyłeś czerwoną strzałką nikt Ci nie jest w stanie jednoznacznie odpowiedzieć co to może być bo jest to po prostu niemożliwe.

Zapytałem właśnie dlatego, że ufam Kolegom z forum :) nie szukałem jednoznacznej odpowiedzi tylko jakiś pomysłów, czy to mogło być, nawet najmniej racjonalnych, np. miejsce, gdzie stać mogło jakieś urządzenie do przemieszczania ludzi/towarów na drugi brzeg lub wodowania łódek z portu na przeciwko, jest to przecież w lini prostej z czymś, co wygląda jak pozostałości portu. Nie jestem biegły w średniowiecznych grodach/warowniach i stąd moje pytanie. I czy to jest brak powagi, którą mi zarzuczasz...?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 października 2015, 15:21 
Weteran
Weteran

ja tam odpowiem co to jest tą czerwoną strzałką zaznaczone to starorzecza, odcięte meandry, rzeka jak widać została uregulowana pozostałe meandry zasypano te zostawiono z jakichs przyczyn

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 października 2015, 15:46 
Generał Brygady
Generał Brygady

Pytania w stylu: "czy to grodzisko" robią się już po prostu irytujące. Jasne, może być jakiś niewielki gródek rycerski pominięty przez WKZ, czy inna mala wulgaryzm gdzieś pod skala, ale nie 80m grodzisko z wielkimi walami, którego nie da się pominąć. Prawie większość można sobie wygooglować wpisując nazwę miejscowości. Większość dużych grodzisk jest znana od wielu lat, niejednokrotnie dobrze opisana, nazwana , skatalogowana. Na pewno nie ma najmniejszego problemu by to sprawdzić w 3 min. Funkcjonują nawet w przewodnikach, czasami biegną nawet tam szlaki lub ścieżki dydaktyczne. Proponuję najpierw sprawdzić miejscowe przewodniki, czy historię miejscowości zanim "odkryjemy" na nowo grodzisko, które jest znane od lat 50 tych, a w przekazach miejscowych funkcjonuje od "zawsze". Zajmie to na pewno mniej czasu niż pisanie posta i robienie zrzutu z geoportalu i oszczędzi innym 282-go postu o tej samej tematyce.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 13 października 2015, 08:59 
Kapral
Kapral

atylla napisał(a):
ja tam odpowiem co to jest tą czerwoną strzałką....

Dziękuję (za brak złośliwości również ;))

tara napisał(a):
Pytania w stylu: "czy to grodzisko" robią się już po prostu irytujące....

Plssss.....

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]